سنا- رییس کمیته فقهی سازمان بورس گفت: همه مباحث علمی و دستاوردهای کمیته فقهی سازمان بورس ایران به طور مرتب در اختیار بانک توسعه اسلامی (IDB) قرار می‌گیرد.

مصباحی مقدم با اشاره به امضای تفاهم‌نامه همکاری کمیته فقهی سازمان بورس ایران با بانک توسعه اسلامی در اواخر سال ۸۷ افزود: این بانک تحقیقات کمیته فقهی سازمان بورس ایران را از طریق پایگاه‌های اینترنتی و نشریات خود به همه مخاطبانش در سرتاسر جهان ارسال می‌کند.

وی گفت: مباحث فقه شیعه درخصوص بازار سرمایه مورد استقبال اهل سنت و غیر مسلمانان قرار گرفته است به طوری که آنها خواستار برگزاری دوره‌های آموزشی در این خصوص شده‌اند.

رییس کمیته فقهی سازمان بورس اظهار داشت: کمیته فقهی سازمان بورس در سال جاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان را مورد بررسی تکمیلی قرار داد و هم‌اکنون نیز بررسی انواع صکوک و اوراق مشتقه را در دستورکار خود دارد.

رییس کمیسیون ویژه اصل۴۴ در مجلس در ادامه، به تائید تضمین حداقل سود و نقدشوندگی صندوق‌های سرمایه‌گذاری در کمیته فقهی سازمان بورس اشاره کرد و گفت: با این مصوبه، انگیزه و اطمینان سرمایه‌گذاران برای ورود در این صندوق‌ها افزایش می‌یابد.

مصباحی‌مقدم خاطرنشان کرد: بدون شک منابع مالی زیادی جذب صندوق‌های سرمایه‌گذاری خواهد شد که این امر نقش بسزایی را در توسعه بازار سرمایه ایفا خواهد کرد.

وی با بیان اینکه مردم در بیشتر کشورها از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری وارد بورس می‌شوند، اظهار امیدواری کرد که این صندوق‌ها هرچه سریعتر جایگاه واقعی خود را در کشور به دست آورند.

مصباحی‌مقدم دیدگاه نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به بازارسرمایه را مثبت ارزیابی کرد و افزود: روند رو به رشد بازار سرمایه در سال‌های اخیر باعث شده است تا نمایندگان مجلس از عملکرد آن راضی باشند. وی خاطرنشان کرد: با آغاز بحران مالی جهان، ارزش بورس‌های معتبر جهان بین ۲۶ تا ۴۵‌درصد و شاخص آنها بین ۲۶ تا ۹۰‌درصد کاهش یافت اما بر اساس گزارش‌های فدراسیون جهانی بورس‌ها (WFE) در سال ۲۰۰۸ میلادی ارزش بورس تهران ۲۰‌درصد و شاخص آن ۶/۵‌درصد رشد داشت.