اخبار بازارهای مالی جهان
بازار سهام
آمریکا: سهام آمریکا برای اولین بار در سه ماه گذشته افزایش یافت. علت آن بازخرید ۱۰ میلیارد دلار سهام شرکت Cisco Systems و گزارش مثبت تحلیلگران نسبت به شرکتهای HP و «شورون» بوده است. سهام کانادا به پیشگامی «بانک نوا اسکوشیا» برای دومین هفته پیاپی کاهش یافت. علت این امر، اعمال سیاستهای اعتباری شدیدتر، کاهش رشد و تقویت ارز کانادا که باعث تاثیر منفی بر سود این بانک شده، بوده است. سهام بورس لیما (پرو) نیز برای پنجمین هفته پیاپی کاهش یافت که این مدت از سال ۲۰۰۴ تاکنون بیسابقه است. علت آن کاهش نرخ فلزهای قیمتی بوده است. نرخ سهام شرکت مس در این کاهش تاثیر زیادی داشته است.
اروپا: سهام اروپایی به پایینترین حد خود طی دو ماه گذشته رسید. علت آن کاهش نرخهای نفت و فلزات است که بر تولیدکنندگان کالا تاثیر میگذارند. سهام بریتانیا نیز برای دومین روز پیاپی کاهش یافت. دومین شرکت بزرگ «تراست سرمایهگذاری املاک غیرمنقول» این کشور به نام British Land بیشترین کاهش را داشت و «شرکت هلدینگ برادران لهمان» به سرمایهگذاران خود پیشنهاد کرد که دارایی خود را در این سهام کاهش دهند.
سهام بورس آلمان نیز با پیشگامی شرکت فنآوری «Infineon»، دومین شرکت بزرگ تولیدکننده نیمهرسانا در اروپا کاهش یافت. سهام شرکتهای مطرح دیگری مانند آلیانز، زیمنس و دویچه بانک تاثیر زیادی بر این کاهش داشتند.
آسیا: پس از کاهش نرخ فلزات و نیز کاهش بهای نفت خام به زیر بشکهای ۹۴دلار، سهام شرکت بیلیتون که بزرگترین شرکت معدنی دنیا است و نیز شرکت نفتی وودساید کاهش یافتند که کاهش یافت نرخ سهام آسیایی را برای دومین هفته پیاپی منجر شد. این موضوع به دنبال ابراز نگرانی از اقتصاد آمریکا مبنیبر تداوم مشکلات در بخش مسکن این کشور بود.
سهام شرکت «هلدینگ HSBC» در هنگکنگ کاهش یافت و باعث کاهش کلی شاخص سهام هنگکنگ شد. به گزارش موسسه CLSA در صورت نظارت دولت بر خرید سهام از سوی خارجیان که با هدف تقویت روپیه انجام میگیرد، بازار سهام هندوستان احتمالا دچار چالش خواهد شد.
بازار کالا
به دنبال شایعه افزایش نرخ مس پس از پنج هفته کاهش یافت که باعث جذب خریداران چینی، بزرگترین استفادهکنندگان این فلز در جهان خواهد شد، نرخ مس افزایش یافت. به دنبال شایعه افزایش سطح زیرکشت گندم با هدف انتفاع از افزایش نرخ گندم، نرخ این محصول در هفته گذشته کاهش یافت. به دنبال کاهش پیشبینی تولید پلاتین در شرکت آنگلوپلاتینوم - بزرگترین تولیدکننده فلزات قیمتی در جهان- نرخ این محصول به همراه پالادیوم افزایش یافت. به گزارش «سازمان بینالمللی شکر» به دنبال بحران شدید مالی در صنایع شرکت هندوستان که باعث توجه کشاورزان به سایر محصولات شده است، انتظار میرود که فصل آینده تقاضای شکر از تولید آن فزونی یابد.
بازار انرژی
عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت خام در جهان است، پیشنهاد ایران و ونزوئلا را مبنی بر محاسبه سایر ارزها به جای دلار آمریکا برای محاسبه این محصول نپذیرفت.
دویچه بانک اعلام کرد که نرخ میانگین نفت خام برنت دریای شمال را در سال ۲۰۰۸ از ۶۲ دلار به ۸۰ دلار تغییر داده است. به دنبال کاهش ذخایر گاز و پیشبینی سردی هوا در نواحی مختلف آمریکا، نرخ گاز طبیعی در نیویورک افزایش یافت.
بازارهای در حال توسعه
افزایش ۹/۲۶درصدی هزینه کردن بخش املاک و کارخانهها در چین، احتمالا باعث میشود که بانک مرکزی این کشور برای ششمین بار در سالجاری نرخ بهره را افزایش دهد. بزرگترین شرکت تولیدکننده تلفنهمراه روسیه قصد دارد که سرمایهگذاری در اپراتور ارتباطات راه دور خود را در آفریقا و خاورمیانه گسترش دهد. این شرکت قصد دارد تا دامنه فعالیت خود را از مرز کشورهای استقلال یافته فراتر برد. دبیرکل بانک مرکزی انگلستان به همتایان فرانسوی خود پیوست تا چین را به تسریع در تقویت واحد پول خود (یوآن) مجبور کند.
بازار کشورهای عربی
سرمایهگذاران خارجی در هفته گذشته ۵/۹۶۰میلیون دلار سهام و اوراق قرضه از بازار مالی دبی خریداری کردند که معادل ۴/۲۸درصد از کل حجم معاملات بود. در همین مدت، اوراق بهادار فروخته شده توسط سرمایهگذاران خارجی نیز ۹/۹۴۶میلیون دلار بوده است که ۹/۲۷درصد از کل حجم معاملات را شامل میشود. بنابراین خالص سرمایهگذاری خارجی در این بورس در هفته گذشته به ۶/۱۳میلیون دلار رسیده است.
رشد ۵درصدی اقتصاد عربستان
به گزارش عرب نیوز و به نقل از آقای سعیدالشیخ، تحلیلگر اقتصادی ارشد «بانک بازرگانی ملی عربستان سعودی»، رشد اقتصادی این کشور امسال به ۵درصد افزایش خواهد یافت و بخشخصوصی نیز ۸درصد رشد را تجربه خواهد کرد. وی پیشبینی کرد که مازاد بودجه این کشور در سال ۲۰۰۷ به دلیل افزایش نرخ نفت به ۲/۶۷میلیارد دلار بالغ شود.
تضعیف دلار و کشورهای عضو خلیج فارس
استیو فوربس، رییس کل و سردبیر مجله فوربس (Forbes) در اجلاس سران دبی اعلام کرد که کشورهای خاورمیانه جهت اصلاح اشتباهات صورت گرفته از طرف فدرال رزرو آمریکا باید ارزش ارز خود را تغییر دهند. وی گفت این کشورها باید همچنان وابستگی خود به دلار را حفظ کنند، چرا که وجود نوسان در نرخ ارز در حقیقت «دعوت به بینظمی» به شمار میرود، این کشورها به جای کاهش ارزش پول خود باید مجددا ارزش پول خود را مورد ارزیابی قرار دهند. وزیر اقتصاد امارات متحده عربی اعلام کرد که وابستگی درهم این کشور به «دلار تضعیف شده» باعث افزایش نرخ تورم در این کشور شده است.
گزارش منتشر شده از این وزارتخانه نشان میدهد که دلار در برابر یورو از سال ۲۰۰۱ تاکنون ۳۱درصد کاهش یافته که «تورم وارداتی» را منجر گردیده است. این گزارش یکی از راهحلهای ممکن را احتمال تغییر در سیاست نرخ ارز عنوان کرده است. در همین حال، اتاق بازرگانی و صنایع ابوظبی تاکید کرد که دولت امارات بایستی برای مبارزه با تورم فزآینده این کشور، وابستگی خود را به دلار کاهش دهد.
وی گفت که کاهش نرخ بهره در آمریکا، اقدامی ایدهآل برای اقتصاد آمریکا به شمار میرود، اما چنین اقدامی در کشور امارات که رشد اقتصادی آن با چالش مواجه شده است، اقدام موثری نخواهد بود. اما رییس کل بانک مرکزی عمان اعلام کرد که این پادشاهی قصد ندارد وابستگی خود را به دلار کاهش دهد. وی گفت: نوسان ارزها در یک چرخه اقتصادی و در یک کشور امری طبیعی است. تورم در عمان به دنبال کاهش ارزش دلار آمریکا، بیشترین رشد را در ۱۰ سال گذشته در این کشور به دنبال آورده است.
منبع:سنا
ارسال نظر