بازار به استقبال گزارش‌های 9ماهه رفت

گروه بورس- همایون دارابی: گمانه‌زنی معامله‌گران در مورد محتوای گزارش‌های ۹ماهه سبب شد تا دیروز برخی از نمادهای گروه معدنی- فلزی بورس اوراق بهادار تهران با صف خرید همراه شوند. به دنبال انتشار گزارش حسابرسی نشده پتروشیمی پردیس در روز یکشنبه و جهش قیمتی این نماد که به همراه خود دو نماد هلدینگ نفت و گاز پارسیان و سرمایه‌گذاری غدیر را نیز به صف خرید کشاند، دیروز انتشار خبرهای اولیه در مورد احتمال تعدیل مثبت یا اعلام پوشش بالا در نمادهای سنگ آهنی و فولادی این نمادها را به صدر بازار آورد. به گونه‌ای که ۴نماد چادرملو، گل‌گهر، سرمایه‌گذاری معادن و فلزات و فولاد مبارکه تا صف خرید پیش رفتند. این شرایط در کنار وضعیت مثبت نمادهایی نظیر تولید مواد اولیه فولاد صبانور و همچنین سرمایه‌گذاری‌های امید و سپه موجب شد تا شاخص جهش ۲۹۶واحدی را تجربه کرده و به ۳۸هزار و ۸۲ واحد برسد. این دومین بار در ماه جاری است که شاخص از مرز ۳۸هزار واحد می‌گذرد. پیش از این شاخص کل در دوازدهم دی‌ماه توانسته بود به این سطح دست پیدا کند؛ با عبور شاخص از مرز ۳۸هزار واحد شاخص باردیگر بازدهی بیش از ۴۷درصدی را به رغم بسته بودن برخی از نمادهای عمده ثبت کرد. در حالی که نزدیک به ۱۰ نماد عمده بازار متوقف هستند، معامله‌گران شاهد تمرکز بر نمادهای قابل معامله بودند و همین امر رشد این نمادها را شتاب بخشیده است. در همین حال دیروز بحث در مورد حضور قریب‌الوقوع رییس‌جمهوری در مجلس شورای اسلامی و محتوای احتمالی سخنان وی در رسانه‌ها منعکس بود. دیروز وزیر اقتصاد هدفمندی یارانه‌ها را محور اصلی سخنان رییس‌جمهور در نشست روز چهارشنبه مجلس اعلام کرد و گفت: یورو و دلار به تدریج از تجارت خارجی کشور حذف می‌شود.

سید‌شمس‌الدین حسینی اظهار کرد: اجازه بدهید رییس جمهور در مجلس حضور پیدا کند و توضیحات و دلایل مختلف خود را پیرامون موضوعات اقتصادی و هدفمندی یارانه‌ها ارائه دهد. به گزارش خبرگزاری فارس وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: براساس ماموریت‌هایی که در تیم اقتصادی دولت داریم تلاش می‌کنیم اجرای فاز دوم عملیاتی شود، اما این کار منوط به توافق با مجلس است تا اجماع نسبی بین ارکان نظام ایجاد شود.

وی گفت: برداشت من از گمانه‌زنی‌ها این است که همه برتداوم اجرایی هدفمندی یارانه‌ها متفق هستند، بنابراین باید اجرای هدفمندی ادامه یابد.

در بازار دیروز توجه معامله‌گران همچنین به تحولات بازارهای جهانی و بورس کالا بود. در بازگشایی بازارهای جهانی، بهای مس با اندکی افزایش به ۸هزار و ۱۰۵دلار در هر تن رسید.بهای سه فلز روی، سرب و آلومینیوم نیز به ترتیب ۲هزار و ۳۶دلار،۲هزار و ۳۲۱دلارو۲هزار و ۱۱۶دلار در هر تن رقم خورد.

در همین حال در صحنه بورس کالا دیروز نظر معامله‌گران به سوی تغییر نرخ گذاری محصولات نفتی از نرخ ارز مرجع به مبادله‌ای بود. دیروز اعلام شد که محصولات فرآورده‌های‌ نفتی به زودی بر اساس نرخ ارز مبادلاتی محاسبه و حداقل ۵۰ درصد افزایش خواهند داشت. همچنین، با مشخص شدن وضعیت وکیوم باتوم عرضه قیر نیز از سرگرفته می‌شود.

به گزارش خبرنگار تسنیم، در حالی مدتی پیش رایزنی‌هایی برای تغییر فرمول قیمت‌گذاری فرآورده‌های نفتی از سوی عرضه‌کنندگان با دستگاه‌های مربوطه انجام شده که به نظر می‌رسد توافقات لازم در این زمینه انجام شده و از فردا قیمت محصولات این بخش بر اساس ارز مبادله‌ای محاسبه می‌شود. البته محصولات پتروشیمی بر اساس ارز مبادله‌ای عرضه می‌شود ولی فرآورده‌های نفتی تا پیش از این با ارز ۱۲۲۶ تومان قیمت‌گذاری می‌شد که در حال حاضر با توجه به توافقات انجام شده قیمت این محصولات نیز قرار است با ارز مبادله‌ای محاسبه شود.

این اقدام بر قیمت برخی محصولات از جمله وکیوم باتوم(Vb)، حلال و گوگرد اثر خواهد گذاشت و موجب رشد حداقل ۵۰ درصدی قیمت نهایی قیر، ضد یخ و روغن موتور خواهد شد. در حالی بر اساس شواهد این تصمیم اجرایی می‌شود که که بورس کالا ابتدا با اعمال این تغییر موافق نبود زیرا در صورت انجام این کار قیمت فرآورده‌های نفتی حدود ۶۰ درصد افزایش می‌یافت. افزایش نرخ فروش محصولات غیر‌یارانه‌ای پالایشگاه‌ها می‌تواند میزان سود این شرکت‌ها را تحت تاثیر جدی قرار دهد. دیروز همچنین در بورس کالا انواع ورق شرکت فولاد مبارکه و محصولات ملی مس عرضه و معامله شدند که تقریبا قیمت‌ها بدون تغییر جدی معامله شدند.در بازار دیروز در گروه متوقف شده پالایشگاهی نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس گفت: قبل از ورود بودجه ۹۲ به مجلس، همه پالایشگاه‌های کشور از سوی کمیسیون انرژی بازدید می‌شوند.

علی مردی در جریان بازدید از پالایشگاه تهران به شانا گفت: این بازدیدها با برنامه‌ریزی قبلی انجام می‌شود و آگاهی از مراحل توسعه و نیازسنجی طرح‌های پالایشگاهی کشور از اهداف بازدید کمیسیون انرژی از پالایشگاه‌هاست.

وی افزود: با انجام طرح‌های توسعه‌ای که در این مجموعه انجام گرفته، بنزین تولیدی در پالایشگاه تهران هم اکنون از باکیفیت‌ترین بنزین‌های تولیدی کشور است. دیروز در بورس کالا نفتای سنگین شرکت پالایش نفت بندر عباس در رینگ صادراتی پذیرش شد.در گروه دارویی دیروز گزارش عملکرد دارویی جابرابن حیان نشان از تداوم سال سخت داروسازان داشت.دجابر در گزارش عملکرد ۹ماهه سود هر سهم سال جاری خود را از ۶۳۶ ریال قبلی به ۵۱۹ ریال کاهش داده است و با تعدیل منفی ۱۸ درصدی روبه‌رو شده است و در ۹ ماهه نیز ۴۰ درصد آن را به طور واقعی محقق کرده است.شرکت در سال قبل و در همین دوره ۴۵ درصد از سود خود را پوشش داده بود.

افت بیش از ۴۰ درصدی مقدار تولید و فروش و کاهش ۲۱درصدی مبلغ فروش نسبت به ۹ ماهه سال قبل نشان از عملکرد ضعیف این شرکت دارویی دارد. این شرکت در ۹ ماهه واقعی بیش از ۱۷ میلیون دلار با نرخ مرجع (۱۲۲۶ تومان) برای واردات دریافت کرده‌است.در گروه ساختمانی دیروز مجمع سالانه شرکت بین المللی توسعه ساختمان با تقسیم ۲۸۰ریال سود به کار خود پایان داد.در مجموع بازار دیروز بازاری مثبت بود که در آن ۱۴۷میلیارد تومان سهام مورد معامله قرار گرفت که ۴/۱۶ درصد آن را معامله هلدینگ نفت و گاز پارسیان تشکیل داد. از ۲۲۵نمادی که در بازار معامله شدند نیز ۱۴۵نماد با کاهش قیمت و ۷۱نماد با رشد ارزش همراه شدند. سایر نمادها نیز بدون تغییر قیمت به کار خود پایان دادند.