واکاوی یک مصوبه
۶ درصد درآمد فروش مخابرات در جیب تامین اجتماعی
گروه بورس- در حالی که ۲۰روز تا قطعی شدن معامله بلوکی مخابرات زمان مانده، مصوبه جدید دولت واگذاری این شرکت را وارد مرحله تازهای کرده است.
به گزارش خبرنگار ما، مصوبه روز گذشته دولت که از سوی رحیمی، معاون اول رییسجمهور ابلاغ شده، اشاره میکند که سازمان تامین اجتماعی مالک ۶درصدی سهام مخابرات ایران است.
شایعه وجود چنین مصوبهای طی روزهای گذشته در برخی رسانهها مطرح شده بود و سکوت مسوولان سازمان خصوصیسازی این گمانهها را به وجود آورده بود که ممکن است ۶درصد از بلوک فروخته شده به کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین کسر شود.
و اما متن کامل مصوبه
اما متن کامل مصوبه دولت که از سوی «رحیمی»، معاون اول رییسجمهور ابلاغ شده و «مهر» آن را منتشر کرده، به قرار زیر است:
«این مصوبه در پی تصمیم نمایندگان ویژه رییسجمهور برای واگذاری سهام به منظور افزایش حقوق بازنشستگی و مستمری بازنشستگان و مستمری بگیران تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی موضوع جزء ۶ ردیف (۱۰۱۰۰۰) جدول شماره ۸ قانون بودجه سال ۱۳۸۸ کل کشور و به استناد اصل یکصد و بیست و هفتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب شده است.
در ادامه این ابلاغیه آمده است: قیمت سهام شرکت مخابرات ایران معادل قیمت نهایی فروش سهام بلوکی شرکت مخابرات ایران که توسط سازمان خصوصیسازی در شهریور ماه ۱۳۸۸ در بورس عرضه میشود، معادل دهمیلیارد ریال تعیین میشود.
سازمان تامین اجتماعی وکالت فروش شش درصد سهام یاد شده را به سازمان خصوصیسازی میدهد تا سازمان خصوصیسازی همراه با سهام قابل عرضه خود نسبت به فروش آن از طریق بورس اقدام کند و مبالغ ناشی از فروش سهم ششدرصدی سازمان تامین اجتماعی در شرکت مخابرات ایران را به صورت نقد از محل وصول قسمت نقدی معامله عمده بورس در وجه سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند.
البته کلیه هزینههای واگذاری سهام موضوع این تصمیم نامه از محل فروش سهم سازمان تامین اجتماعی در شرکت مخابرات ایران به سازمان خصوصیسازی پرداخت میشود.»
ارزانفروشی به سبک رد دیون؟
همانگونه که در متن مصوبه هم اشاره شده، سازمان خصوصیسازی تنها وکالت فروش ۶درصد از سهام مخابرات را از طرف سازمان تامین اجتماعی داشته و اصلا قراری بر واگذاری سهام به تامین اجتماعی در کار نیست.
از طرفی دیگر با دقت در بند دیگر مصوبه اشاره شده که ارزش واگذاری این ۶درصد معادل ۱۰میلیارد ریال یا همان یکمیلیارد تومان است که معلوم نیست مبنای این عدد چیست؟ چرا که با فرض محاسبه قیمت هر سهم مخابرات در معامله بلوکی که معادل ۳۴۰۹ریال بود، ارزش واگذاری ۶درصد معادل ۹۳۸ میلیارد ریال (حدود یک میلیارد دلار) به دست میآید. به بیان دیگر از مجموع درآمد ۷۸۲۰ تومانی دولت، ۶ درصد آن بابت رد دیون به سازمان تامین اجتماعی تعلق میگیرد.
معاون خصوصیسازی: ما فقط فروختیم!
اما پیگیریها برای بررسی ماهیت اطلاعاتی که در مصوبه تازه دولت به «اسماعیل غلامی» معاون سازمان خصوصیسازی رسید.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما که پرسید: «جریان مصوبه جدید دولت چیست؟ و آیا همانند متنی که در مصوبه آمده، سازمان خصوصیسازی تنها وکالت فروش داشته یا برنامه واگذاری سهم به سازمان تامین اجتماعی هم مطرح است»، گفت: من نمیدانم برخی رسانهها چرا توجهی به ماهیت اطلاعاتی که در مصوبه آمده، نمیکنند و با جوسازیهای بیمورد معامله بلوکی مخابرات را زیر سوال میبرند.
وی ادامه داد: همانطور که در متن مصوبه اشاره شده، سازمان خصوصیسازی تنها وکالت فروش شش درصد از سهامی که سازمان تامین اجتماعی بابت رد دیون گرفته، داشته و اصلا قرار نیست سهامی به این سازمان واگذار شود.
معاون سازمان خصوصیسازی اضافه کرد: ماجرای اصلی واگذاری شش درصد از مخابرات به تامین اجتماعی به قبل از عرضه بلوکی سهام این شرکت برمیگردد و طی آن توافق شد که به شرطی مخابرات به تامین اجتماعی داده شود که این سازمان وکالت فروش به سازمان خصوصیسازی بدهد تا ارزش بلوک مخابرات حفظ شده و کمتر از ۵۰درصد نشود.غلامی افزود: در متن مصوبه هم اگر دقت شود، مشخص میشود که اطلاعات مصوبه مربوط به شهریورماه است.
معاون سازمان خصوصیسازی شایعات مربوط به خرد شدن بلوک ۵۰درصد به اضافه یک سهم به ۴۴درصد را کذب محض خواند و گفت: خرد شدن بلوک و تغییر در شرایط عرضه غیرقانونی است و اصلا قراری بر این کار نیست.
چرا یکمیلیارد تومان؟
خبرنگار ما پرسید: در متن مصوبه ارزش بلوک ۶درصدی تامیناجتماعی تنها یکمیلیارد تومان ذکر شده، مبنای این رقم چیست؟
غلامی این گونه پاسخ داد: «من در جریان این عدد نیستم و باید از مقامات مربوطه سوال کنید. وی در مورد اینکه چه زمانی قرار است، پول سازمان تامیناجتماعی به آنها پرداخته شود، گفت: من در جریان نیستم ولی مطمئنا در وکالتنامه این موارد آمده است.»اما پیگیریهای خبرنگار ما از یک مقام آگاه در وزارت اقتصاد مشخص کرد که رقم درج شده در مصوبه اشتباه است و هنوز تصمیمی برای تغییر آن گرفته نشده است.
ارسال نظر