گروه بورس- علیرضا باغانی: مدیرعامل سرمایه‌گذاری صنعت و معدن از تعدیل مثبت 20‌درصدی EPS این شرکت در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

حسین زارعی که روز گذشته در یک نشست خبری حضور پیدا کرده بود، با بیان اینکه پیش‌بینی سود «وصنعت» پس از 5 سال با تعدیل 5/9‌درصدی مواجه شده است، گفت: در شرایطی که شرکت در سنوات گذشته همواره با تعدیل منفی EPS روبه‌رو شده بود، پیش‌بینی سود شرکت از 180ریال به 197ریال رسیده است که پیش‌بینی ما این است که یک تعدیل مثبت 20درصدی دیگر نیز تا پایان سال مالی منتهی به پایان شهریور 89 داشته باشیم.
وی افزود: اقبال معامله‌گران به سهام شرکت و رشد قیمت سهم از ۶۳‌تومان تا بالای ۱۰۰تومان در شرایطی اتفاق می‌افتد که معامله‌گران بازار به سه دلیل عمده شامل تمرکز پرتفوی شرکت در صنعت سیمان، فعال نبودن شرکت در بورس و متمرکز شدن در فعالیت‌های غیربورسی به سهام «وصنعت» رویکردی نداشتند، تا جایی که شرکت در سال گذشته ۸۰میلیارد تومان زیان کاهش ارزش داشت، اما در سال گذشته با توجه به افزایش شاخص‌های بورس و کاهش ریسک سیستماتیک و اصلاحاتی که در پرتفوی شرکت اتفاق افتاده بود، «وصنعت» از حالت رکود فعالیت و بی‌توجهی سهامداران خارج شد. وی در تشریح عملکرد ۶ ماهه خود در این شرکت سرمایه‌گذاری گفت: ظرف مدت ذکر شده شرکت از صنعت سیمان خارج شد.
وی با اشاره به سرمایه 150میلیارد تومانی سرمایه‌گذاری صنعت و معدن، از برنامه افزایش سرمایه 50‌درصدی این شرکت بورسی سخن گفت و افزود: به منظور گسترش فعالیت‌ها در بازار سرمایه این شرکت بورسی نیازمند افزایش سرمایه دست کم 50‌درصدی است که به زودی آن را عملیاتی خواهد کرد. زارعی در مورد فعالیت شرکت در بازار سرمایه گفت:‌ با توجه به معاملات انجام شده، هم اکنون فعالیت «وصنعت» در بورس 20 برابر شده است، چون رویکرد شرکت فعالانه بوده و با فروش شرکت‌های زیان‌ده از زیان‌دهی بیشتر جلوگیری شده و هم اینکه خرید و فروش سهام در بورس سودده بوده است. وی افزود: در شرایطی که کل روزهای معاملاتی سهام شرکت طی سال‌های گذشته بین 58 تا 195روز در نوسان بوده است، در 7 ماه اول سال جاری، نماد این شرکت از کل 145 روز معاملاتی در 129روز مورد معامله قرار گرفت. افزون بر این در کنار افزایش روزهای معاملاتی سهام سرمایه‌گذاری صنعت و معدن، در 7 ماهه اول سال مالی جاری سرعت نقدشوندگی سهام این شرکت با افزایش قابل ملاحظه به 5/13‌درصد از کل سهام رسیده است. این مطلب زمانی اهمیت می‌یابد که توجه کنیم 4/89درصد از کل سهام شرکت در اختیار سرمایه‌گذاران نهادی و حقوقی قرار گرفته که اصولا در بازار معامله نمی‌شود.
وی در پاسخ به این پرسش که بازدهی سهام شرکت در دوره ۷ ماهه گذشته چقدر بوده است؟ گفت: قیمت سهم شرکت از ۶۳۲ریال در ابتدای سال مالی به رقمی در حدود ۱۰۰۰ریال افزایش یافته که در بالاترین وضعیت، قیمت آن به ۱۱۲۶ریال نیز رسیده است. چنانچه سود نقدی تعلق گرفته به سهامداران طی این دوره را به تغییرات قیمت ایجاد شده اضافه کنیم، بازدهی سهم به رقم ۶۶‌درصد بالغ می‌شود. وی در برابر این سوال خبرنگار دنیای اقتصاد که آیا سرمایه‌گذاری صنعت و معدن همانند گذشته برنامه فروش سهام مدیریتی خود در شرکت‌ها را دنبال می‌کند؟ گفت: در حال حاضر برنامه ما فروش سهام شرکت‌های غیربورسی است که در این زمینه مذاکراتی جهت فروش سهام استخراج مواد اولیه شیشه، شهرک صنعتی رشت و حباب‌ساز صورت گرفته که ۳ برابر قیمت تمام شده خود در این شرکت‌ها خریدار داریم.
زارعی درباره دیگر برنامه‌های این شرکت سرمایه‌گذاری گفت: «وصنعت» در صدد راه‌اندازی شرکت کارگزاری بیمه صنعت و معدن است تا پس از فعال شدن در بازار بیمه، شرکت بیمه تاسیس کند. افزون بر این برای فعال شدن شرکت در بازار کالا، خط اعتباری 100میلیون دلاری از بانک مرکزی گرفته شده است. از طرفی دیگر با توجه به بکارگیری ابزارهای نوین مالی و فیوچرزها در بازار، «وصنعت» فعالیت‌هایی در بازار آتی طلا و سکه داشته است، همچنین شرکت در آینده‌ای نزدیک صندوق سرمایه‌گذاری مشترک راه‌اندازی می‌کند. وی با ذکر این نکته که از سال 84 تاکنون سود معوقه سهامداران پرداخت نشده بود، گفت: شرکت توانست طی ماه‌های گذشته مبلغ 33میلیارد تومان از مطالبات سهامداران حقوقی شرکت را پرداخت کند. مدیرعامل سرمایه‌گذاری صنعت و معدن NAV این شرکت را در ابتدای سال مالی منتهی به 31 شهریور 89 معادن 113تومان ذکر و خاطرنشان کرد: در حال حاضر NAV شرکت به 130 تومان رسیده و پیش‌بینی ما رشد NAV تا پایان سال مالی به عدد بیش 150 تومان است.
وی در برابر این پرسش که آیا شرکت برنامه فروش شرکت‌های بورسی سودده نظیر نیروکلر را دنبال می‌کند، تلویحا تایید کرد که برای این شرکت و همچنین پارس سوئیچ و گلوکوزان مشتری وجود دارد، اما در حال حاضر فروش این شرکت‌ها را جدی ندانست. وی گفت: «وصنعت» ‌۲۴ شرکت غیربورسی و ۱۰ شرکت بورسی دارد که همواره برنامه فروش آنها را داشته است. وی از پروژه ۲۵۰۰تنی روغن‌کشی سیستان و بلوچستان به عنوان دیگر برنامه سرمایه‌گذاری صنعت و معدن یاد کرد و ادامه داد: این پروژه به منظور تصفیه روغن نباتی و با مشارکت بخش خصوصی در سال جاری در چابهار و زاهدان راه‌اندازی می‌شود.