تقسیم ۳۵۰ ریال سود در مجمع «الکتریک خودرو شرق»
به گزارش خبرنگار ما، در مجمع «خشرق» که با حضور اکثریت سهامداران و به ریاست مهدی ریاحیپور برگزار شد، عادل پیرمحمدی و اسماعیل وفاییزاده نظارت بر جلسه را عهدهدار شدند و مسعود آهنفروش نیز بهعنوان منشی جلسه ایفای نقش میکرد.
این گزارش میافزاید: در مجمع الکتریک خودروشرق دکترمحمد حسین شاهحسینی مدیرعامل شرکت به قرائت گزارش هیاتمدیره پرداخت و از آخرین تحولات رخ داده در این شرکت بورسی سخن گفت.
پس از پایان قرائت گزارش هیاتمدیره و همچنین حسابرس شرکت که از عملکرد مناسب شرکت در دوره مالی ۱۳۸۸ و شفاف بودن حسابهای شرکت و اطلاعرسانی به موقع به سهامداران حکایت داشت، سهامداران شرکت بابت این عملکرد مناسب بهرغم مشکلات موجود در عرصه تولید از مدیرعامل و هیاتمدیره شرکت الکتریک خودرو شرق تشکر و قدردانی کردند. مجمع «خشرق» در پایان ضمن تصویب صورتهای مالی و ترازنامه شرکت برای سال مالی منتهی به پایان اسفند ۸۸ با پرداخت ۳۵۰ ریال سود نقدی به ازای هر سهم موافقت کردند، انتخاب سازمان حسابرسی بهعنوان حسابرس شرکت و دنیایاقتصاد بهعنوان روزنامه کثیرالانتشار از دیگر مصوبات مجمع این شرکت بورسی بود.
گزیدهای از گزارش هیاتمدیره به مجمع پیام هیاتمدیره
تحولات محیطی سال ۱۳۸۸ همراه مداقه در شاخصهای عملکردی شرکت الکتریک خودرو شرق، نشاندهنده موفقیت شرکت در رشد، بهرهوری و کارایی بوده است.در طول سال مورد گزارش، همت والای تمامی پرسنل تلاشگر در کلیه سطوح فعالیت اعم از تولید و ستاد در جهت اهداف و خطمشیهای کلی گروه قطعات اتومبیل ایران و رعایت حال سهامداران و پویایی هرچه بیشتر شرکت بوده است.
همگام شدن با شتاب صنعت خودروسازی در نیمه دوم سال مورد گزارش علیالخصوص در حوزه تولیدات شرکت ایران خودرو، نیازمند بهبود اندازههای عملکرد، بهکارگیری معیارهای مدیریت نوین، به فعل رساندن تمامی ظرفیتها، ارتقای سطح چالاکی سازمان و تسریع در اجابت انتظارات به حق مشتریان شرکت بوده که با عنایت خداوند متعال در حد مقدور میسر شده است. بهگونهای که این شرکت در سال مورد گزارش مجموعا 40 درصد سهم بازار محصولات خود را همچنان کسب نماید و براساس تجربیات فوقالاشاره جهت کسب سهم 60 درصدی بازار تمامی امکانات خود را تجهیز و به سمت توسعه سبد محصولات خود خیز بردارد.
آنچه که میتواند حصول این گام بلند را به مخاطره اندازد، تاثیرات شاخصهای کلی اقتصاد، نظیر تغییرات نرخ ارز، نظام هدفمند کردن یارانهها، و تحریمهای احتمالی در حوزه تامین خارجی مواد اولیه خواهد بود که بدیهی است راهکارهای مناسب در این خصوص از پیش تدوین و ابلاغ شده است. مجموعه مدیریتی و کلیه ارکان اجرایی شرکت الکتریک خودرو شرق با اشراف به شرایط اقتصادی کشور و درک واقعبینانه از انتظارات مشتریان و سهامداران آمادگی دارد در مسیر رشد و بالندگی اقتصاد ایران گام بردارد و در این راه با استعانت از خداوند متعال، چشم امید به همراهی مشتریان، سهامداران دوخته است.
جایگاه شرکت در صنعت
شرکت در صنعت خودرو و ساخت قطعات خودرو فعالیت میکند. رشد فروش صنعت مذکور در سال جاری نسبت به سال قبل ۵ درصد میباشد. شرکت در بین شرکتهای فعال در این صنعت با حجم فروش معادل مبلغ ۹۸۸۰۵۷ میلیون ریال در رده دوم قرار دارد.
آمار تولید و فروش:
عمده فعالیتهای سازمانهای بازاریابی، فروش و صادرات، طی سال ۱۳۸۸ به شرح زیر بوده است:
حوزه بازاریابی گروه صنعتی ایرانخودرو:
فعالیتهای بازاریابی انجام شده در گروه ایرانخودرو، منجر به اخذ سفارش جهت تولید دسته سیمهای محصولات جدید نظیر: پژو ۲۰۷، سمند LX-EF۷، پارس مجهز به سیستم A.B.S و Roa-Omvl گردیده است.
گروه صنعتی سایپا:
فعالیتهای بازاریابی انجام شده در گروه سایپا، منجر به اخذ سفارش جهت تولید دسته سیمهای محصولات جدید نظیر پراید X۱۱۱، پراید X۱۱۱-A.B.S و نیسان جدید انژکتوری گردیده است.
حوزه فروش
*رسیدن به آستانه فروش سالانه معادل ۱۰۰۰ میلیارد ریال
* عقد قراردادهای جدید تضمین خرید سازهگستر درخصوص کلیه محصولات به میزان معادل 600 میلیارد ریال.
* عقد قراردادهای جدید کوتاهمدت ساپکو (با توجه به الزام مشتری به صورت سه ماهه) به میزان تقریبی ۲۰۰ میلیارد ریال، نهایی نمودن قراردادهای تضمین خرید ساپکو برای سال ۱۳۸۹ به میزان تقریبی ۱۴۰۰ میلیارد ریال.
صادرات
* از آنجایی که جهت بقای شرکت در آینده و حفظ و گسترش آن، ناگزیر از ورود به بازارهای جهانی میباشیم و تولید و فروش محصولات در بازارهای جهانی الزامات و توانمندیها و مزیتهای رقابتی خاص خود را میطلبد، شرکت الکتریک خودرو شرقی در پنج سال گذشته با کار و تلاش هوشمندانه، راهبری کارآمد، فرآیندهای اثربخش و تولید محصولات با کیفیت تحت لیسانس شرکت یازاکی مزایای رقابتی لازم را در سطح جهانی به دست آورده است.
* شرکت از اواسط سال 1382 با تولید انواع دسته سیم پژو 206 صادرات خود را جهت مصرف در خطوط تولید خودروسازان اروپا آغاز نمود و تا پایان سال 1383 دسته سیمهای پژو 206 را صادر نمود. در ابتدای سال 1384 با انعقاد قرارداد سه ساله صادراتی با شرکت یازاکی تولید و صادرات انواع دسته سیمهای خودرو 56 M (برلینگو) اقدام و صادرات این محصول در سه ماهه آخر سال 1386 به پایان رسید.
* در سال ۱۳۸۶ قرارداد صادرات دسته سیمهای خودرو پیکاسو که خودروی جدید و مدرن با قابلیتهای متفاوت میباشد برای یک دوره سه ساله تا سال ۱۳۸۹ به امضا رسید. قرارداد مذکور سبب افزایش و رشد صادرات شرکت و انتقال تکنولوژی جدید خط مونتاژ QE برای اولین بار شد که افزایش کیفیت بهرهوری را در پی داشت، این در حالی است که در ۴ ماهه اول سال ۱۳۸۸، متعاقب بحران اقتصادی اروپا، عملا فعالیت صادرات متوقف و از ابتدای مردادماه سال فوق مجددا ارسال محصول آغاز شده است.
سرانه تولید و فروش
شرکت الکتریک خودرو شرق در سال ۱۳۸۸ معادل مبلغ ۴۱۸/۹۹۸ میلیون ریال فروش داشته که نسبت به فروش سال ۱۳۸۷ از رشد ۵ درصد (با احتساب تعدیل نرخ) برخوردار بوده است. سرانه فروش به ازای هر نفر ۱۱۳/۱ میلیون ریال است که نسبت به سرانه سال ۱۳۸۷ (۰۰۹/۱ میلیون ریال) از رشد ۱۰ درصد در برداشته است. تولید معادل سال ۱۳۸۸ معادل ۹۳۹/۳۶۴ دست بوده که نسبت به سال گذشته (۴۸۲/۳۱۴ دست) معادل ۲۰ درصد رشد نشان میدهد.
اطلاعات طرحهای توسعه شرکت
در اجرای اهداف و برنامههای شرکت الکتریک خودرو شرق جهت ورود به صنعت الکترونیک خودرو و تنوع بخشیدن به محصولات در مهرماه شرکت ESS با سرمایه اولیه ۰۰۰/۰۰۰/۱۰۰ ریال که ۱۰۰ درصد سهام آن متعلق به شرکت الکترویک خودرو شرق میباشد در ادارات ثبت شرکتهای مشهد به شماره ۳۴۰۵۷ مورخ ۶/۷/۱۳۸۷ به صورت سهامی خاص به ثبت رسید که در ذیل پروژههای در دست اجرای این شرکت معرفی میگردد.
*پروژه سیستم کنترل هوشمند مرکزی سمند
* پروژه دسته راهنما پراید
*پروژه CD Player
* پروژه مالتیپلکس
* پروژه سیمسازی
برنامههای آینده شرکت
اهداف و برنامههای شرکت الکتریک خودرو شرق
* ماموریتها و چشمانداز:
* بزرگترین تولیدکننده دسته سیم انواع خودرو در ایران
* دستیابی به حداقل 60 درصد سهم بازار داخلی
* حفظ سطح و ارتقای کیفیت محصولات در سطح تکنولوژی روز دنیا (کلاس جهانی)
* حفظ و ارتقای سطح صادرات تا سقف 10 درصد فروش بازار داخلی
* جلب رضایت مشتریان از طریق بهبود کیفیت محصولات تولیدی، نوآوری و خلاقیت در محصولات و ارائه خدمات بهتر
* ورود به صنعت الکترونیک خودرو در طی سه سال آینده
* خروج از تولیدات تکمحصولی با ورود به صنعت الکترونیک خودرو
* توسعه محصولات همگام با رشد و توسعه صنعت خودروسازی
* عضویت در زنجیره تامین یک خودروساز داخلی
* اهداف استراتژیک:
* حفظ و توسعه سهم بازار نزد شرکتهای بزرگ خودروسازی داخلی نظیر ایرانخودرو و سایپا
* توسعه فعالیتهای بازرگانی به منظور کاهش ریسک و افزایش سود شرکت
* ورود به صنعت الکترونیک خودرو و طراحی و ساخت محصولاتی نظیر Radio , smart junction box, cd، مالتی پلکس، دسته راهنما و ...
* حضور در بازار خودروهای جدید داخلی از قبیل 90L، ریو، آوانته، فیات و ...
* کاهش قیمت تمامشده محصولات از طریق:
* شناسایی Sourceهای جدید داخلی و خارجی مواد اولیه
* ارزانسازی از طریق جایگزینی مواد گرانقیمت با مواد ارزانتر (مهندسی مواد)
* افزایش بهرهوری نیروی انسانی
* کنترل هزینههای سربار
* داخلیسازی مواد اولیه گران قیمت خارجی
* توسعه برونسپاری امور از طریق پیمانکاری
ارسال نظر