موج - دبیر کل کانون کارگزاران پیشنهاد داد: مسوولان بورس تالار سعدی را به موزه بورس تبدیل کنند.

حسین خزلی خرازی با اشاره به بورس‌های بزرگ دنیا، اظهار داشت: به دلیل قدمت بالای این بورس‌ها، قدیمی‌ترین ساختمان و هر آنچه را که متعلق به سال‌های قبل بورس آنها است، به عنوان تاریخچه و هویت بورس در موزه بورس به نمایش گذاشته‌اند. وی به وجود ادوات، ابزارآلات، عکس‌ها، مستندات و برگه‌های سهم در موزه بورس‌های بزرگ خارجی اشاره کرد.

وی با اشاره به نگهداری زنگوله‌ای در تالار بورس مدرن توکیو یادآورشد: این زنگوله در هنگام ورود شرکت‌های جدید یا مهمانان ویژه به صدا درآورده می‌شود.

خرازی با اشاره به قدمت بورس تهران در منطقه خاورمیانه از سال ۱۳۴۶شمسی گفت: با توجه به عمر و قدمت ۴۲ ساله بورس تهران، می‌توان با اختصاص دادن بودجه‌ای به تالار سعدی، این تالار را به موزه بورس تبدیل کرد.

وی ادامه داد: همچنین می‌توان با دعوت از همه دست‌اندرکاران بورس در دهه‌های گذشته، از آنها درخواست کرد تا هر آنچه که از بورس دارند مانند چکش و عکس‌های قدیمی و تابلو‌های گچی قدیمی را به این موزه اهدا کنند.

به گفته دبیرکل کانون کارگزاران، فعالیت بورس تهران نخستین بار با معاملات اوراق قرضه اصلاحات ارزی از سوی جمعی از دلالان در شعبه بانک کارگشایی در شمال پارک شهر آغاز شد.

وی از تالار تقی نیا(سعدی) به عنوان نخستین مکان اختصاصی جهت انجام معاملات اوراق ارزی در پی اخراج این دلالان از شعبه مزبور نام برد. وی اضافه کرد: پس از آن بر اساس قانون ۱۳۴۷ (قانون سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار) معاملات اوراق بهادار نیز در تالار سعدی انجام شد.