گروه بورس- همایون دارابی: بازار دادوستد سهام روز گذشته شاهد تداوم صدرنشینی‌ گروه پیمانکاری بود. در بازار دیروز معامله‌گران در شرایطی فعالیت خود را شروع کردند که انتشار گزارش جدید بورس اوراق بهادار در مورد شرکت مخابرات واکنشهای متفاوتی را میان سهامداران برانگیخت تا برای دومین روز پیاپی مخابرات سهم عمده‌ای از معاملات روزانه را به خود اختصاص دهد. در گزارش جدید شرکت مخابرات به‌رغم افزایش سود شرکت اصلی و تلفیقی، میزان سود تقسیمی شرکت با اما و اگرهای زیادی مطرح شده و در نهایت به ۱۲۸ریال محدود شده است. اگر چه به نظر می‌رسد سهامداران جدید مخابرات به دلیل نیاز به پرداخت اقساط مخابرات از محل سود این شرکت درصدد عدم توجه به بندهای گزارش حسابرس هستند، اما نگرانی از تبعات تقسیم سود واهی توسط مخابرات و تنبیه شرکت توسط سازمان بورس و همچنین آینده شرکت که با عدم در نظر ‌گرفتن بندهای حسابرسی می‌تواند در سال‌های آینده با شرایط نامناسبی مواجه شود، سبب شد تا بیش از یکصد‌میلیون سهم مخابرات راهی صف فروش شود تا به‌رغم جمع آوری ۷۶میلیون سهم از صف فروش همچنان بازار با صف فروش سنگین این شرکت مواجه باشد. در همین حال نگاه‌ها دیروز در کنار مخابرات به بانک سینا نیز بود، امری که در صورت تقسیم سود بیش از ۱۶۰ ریالی(پیش‌بینی شده در پیش‌بینی سود سال جاری شرکت) می‌تواند با تعدیل مثبت عایدی مواجه شود. تاثیر مهم مخابرات بر بانک سینا سبب شده است رفتار قیمتی این دو شرکت بیش از پیش به یکدیگر مشابه شود. سینا البته با سلسله‌ای از افزایش سرمایه نیز برای تامین هزینه‌های خرید مخابرات مواجه است.

معامله‌گران همچنان شاهد تحولات سیاسی بودند که در این میان سفر دکتر احمدی‌نژاد به نیویورک و حضور ایشان در جلسه خلع سلاح هسته‌ای، مساله‌ای مهم از سوی کارشناسان ارزیابی می‌شود.

در بازار دیروز‌گروه پیمانکاری همچنان پیشرو بازار بود. تشکیل صف‌های سنگین در ۵نماد صدرا، آذرآب، ماشین‌سازی اراک، حفاری شمال و مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران این‌گروه را در صدر بازار قرار‌ داد. در این میان تنها نماد آذرآب در مرز رسیدن به نرخ ۳هزار ریال با عرضه ۸/۲۲میلیون سهم مواجه شد که البته با صف خرید مجدد همراه شد.

در این‌گروه البته دیروز خبرهایی در مورد صدرا و مصوبه کار‌گروه حمایت از تولید منتشر شد که براساس آن این مصوبه به اواخر سال گذشته مرتبط دانسته شده است.

شفاف‌سازی شتاب‌زده صدرا در هفته گذشته بدون انتشار این گونه خبرها سبب شده است تا شایعات در مورد این شرکت بیش از خبرهای رسمی در بازار مورد توجه قرار گیرد.

در‌گروه خودرویی دیروز نیز نماد رنا با عرضه‌های خصوصی‌سازی همراه بود. عرضه بلوک ۱۷درصدی رنا به همراه ساختار شکننده سهامداری رنا سبب شده است تا این شرکت مورد توجه کارشناسان بازار قرار گیرد. رنا به صورت ائتلافی توان کسب یک عضو هیات‌مدیره در شرکت سایپا و ایران خودرو را داراست. در همین حال دو سهامدار شامل‌گروه بهمن و تامین اجتماعی که در هیات مدیره سایپا حضور دارند می‌توانند با کسب مدیریت رنا گام بلندی را برای کنترل سایپا بردارند. کارشناسان ‌گروه خودرویی واگذاری بلوک‌های رنا را نخستین زمینه تغییر مدیریت‌ها در این‌گروه می‌دانند. در ‌گروه بانکی دیروز افت قیمت اکثر نمادهای این‌گروه چشمگیر بود.

در‌گروه تصفیه نفت تبعات گزارش‌های نامتعادل پالایشگاه تبریز مانع از ادامه رشد قیمتی پالایشگاه اصفهان شده است .امروز (دوشنبه)جلسه معارفه پالایشگاه تبریز در شرایطی برگزار می‌شود که نوسانات دائمی سود این شرکت احتمالا مهم‌ترین مساله‌ای است که سرمایه‌گذاران به دنبال روشن شدن آن هستند. در نهایت بازار دیروز به دلیل افت نماد مخابرات و صف فروش این نماد، شاخص با افت ۸۹/۵۰واحدی مواجه شد.در همین حال ارزش معاملات به ۵/۵۲میلیارد‌تومان رسید که ۲/۳۲درصد آن را معاملات مخابرات تشکیل می‌داد از ۱۹۰ نمادی که دیروز به روی تابلو رفت ۸۸نماد با رشد قیمت و ۹۵نماد با افت ارزش دادوستد شدند.