احسان حاجی
نرخ در بازار همیشه در حال حرکت و نوسان است. طبق آماری که در سال ۲۰۰۷‌گرفته شده به طور مثال در زوج ارز یورو به‌دلار در طول یک روز ۱۸۰۰۰ بار تغییر نرخ ایجاد می‌شود و این یعنی فرصت‌های بسیار زیاد برای یک تریدر به منظور انجام معاملات.

ترکیب این حرکت‌ها و نگاه کردن به این حرکت‌ها در بازه‌های زمانی گوناگون و از زوایای مختلف می‌تواند یک معامله‌گر را راهنمایی کند تا جهت کلی بازار و تمایل حرکت قیمت را تشخیص داده و بر اساس آن به تصمیم‌گیری بپردازد.شکل نمودار یا به عبارت دیگر نوع حرکت قیمت در بازار به سه نوع است:
روند صعودی (up trend): در این حالت تمایل به خرید بیشتر است، بدنه کندل‌های صعودی بلند‌تر است، کندل‌های صعودی بیشتر از کندل‌های نزولی است، شکل کلی نمودار ما رو به بالا است. در این حالت طبیعی است که یک معامله‌گر باید از تمایل حرکت بازار پیروی کرده و به دنبال موقعیت‌های مناسب جهت خرید (buy) باشد.




روند نزولی (down trend): در این حالت تمایل به فروش بیشتر است یا به عبارتی تعداد درخواست‌های فروش بیشتر از خرید است، بدنه کندل‌های نزولی بلند‌تر است، تعداد کندل‌های نزولی بیشتر از کندل‌های صعودی است و شکل کلی نمودار ما رو به پایین خواهد بود. در این حالت نیز یک معامله‌گر منطقی به تمایل بازار را در نظر‌گرفته و تلاش می‌کند در جهت روند کلی بازار به دنبال مو‌قعیت‌های مناسب برای فروش می‌شود. لازم به یادآوری است که در بازار‌های مالی الکترونیکی نظیر بازار فارکس با استفاده از امکانات ارائه شده توسط بروکر‌ها امکان انجام معامله فروش (قبل از خرید) وجود دارد.
بازار بدون روند (side way): همان‌طور که در شکل مشخص است در این حالت بازار تمایلی به حرکت‌های پی در پی رو به بالا یا رو به پایین ندارد، اندازه کندل‌های صعودی و نزولی تقریبا مشابه است و در شکل موجهی هم سطح رو به بالا و رو پایین می‌بینیم. در بازار ساید تعداد خریداران و فروشندگان نسبت به هم برتری چندانی ندارد و در این حالت بازار در تفکر و استراحت بوده تا روند بعدی حرکت خود را انتخاب کند.
www.irfx.ir