اثر آزادسازی نرخ

محصولات پتروشیمی بر بورس

دنیای اقتصاد- سرانجام با حدود ۷ماه تاخیر، قیمت برخی از محصولات پتروشیمی آزاد شد و قیمت مابقی محصولات نیز همچنان در دست بررسی برای آزادسازی است. اثر آزادسازی نرخ محصولات پتروشیمی بر بازار

گروه بورس- قیمت برخی محصولات در صنعت پتروشیمی آزاد شد.

به گزارش خبرنگار ما، به دنبال انتشار خبر آزادسازی قیمت برخی از محصولات پتروشیمی، این تصمیم بر صنعت پتروشیمی در داخل کشور اثر چندانی نداشته و حتی برای برخی شرکت‌ها فروش محصولات بر مبنای FOB انجام می‌شود.

قائم مقام وزیر نفت در گفت‌وگو با «فارس» در خصوص آخرین وضعیت آزادسازی قیمت محصولات پتروشیمی، روز گذشته گفت: آزادسازی قیمت محصولات پتروشیمی آزاد شده است و به مرور پیگیری می‌شود.

علی کردان اظهار داشت: «قیمت بخشی از محصولات این صنعت، آزاد شده و بخشی دیگر در حال رفع مشکلات اجرایی و عملیاتی مربوطه هستند و به مرور آزاد می‌شوند.»

براساس بند «ح» تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۸۶ دولت مکلف شده بود، از ابتدای خردادماه، سهمیه‌بندی محصولات پتروشیمی با قیمت یارانه‌ای را حذف و قیمت آنها را آزاد کند.

‌اثر نرخ آزاد بر سوددهی

یکی از کارشناسان بازار سرمایه در خصوص اثر این تصمیم در روند فعالیت شرکت‌های پتروشیمی اظهار داشت: به دلیل اینکه بخش عمده محصولات پتروشیمی صادر می‌شود، بنابراین آزادسازی نرخ اثر چندانی بر سود این شرکت‌ها ندارد.

وی افزود: اغلب شرکت‌های پتروشیمی در بخش صادرات متمرکز هستند و درصدی از فروش محصولات آنها که به بازار داخل مربوط می‌شود، نرخ فروش حدود ۱۰درصد پایین‌تر از نرخ FOB است. این کارشناس عنوان کرد که اینکه پس از آزادسازی نرخ محصولات روند سابق؛ یعنی خوراک را براساس نرخ یارانه‌ای خرید کنند و فروش با نرخ آزاد صورت گیرد، برقرار است یا خیر؟، شرایط شرکت‌ها را در هر صورت متفاوت جلوه می‌دهد.

وی با اشاره به این مطلب که بسته به نوع فعالیت شرکت‌های پتروشیمی و خوراک مصرفی هر یک از وضعیت ویژه‌ای برخوردار خواهند شد، گفت: در برخی از شرکت‌ها ۸۵درصد بهای تمام شده محصول تولیدی به قیمت خوراک تحصیلی وابسته است و در صورتی که نرخ فروش مواد اولیه از سوی پالایشگاه‌ها نیز با تغییر مواجه شوند، بر صادرات محصولات و همچنین میزان فروش و در نهایت سوددهی این قبیل شرکت‌ها اثر می‌گذارد.

نبود فاصله قیمتی

وی معتقد است، در حالتی که محصول به نرخ آزاد فروخته شود، برای قیمت آن در داخل کشور فاصله قیمتی چندانی شکل نمی‌گیرد و تفاوت قابل ملاحظه‌ای ندارد.

در حال حاضر ایران ۱۲درصد از تولید محصولات پتروشیمی در خاورمیانه را به عهده دارد که این رقم باید تا ۲۰سال آینده به ۳۴درصد افزایش یابد.

ابلاغ بخشنامه لغو مالیات بر صادرات محصولات پتروشیمی

فارس - عضو هیات مدیره شرکت بورس از آزادسازی محصولات پتروشیمی از اول دی ماه، ابلاغ بخشنامه‌ لغو مالیات بر صادرات فرآورده‌های نفتی و تضمین ۲۰ تا ۳۰ ساله تامین خوراک شرکت‌های پتروشیمی هنگام پذیرش در بورس خبر داد.

محمد آرام بنیار با اشاره به بازدید روز گذشته مسوولان سازمان‌های بورس و خصوصی‌سازی و سرمایه‌گذاران از منطقه عسلویه گفت: ‌مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی (غلامحسین نجابت ) در جلسه روز سه‌شنبه ابراز داشته که از اول دی ماه‌ قیمت محصولات پتروشیمی به جز کود ازته آزاد شده است. وی ادامه داد: از طرف دیگر با توجه به نگرانی‌های سرمایه‌گذاران مبنی بر چگونگی تامین خوراک شرکت‌های پتروشیمی مقرر شده از این پس به هنگام پذیرش این دسته از شرکت‌ها در بورس قرارداد ۲۰ تا ۳۰ ساله خوراک تامین و خوراک زمینه درخواست‌های پذیرش در بورس شود.

عضو هیات مدیره شرکت بورس تصریح کرد: در جلسه روز سه‌شنبه، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خاطرنشان کرده که مالیات بر صادرات فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی لغو و این تصمیم‌گیری رسما ابلاغ شده است. این خبر در شرایطی اعلام شده که با توجه به مفاد بودجه سال ۸۶ دولت قرار بود از خرداد ماه قیمت محصولات پتروشیمی آزاد شود و مدیرعامل شرکت پتروشیمی فن‌آوران هفته گذشته نیز در جریان بازدید کارگزاران و سرمایه‌گذاران از منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر، آزاد شدن قیمت محصول متانول را اعلام کرده‌ بود.