برای خروج ۷کشتی از «خورموسی»
سازمان بنادر با تایدواتر قرارداد ۸۵۱میلیارد ریالی بست
گروه بورس- قرارداد خارجسازی ۷ فروند شناور مغروقه در آبراه خورموسی به ارزش ۸۵۱میلیارد ریال به امضای عطاءا... صدر، معاونت فنی سازمان بنادر و کشتیرانی و بهزادسیفاللهی، مدیرعامل شرکت تایدواتر خاورمیانه رسید. به گزارش خبرنگار ما، دکترعلیطاهری، مدیرعامل سازمان بنادر و کشتیرانی، در این مراسم اظهار کرد: این پروژه شروع یک تحول قابل توجه در صنعت دریانوردی کشور است.
وی افزود: اجرای پروژه خارجسازی شناورهای مغروقه با توجه به پیچیدگیهای فنی، مهندسی، مدیریت و برنامهریزی که دارد، یکی از نقاط عطف این صنعت به شمار میآید؛ چرا که سابقه نشان داده افراد و شرکتهایی که در این زمینه فعالیت میکنند، تعدادشان بسیار محدود بوده و تاکنون تمام این پروژهها توسط شرکتهای خارجی انجام شده است و امروز ما این توان را پیدا کردهایم که با استفاده از پتانسیلهای داخلی این پروژه را آغاز کنیم.
وی با اشاره به اینکه برای آمادهسازی و اجرای این پروژه یک مسیر بینالمللی قانونی را طی کردهایم، تصریح کرد: پس از برگزاری مناقصه اجرای این پروژه، شرکت تایدواتر به عنوان برنده مناقصه انتخاب شد. مدت اجرای این پروژه ۲۱ماه است که امیدواریم تایدواتر بتواند به کمک توانمندیهای داخلی کشور و استفاده از تجارب شرکتهای خارجی این پروژه را با موفقیت انجام دهد.طاهری با اشاره به اینکه درحالحاضر ۶۹ شناور بزرگ مغروقه در آبراههای کشور شناسایی شدهاند، گفت: از این تعداد خارجسازی ۳۹ شناور برای سازمان بنادر و کشتیرانی اهمیت ویژهای دارد؛ چرا که مانع جدی برای تردد کشتیها در دریا هستند و ایمنی دریانوردی را با مشکل مواجه کرده بودند.همچنین مهندس بهزاد سیفاللهی، مدیرعامل شرکت تایدواتر خاورمیانه با بیان اینکه خارجسازی شناورهای مغروق از آبراهها عملیاتی بسیار حساس و پیچیده است که در انحصار شرکتهای محدودی در سطح جهان است، افزود: تایدواتر با توجه به وجود توانمندی در این زمینه توانسته میان رقبای خارجی برنده این مناقصه شود و برای اجرای این پروژه نیزسرمایهگذاری کلانی را صورت داده تا تجهیزات مناسب و جدید خریده و اجاره شود.
سیف اللهی گفت: ارزش این قرارداد ۸۵میلیارد تومان است و با توجه به سابقه ۴۰ساله تایدواتر در بخش سالویج اجرای این عملیات با زمانبندی مناسب آغاز میشود و سعی میکنیم با مدیریت صحیح پروژه، اتلاف وقتی را در ایجاد آن نداشته باشیم.
وی تاکید کرد:با توجه به مغروقههای بسیار در آبراههای ایران و منطقه، به دنبال آن هستیم تا در پروژههای دیگر نیز حضور داشته باشیم و یکی از فعالیتهای مهم این شرکت در سطح منطقه و خاورمیانه سالویج باشد.
گفتنی است؛ این قرارداد براساس مناقصه سال گذشته به تایدواتر واگذار شده است تا ۷فروند شناور مذکور که در مجموع ۴۴هزارو۵۰۰ تن وزن دارند، از این آبراه مهم خارج شود.سیاست تایدواتر برای انجام این پروژه، همانگونه که در پیشنهاد مناقصه ارائه شده است، تشکیل یک سازمان قوی و فوقتخصصی با استفاده از تجربیات و تخصص موجود در کشور (که در صنعت فراساحل نیز تجربه شده و در کشور موجود است) و با استفاده تکنولوژی روز دنیا است. اگرچه در ایران تعدادی شرکت غواصی وجود دارد؛ لیکن تاکنون اقدام جدی برای ایجاد یک شرکت توانا که بتواند به صورت اقتصادی و در اسرع وقت خارجسازی مغروقه شناورهای اقیانوسپیما را به انجام برساند، صورت نگرفته است.این درحالیاست که داشتن بنادر بزرگی چون بندرعباس، بندرامام، بوشهر آبادان و خرمشهر و نیز بیش از ۲۰۰۰کیلومتر مرز آبی در جنوب و نیز آبراههای مهمی همچون اروند رود و خورموسی اهمیت این مساله را بیش از پیش میکند.
بازگشایی نماد «حتاید» با تعدیل مثبت
گروه بورس - نماد شرکت تایدواتر خاورمیانه با ۲/۱۴درصد تعدیل مثبت بازگشایی خواهد شد.
مهندس سیفاللهی در حاشیه مراسم انعقاد قرارداد خارجسازی ۷فروند کشتی از سوی این شرکت با سازمان بنادر به خبرنگار ما گفت: احتمالا نماد این شرکت با این تعدیل مثبت طی هفته آینده بازگشایی میشود و به این ترتیب ما انتظار رشد قیمتی را در روز بازگشایی نماد داریم.
وی دلیل افزایش EPS شرکت تایدواتر را عملکرد ۶ماهه این شرکت عنوان و خاطرنشان کرد: فعالیت تایدواتر طی نیمه نخست امسال در بخشهای مختلف رشد قابلملاحظهای داشته است. سیفاللهی اضافه کرد: فعالیت این شرکت بهخصوص در بخش تخلیه و بارگیری به دلیل افزایش تجارت کشور چه در زمینه واردات و چه در زمینه صادرات افزایش چشمگیری داشته است. مدیرعامل تایدواتر تاکید کرد: سود تایدواتر در بندر امام خمینی بالغبر ۵/۱میلیارد ریال بوده است که نشاندهنده فعالیت این شرکت در این بندر است که علاوهبر تخلیه و بارگیری، شامل انبارداری و سایر خدماتی است که تایدواتر با توجه به امکانات و تجهیزاتی که در اختیار دارد، به شرکتهای مختلف ارائه میکند.
ارسال نظر