گروه بورس- نسترن فیروز: روز گذشته بازار فرابورس شاهد تشکیل صف فروش برای حق تقدم بیمه دی بود.

در بازار دیروز اختلاف قیمت حق تقدم و سهام بیمه دی افزایش یافت و قیمت حق تقدم از سهام پیشی‌گرفت و در نتیجه صف فروشی معادل ۹۲هزار سهم برای حق تقدم یاد شده تشکیل شد.
همچنین در پایان معاملات دیروز هر کدام از نمادهای مزبور به ترتیب 84/4درصد و 37/4درصد کاهش را تجربه کرد، به طوری که در پایان معاملات هر سهم «ودی» به قیمت یک‌هزار و 401ریال رسید و این نماد با معامله 451هزار و 244سهم ارزشی معادل 632میلیون ‌ریال کسب کرد. همچنین لیزینگ ایرانیان به مانند چند روز اخیر شاهد رشد قیمت سهام خود در بازار OTC بود.
این در حالی است که «وایران» دیروز با معامله ۳میلیون و ۳۵۶هزار سهم و ارزش ۶میلیارد و ۶۸۵میلیون‌ریال به قیمت یک‌هزار و ۹۹۲میلیون‌ریال رسید. همچنین روز گذشته سهام سایر شرکت‌ها با روند تعادلی به کار خود پایان دادند.
بر این اساس شرکت‌های مرجان کار و کویرتایر به ترتیب با رشد و کاهش قیمت مواجه شدند. روز گذشته مرجان کار با افزایش 13/1درصدی قیمت ارزشی معادل 17میلیون‌ریال را به خود اختصاص داد. در مقابل کویرتایر با کاهش 4/1درصدی قیمت و معامله 129هزار و 487سهم به ارزش 155میلیون‌ریال رسید.
یادآور می‌شود در مجموع بازار دیروز بیش از ۴میلیون و ۴۲هزار سهم معامله شد و ارزش کل معاملات معادل رقم ۷میلیارد و ۵۳۲میلیون‌ریال اعلام شد.
معرفی اعضای هیات‌مدیره «کمرجان»
همچنین شرکت مرجان‌کار طی نامه ارسالی به سازمان بورس و اوراق بهادار، ترکیب جدید اعضای هیات‌مدیره خود را معرفی کرد. بر اساس این گزارش عباس شورانی به نمایندگی از شرکت کارگزاری کاسپین مهر ایرانیان به عنوان رییس هیات‌مدیره مرجان‌کار انتخاب شد.
همچنین صلاح‌الدین قوی پنجه نماینده شرکت سرمایه‌گذاری امید، سمت نایب رییسی هیات‌مدیره را بر عهده‌گرفت. از سوی دیگر مجید فدایی مدیرعامل «کمرجان» انتخاب شد که وی نماینده شرکت مدیریت توسعه گوهران امید است. مصطفی رقیمی و ابراهیم سلیمانی به ترتیب به نمایندگی از شرکت سرمایه‌گذاری ساختمانی سپه و شرکت سرمایه‌گذاری سپه به عنوان دیگر اعضای هیات‌مدیره «کمرجان» معرفی شدند.
تنوع در ابزارهای فرابورس
از سوی دیگر مدیر پذیرش فرابورس با اشاره به ورود شرکت ‌های روان فن آور، نور ویژه و صبانور در فرابورس، از عرضه سهام این سه شرکت در بازار خبر داد.
سید مهدی علم الهدی با بیان مطلب بالا گفت: در روزهای پایانی سال ۸۸،‌ هیات پذیرش با ورود «نورویژه» به فرابورس موافقت کرد. وی ادامه داد: مهندسی روان فن آور نیز تعهدات و اقدامات لازم را انجام داده و با توجه به پذیرش در فرابورس، نیازمند ثبت نزد سازمان بورس و اوراق بهادار است. وی در ادامه افزود: شرکت‌ها پس از پذیرش برای ثبت نزد سازمان بورس و اوراق بهادار ۶ماه فرصت دارند. علم‌الهدی در خصوص عملکرد شرکت فرابورس در سال گذشته نیز گفت: فرابورس به عنوان یک بازار تازه فعال در سال ۸۸، شروع خوبی داشت؛ به طوری که توانست ظرف مدت کوتاهی تعداد چهار شرکت را از بخش خصوصی وارد این بازار کند،‌ البته فرابورس هم مانند هر بازار دیگری با فراز و نشیب‌هایی همراه شد که معلول وضعیت اقتصادی در جهان بود.
مدیر پذیرش فرابورس با تاکید بر اینکه طی ماه‌های گذشته و پس از راه‌اندازی فرابورس، بیشترین انرژی بر روی معرفی بازار گذاشته شد، تصریح کرد: باید نشان داده می‌شد که فرابورس، بازاری رسمی با مزایا و ویژگی‌های بورس است. وی به ساده‌تر بودن روند پذیرش در فرابورس نسبت به بورس اوراق بهادار تهران اشاره کرد و افزود: با پذیرش سریع لیزینگ ایرانیان در روزهای پایانی سال،‌ تلاش شد تا این مساله بیش از پیش نشان داده شود. علم‌الهدی خاطرنشان کرد: اقدامات لازم برای عرضه سهام لیزینگ ایرانیان طی دو هفته انجام شد که این زمان بی‌سابقه و نشاندهنده قابلیت و ظرفیت‌های فرابورس است.
مدیر پذیرش فرابورس، به همکاری‌گروهی سازمان بورس و اوراق بهادار، فرابورس و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، اشاره کرد و گفت: این همکاری‌ها در کنار سادگی رویه پذیرش موجب شد تا نماد پنجم (با محاسبه گواهی سپرده) و چهارمین شرکت فرابورس، در مدت کوتاهی به روی تابلو بیاید.