وزیر رفاه اعلام کرد:
افزایش تولید ۸میلیون تنی سیمان در زیرمجموعههای تامیناجتماعی
تا سال آینده ظرفیت تولید سیمان واحدهای زیرمجموعه تامیناجتماعی ۸میلیون تن افزایش مییابد. مصری، وزیر رفاه در مراسم افتتاح طرح افزایش ظرفیت کارخانه سیمان خزر با بیان این مطلب گفت: پس از سیمان زنجان و سیمان ساوه، این سومین واحدی است که با سرمایهگذاری تامیناجتماعی صورت گرفته و تا پایان سالجاری سه پروژه دیگر از مجموعههای وابسته به هلدینگ سیمانی شستا افتتاح خواهد شد.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۲۰میلیون تن سیمان از محل سرمایهگذاریهای «شستا» در کشور تولید میشود.
مصری ادامه داد: هدف ما نگاه به سند چشمانداز به عنوان یک نقطه ایدهآل است و به این منظور باید امکانات و ابزار لازم را فراهم کنیم.
در این مراسم بصیری، معاون امور معدنی وزارت صنایع و معادن با اشاره به هفتاد و چهارمین سالگرد صنعت سیمان گفت: تولید سیمان با ۱۰۰تن در روز آغاز شد و در حال حاضر تولید روزانه کشور ۱۵۰هزار تن است و هرماه یک کارخانه سیمان به مجموعه این صنعت و تا پایان سالجاری ۷میلیون تن به تولید سیمان کشور اضافه خواهد شد.
وی با اشاره به فرسودگی کارخانجات سیمان کشور افزود: بهرغم مشکلات موجود، راندمان این واحدها ۱۰۰درصد است و با توجه به اینکه کارخانجات سیمان ما ۷۵درصد ساخت داخل و ۲۵درصد وابسته هستند میتوان گفت صنعت سیمان ما بومی شده است.
معاون وزیر صنایع ادامه داد: سال گذشته مبلغ ۲۰۰میلیارد تومان از رییسجمهور برای صنعت سیمانی اعتبار گرفتیم که تاکنون ۱۴۰میلیارد تومان آن جذب شده و برای بقیه نیز در حال تلاش هستیم.
بصیری سپس گفت: تا پایان سال حدود ۱۲ کارخانه سیمان به مجموعه این صنعت افزوده میشود و میتوان گفت که در حال حاضر عرضه و تقاضای این محصول متعادل شده و حتی عرضه بر تقاضا پیشی گرفته است، با این حال در مدیریت و هماهنگی توزیع، هنوز با مشکلاتی روبهرو هستیم.
وی با انتقاد از راندمان پایین صنعت سیمان در کشور گفت: در ایران به ازای هر یک کیلو سیمان ۹۵۰کیلوکالری انرژی مصرف میشود و یک تن سیمان حدود ۱۰۰مترمکعب گاز مصرف میکند و این ارقام با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد.
سالاروند، مدیرعامل شرکت سیمان خزر با اشاره به اقدامات انجام شده برای افزایش ظرفیت تولید این شرکت از دوهزارتن به چهارهزارتن گفت: این طرح با اختصاص هزینه ریالی ۹۴۰میلیارد ریال و هزینه ارزی ۲۱میلیون یورو دریافتی از صندوق ذخیره ارزی با هدف افزایش کمی و کیفی تولید در استان، کاهش مصرف انرژی، به روزآوری ماشینآلات و بهبود شرایط زیستمحیطی به بهرهبرداری رسیده است.
وی حفظ و توسعه شرایط زیستمحیطی، تولید پایدار و تحویل مستمر، صرفهجویی و پرهیز از هزینههای زائد و توجه به نیروی انسانی امانتدار را از برنامههای آتی شرکت برشمرد و خواستار خروج سیمان از سبد حمایتی دولت شد.
ارسال نظر