گروه بورس - علیرضا باغانی: در شرایطی که انتخاب هیات‌مدیره در مجمع روز شنبه گل‌گهر به دلیل مقاومت در برابر ورود فولاد مبارکه به هیات مدیره به تنفس کشیده شد، در مجمع فولاد خوزستان هم ممانعت از انتخاب هیات‌مدیره و ورود سهام عدالت به ترکیب سهامداران، اعتراض نماینده کارگزاری سهام عدالت را برانگیخت.

گزارش خبرنگار ما از مجمع فولاد خوزستان حاکی از آن است که مسعود گل‌رخان خالدی که به نمایندگی از سهام عدالت در مجمع حضور داشت به عدم رسیدگی به انتخاب هیات‌مدیره اعتراض کرد.

وی گفت: در هفدهم فروردین‌ماه سال جاری به عنوان سهامدار ۳۰درصدی «فخوز» از رییس هیات‌مدیره شرکت، درخواست برگزاری مجمع فوق‌العاده جهت انتخاب اعضای هیات‌مدیره کردیم و نجم‌السادات هم در بیست و یکم همان ماه در نامه‌ای اعلام کرد که همزمان با برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه، انتخاب اعضای هیات‌مدیره نیز به عنوان یکی از دستور جلسه‌ها مطرح و انجام خواهد شد، ولی به‌رغم این وعده در مجمع عمومی سالانه، دستور انتخاب اعضای هیات‌مدیره مطرح نشده است.

نماینده سهام عدالت از مجمع خواست تا در همین جلسه انتخاب اعضای هیات‌مدیره صورت گیرد ولی ایرج اکبریه نماینده ایمیدرو گفت از آن جایی که انتخاب اعضای هیات‌ در دستور جلسه نبوده نمی‌توان در این جلسه به این مورد رسیدگی کرد.

در این حال نماینده سهام عدالت گفت: بازرس شرکت باید به این مورد توجه داشته باشد و حداکثر ظرف ۱۰روز آتی مقدمات برگزاری مجمع را مهیا کند تا در آن انتخاب هیات‌مدیره صورت گیرد.

اکبریه یکی از دلایل عدم رسیدگی به انتخاب هیات‌مدیره را بلاتکلیفی سهام ۵/۳۰درصدی شرکت متعلق به محمد جابریان عنوان کرد، چرا که او با این میزان سهام می‌تواند یک یا دو کرسی از هیات‌مدیره را داشته باشد.مجمع عمومی عادی سالانه فولاد خوزستان که عصر روز شنبه برگزار شد در مورد تقسیم سود سال ۸۷ هم به چالش کشیده شد.هیات رییسه مجمع در خصوص تقسیم سود پیشنهاد داد که ۵۰تومان از سود ۱۱۰تومانی تحقق یافته توزیع شود.این پیشنهاد اعتراض اغلب سهامداران را برانگیخت و موجب شد که آن‌ها این شرکت فولادی را با فولاد مبارکه مقایسه کنند.به گفته یکی از سهامداران معترض، فولاد مبارکه که قیمت سهام آن در بازار ۲۰۰تومان است، ۶۰تومان سود در مجمع تقسیم کرد، حال چطور فولاد خوزستان ۴۳۶تومانی قصد تقسیم سود پایین ۵۰تومانی دارد؟

در این شرایط نماینده سهام عدالت که یکی از ناظران جلسه بود اعلام کرد ما خواستار تقسیم سود ۶۸تومانی هستیم که منافع سهامداران عدالت هم درنظر گرفته شود. این اظهارنظر موجب شد تا سهامداران خرد درخواست تقسیم سود ۸۰ تا ۹۰ تومانی را مطرح کنند، اما در نهایت مجمع با تقسیم ۷۰تومانی سود به ازای هر سهم موافقت کرد.

کمک ۱۰۰میلیارد تومانی فولاد خوزستان به صندوق بازنشستگی فولاد نیز در مجمع «فخوز» مساله‌ساز شد، به ویژه آن که حسابرس شرکت در یکی از بندهای گزارش خود اعلام کرد: «طی سال مالی مورد گزارش مبلغ ۸۰۴میلیارد ریال و طی سنوات ۱۳۸۴ لغایت ۱۳۸۶ مبلغ ۱.۰۲۴میلیارد ریال تحت عنوان «کمک مستمری به صندوق بازنشستگی فولاد» به موجب بودجه‌های مصوب سنوات مربوطه پرداخت شده که هزینه مزبور تاکنون به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی توسط سازمان امور مالیاتی مورد پذیرش واقع نشده است. با توجه به اعتراض شرکت و پیگیری‌های به عمل آمده، در تاریخ ۲۷/۱۲/۱۳۸۷، وزیر صنایع و معادن از معاون اول رییس‌جمهوری درخواست طرح موضوع در هیات دولت به منظور اخذ مصوبه دولت جهت پذیرش هزینه فوق به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی را کرد که تاکنون مصوبه مزبور صادر نشده است.»

سهامداران شرکت با اعتراض نسبت به پرداخت این کمک سنگین از مجمع درخواست کردند تا این کمک‌ها قطع شده و یا با توجه به خصوصی شدن شرکت، این کمک‌ها در سطح قابل توجهی کاهش یابد.هیات‌رییسه مجمع هم اعلام کرد که این کمک باید در سطح ۶۰درصد در سال جاری کاهش یابد ولی نمی‌توان به یک باره این کمک‌ها را قطع کرد، بلکه با توجه به موقعیت جغرافیایی شرکت این کمک‌ها باید به تدریج کاهش یابد.

اما سهامداران قانع نشده و ضمن تاکید بر کاهش هرچه بیشتر این کمک‌ها، خواستار تعیین تکلیف باشگاه ورزشی شرکت و کاهش هزینه‌های تحمیلی ناشی از وجود این باشگاه شدند.

مجمع نیز اعلام کرد، قصد واگذاری باشگاه ورزشی فولاد خوزستان از طریق مزایده در فرابورس را دارد.

اما سهامداران به یکی از بندهای حسابرسی شرکت مبنی بر کمک‌های بلاعوض ۱۶میلیارد تومانی اعتراض کردند. در یکی دیگر از بندهای حسابرسی «فخوز» آمده است: مطابق بند ۸ ماده ۲ اساسنامه شرکت، «کمک و مساعدت به موسسات فرهنگی، آموزشی و نهادهای دولتی و غیردولتی و ...» به عنوان موضوع فعالیت شرکت تلقی شده و به موجب آن شرکت طی سال مالی مورد گزارش مبلغ ۱۶۲میلیارد ریال کمک بلاعوض پرداخت کرده است. حال آنکه طبق آیین‌نامه انضباطی شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار، «کمک‌های بلاعوض به اشخاص خارج از شرکت باید به تصویب مجمع عمومی عادی شرکت برسد و سهامداران ذینفع در کمک مزبور حق رای ندارند.»

این بند حسابرسی موجب شد تا سهامداران جزء و برخی حقوقی‌ها خواستار کاهش این کمک‌ها شوند، ولی مجمع اعلام کرد با توجه به اینکه شرکت قبلا کاملا دولتی بوده و در منطقه خوزستان فعالیت دارد، از حساسیت‌های ویژه برخوردار است و این کمک‌ها ادامه پیدا می‌کند ولی به تدریج کاهش خواهد یافت.

اما در نهایت سهامداران اعلام کردند با توجه به کاهش قابل توجه سود شرکت به دلیل بحران اقتصاد جهانی، این کمک‌ها در شرایط کنونی توجیهی ندارد و در این زمینه حقوق صاحبان سهام درنظر گرفته نشده است.

مجمع فولاد خوزستان در پایان به پرسش‌های سهامداران پاسخ داد که یکی از این پرسش‌ها، دلیل مهم افزایش هزینه‌های عمومی و اداری شرکت بود که البته این پرسش بی‌پاسخ ماند.مجمع «فخوز» در دستور جلسه‌ای دیگر، سازمان حسابرسی را به عنوان حسابرس شرکت و روزنامه‌های اطلاعات و دنیای اقتصاد را به عنوان روزنامه‌های کثیر‌الانتشار برگزید، ضمن این‌که حق حضور ۴۰۰هزار تومانی جلسات هیات‌مدیره و پاداش هیات‌مدیره ۱۰۰میلیون تومانی هم به تصویب مجمع رسید.

با پرداخت ۷۰تومان سود به ازای هر سهم در مجمع فولاد خوزستان، سود ۵/۳۰درصد از سهام متعلق به جابریان، ۵۰میلیارد تومان برآورد می‌شود و با احتساب ۴۴میلیارد تومان سود سال گذشته، طلب جابریان از «فخوز» به ۹۴میلیارد تومان می‌رسد.

گفته می‌شود سود ۵/۳۰درصد سهام از سوی دولت دریافت نشده و در مطالبات جابریان منظور شده است.براساس اخبار رسیده پرونده بزرگترین معامله تاریخی بورس هم‌اکنون در هیات داوری خصوصی‌سازی مفتوح است و در آخرین تصمیم قرار شده که سفته‌های جابریان به اجرا گذاشته شود.