مهر- معاون وزیر اقتصاد از طرح ایجاد صندوق وام به سرمایه‌گذاران خارجی خبر داد. «بهروز» علیشیری در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما گفت: طرح صندوق وام سرمایه‌گذاری خارجی به عنوان یک عامل موثر هم اکنون برای تایید وزیر امور اقتصادی و دارایی فرستاده شده است که می‌تواند گام بزرگی برای سرمایه‌گذاری خارجی باشد.

وی از توسعه فروشگاه‌های زنجیره‌ای با سرمایه‌گذاری خارجی در ۱۱ نقطه کشور خبر داد و با اشاره به افتتاح یک فروشگاه زنجیره‌ای در تهران و دو طرح دیگر در بخش صنایع غذا در ساوه، گفت: قرار است ۳۵۰ تا ۴۰۰‌میلیون‌دلار در ۱۱ فروشگاه در سراسر کشور سرمایه‌گذاری شود که دومین آن پس از ماه مبارک رمضان افتتاح خواهد شد. رییس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های فنی و اقتصادی، ایران را در سرمایه‌گذاری خارجی و ظرفیت بخش خصوصی، کشوری جوان توصیف کرد و گفت: بخش خصوصی با پشتیبانی اصل ۴۴ قانون اساسی آرام آرام به صحنه می‌آید و هر چه فضای کسب و کار آسان‌تر و کم‌هزینه تر باشد، به طور طبیعی شرایط بهتر می‌شود.علیشیری تاکید کرد: در یک و نیم سال گذشته در سراسر کشور نهضت فرصت یابی سرمایه‌گذاری خارجی را آغاز کردیم و توانستیم ۳۰۰ طرح قابل عرضه به زبان بین‌المللی آماده کنیم که در سایت تخصصی به دنیا معرفی شده است. وی کار اساسی دیگر را بهبود شاخص کسب و کار عنوان کرد و گفت: در این زمینه اقدامات خوبی صورت گرفته و ما منتظر هستیم تا در ۲ هفته آینده رتبه ایران در این زمینه منتشر شود و با اعلام آن بتوانیم علامت مثبتی به سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی بدهیم. رییس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های فنی و اقتصادی ایران ادامه داد: البته اقدامات دیگری هم لازم است تا سرمایه‌گذاری را برای طرف خارجی توجیه پذیر کند؛ از جمله وجود مدل تامین مالی که براساس آن سهم سرمایه‌گذار خارجی به حدود ۲۰‌درصد طرح می‌رسد.

ایجاد ۵۰هزار فرصت شغلی

وی همچنین با بیان اینکه گردشگری و خدمات در کشور دارای ظرفیت بالایی برای سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر۸۰‌درصد سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته مربوط به بخش صنعت و معدن است. رییس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های فنی و اقتصادی کشور سرمایه‌گذاری‌ خارجی در کشور را منجر به ایجاد ۵۰‌هزار نفر فرصت شغلی جدید در کشور دانست و گفت: برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی، نیازمند ایجاد محیط رقابتی هستیم.علیشیری با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاران خارجی با توجه به نیاز و توان خود در کشور سرمایه‌گذاری می‌کنند، گفت: اولویت نخست جذب سرمایه‌گذاری در کشور جذب افراد سرمایه‌گذار است. معاون وزیر اقتصاد و رییس کل سازمان سرمایه‌گذاری ایران در بازدید از دو پروژه تولید آب میوه و قوطی‌های رانی در شهرک صنعتی کاوه از نزدیک با مراحل سرمایه‌گذاری این طرح آشنا شد. این مجموعه‌ تولیدی- صنعتی به وسعت ۵۶‌هزار مترمربع در واحد تولید آب میوه و شش هکتار در واحد تولید قوطی‌های رانی با مجموع سرمایه‌گذاری ۱۰۰‌میلیون دلار برای ۳۵۰ نفر فرصت شغلی جدید ایجاد کرده است. در هر ساعت در این واحد تولیدی ۷۲‌هزار قوطی رانی و سالانه ۹۵۰‌میلیون قوطی رانی از جنس آلومینیوم تولید و وارد بازار می‌شود.