یک کارگزار:
بازار در سال جاری نیازمند اهرم نقدینگی است
«عباس حقانی نسب» در مورد راهحل این مشکل گفت: تنها راه حل، ورود شرکتهای بزرگ و تقویت عرضه نبوده و باید حوزه تقاضا نیز تقویت شود؛ علاوه بر آن وجود مزایایی مناسب در حوزه رقیب بازار سرمایه (بازار مسکن) باعث شده است تا نقدینگی به حوزه بازار سرمایه سرازیر نشود که پیشبینی میشود این اتفاق نیز در سال ۸۷ تکرار شود، زیرا به نظر میرسد چاره جدی در حوزه انتقال یا هدایت نقدینگی به حوزه بازار سرمایه دیده نشده است. این فعال بازار ادامه داد: به عنوان مثال حوزه مسکن تنها حوزهای است که سرمایهگذاری با استفاده از اهرم به طور کامل امکانپذیر است و تشدید نقدینگی در این بازار منجر به افزایش تورم و افزایش قیمتها خواهد شد؛ در حالیکه این مزیت در حوزه بازار سرمایه دیده نشده و هدایت نقدینگی به سمت این بازار منجر به کنترل تورم و جلوگیری از رشد شدید نقدینگی خواهد شد. وی اظهار امیدواری کرد: در سال جدید توجه جدی به سمت طرف تقاضا شده و مشکلات بازار به حداقل برسد.
استفاده از اهرمهای مالی
حقانینسب راهحل رفع کمبود نقدینگی در بازار سرمایه را فراهم آوردن امکان استفاده از اهرمهای مالی در حوزه بازار دانست و تصریح کرد: ارائه تسهیلات سهام، ورود ابزارهای جدید مالی از قبیل قراردادهای آتی، آپشن، اختیار خرید و اختیار فروش و موضوع فروش قسطی سهام در سطح خرد کمک میکند تا طرف تقاضا تقویت شده و در سطح متناسب از ریسک بازدهی مناسبی نیز در حوزه بازارهای مختلف ایجاد شود.
این کارشناس بازار عنوان کرد: به دلیل اینکه در سال گذشته این مشکلات به عینیت توسط دولت و بازار احساس شد باید حرکتها و تصمیمات در سال جدید به صورتی باشد که این مشکل کاهش یابد.
به گفته وی باید در سال جدید به ابزارسازی و ابزارهای جدید در بازار سرمایه تاکید شده و ورود نهادهای سرمایهگذاری جدید برای کاهش ریسک و افزایش شفافیت بازار در قالب سیستمی و ساختاری و اطلاعرسانی مورد توجه قرار گیرد. حقانینسب در ادامه اضافه کرد: در سال گذشته بازار سرمایه از طریق نوسانات شدید و شفاف نبودن تصمیمات دولتی در صنایع مختلف لطمه دید که باید در سال جدید به آن توجه شود.
وی تاکید کرد: در حوزه صنعت پتروشیمی، سیمان و صنایع فلزی و صنایعی که دولت در آن حساسیت ویژه دارد باید افق تصمیمات بلندمدت در حوزه پنج ساله دیده شده و نوسانات تصمیمات تاثیرگذار در دولت به حداقل برسد تا اینگونه تصمیمات در معرض نوسان و خطر قرار نگیرد و این از اقداماتی است که باید بعد از ابزارسازی در سال جدید انجام شود زیرا شفافسازی در حوزه تصمیمات دولت و سازمانها در تغییرات تصمیمات سرمایهگذاران و افزایش ریسک بازار تاثیرگذار است.
بازار مستقل
مدیر عامل کارگزاری امین سهم نیز در گفتوگو با سنا، با بیان این مطلب که تحولات فعلی بازارهای مالی و بانکی جهان تاثیری بر بورس اوراقبهادار ایران ندارد، گفت: «بازار سهام در کشور ما مستقل بوده و سهام شرکتهای خارجی در آن دادوستد نمیشود. به علاوه در سطح کلان نیز اقتصاد ایران از اقتصادهای بینالمللی تاثیر چندانی نمیگیرد.» اکبر زرگانینژاد با بیان این مطلب که منشا درآمدهای کشور نفتی است، ادامه داد: «در صورت تغییرات مثبت در بازار نفت و افزایش قیمت این محصول، درآمد کشور نیز افزایش یافته و تاثیرپذیری از بازارهای مالی منتفی خواهد بود. اما بازارهای مالی اروپا و آمریکا به دلیل مراودات تجاری نزدیک، از یکدیگر متاثر خواهند شد.»
وی در پاسخ به این سوال که در صورت تشدید بحران این بازارها، واردات محصولات اولیه مورد نیاز کارخانهها دچار چه مشکلاتی میشوند، گفت: «در شرایط عادی، این مساله نمیتواند مشکل چندانی را برای تولید کارخانهها به وجود آورد. البته ممکن است با توجه به مسائل بینالمللی کشورمان، موجب کندی روابط تجاری شود. اما در مجموع تاثیر زیادی نخواهد داشت. مگر اینکه شرایط تجاری سختتر شده و هزینههای تجاری و بانکی، هزینه و مدت زمان گشایش اعتبار و هزینههای دریافت و پرداخت مبادلات افزایش یابد.»
ارسال نظر