فرابورس
چتر نظارتی بازار فراگیر شد
بیشترین حجم معاملات در بازارهای اول و دوم فرابورس مربوط به سهام ذوبآهن اصفهان بود. به طوری که در ابتدای فعالیت بازار صف خرید ذوبآهن عرضه شد تا نوسان نماد در درصدهای منفی نیز پایین آید. در نهایت نماد ذوبآهن اصفهان هم با معامله حدود ۶۹ میلیون سهم با افت قیمت به کار خود پایان داد. این در حالی است که حجم معاملات ذوبآهن ۳۲ درصد از معاملات فرابورس را به خود اختصاص داد. اما بلوک ۱۰۰ میلیونی پترول نیز روز گذشته بر افزایش حجم معاملات فرابورس تاثیر گذاشت. همچنین با عرضه ۲/۴ میلیون سهمی، صف خرید پتروشیمی مارون هم متعادل شد.
دیروز نماد زرین معدن آسیا در دومین روز حضور خود در فرابورس با تقاضای بیش از 3 میلیون سهمی مواجه شد. نماد قند شیروان، قوچان و بجنورد هم در تبعیت از مثبت شدن گروه قندیها در بورس تهران مثبت شد. حال آنکه قیمت اوراق تسهیلات مسکن نیز تغییر قابل توجهی نداشت و در مرز 550 هزار ریال مبادله شد. دیروز همچنین بلوک صنعت روی زنگان نیز به فروش رفت.
بنابر این گزارش، دیروز ۳۹ میلیون سهم شرکت صنعت روی زنگان متعلق به شرکت توسعه معادن روی ایران که به قیمت هر سهم ۴۰۰۰ ریال عرضه شده بود، به صورت نقد و با نرخ پایه در بازار دوم فروخته شد. دیروز همچنین در بازار ابزارهای نوین مالی نماد معاملاتی اوراق گواهی سپرده انصار و اوراق مشارکت گروه صنعتی بوتان به منظور پرداخت سود علی الحساب متوقف شدند. در این روز نماد معاملاتی بیمه سامان هم پس از برگزاری مجمع عمومی فوق العاده افزایش سرمایه با محدودیت نوسان تا سقف ۵۰ درصد بازگشایی شد. از سوی دیگر روز گذشته ۸۳ میلیون سهم معادل یک درصد از سهام شرکت سرمایهگذاری پارس آریان به نرخ پایه هر سهم ۱۸۴۵ریال به صورت یکجا و نقد در بازار پایه به مزایده میرود. موسسه همیاری کوثر، ۸۳میلیون سهم معادل یک درصد از سهام شرکت سرمایهگذاری پارس آریان در نماد «آریان» را به ارزش ۱/۱۵۳ میلیارد ریال و نرخ پایه هر سهم ۱۸۴۵ریال چهارشنبه ۶دی به صورت یکجا و نقد در بازار پایه عرضه میکند.
استقرار «نظارت بر ناشران» در فرابورس
در همین حال ایسنا نیز دیروز خبر از ایجاد واحد مدیریت نظارت بر ناشران در فرابورس داد.
بنابر این گزارش، عدم افشای اطلاعات از سوی برخی شرکتهای بورسی و فرابورسی بر اساس استانداردها و برنامه زمانبندی شده سازمان بورس و اوراق بهادار، موجب شده تا سهامداران و سرمایهگذاران در بازار سرمایه بر اساس شایعات تصمیمگیری کنند که این امر، سرانجام نافرجامی را برای این دست سهامداران رقم خواهد زد. هرچند بر اساس نظارت و تلاش سازمان بورس، شرکتها با تبعیت از این استانداردها در اطلاع رسانی صورتهای مالی به سوی شفاف سازی در حال حرکت هستند، اما مدیران برخی شرکتها به ویژه شرکتهای پذیرفته شده در بازار پایه فرابورس، به گمان اینکه حضور در این بازارها از نظارت کمتری برخوردار خواهد بود، از ارائه به موقع اطلاعات خودداری میکنند.
در همین راستا، مدیرعامل شرکت فرابورس ایران، در خصوص عدم ارائه صورتهای مالی برخی شرکتها از جمله بیمه آرمان، پتروشیمی زنجان و سیمان مجد خواف گفت: در مورد اطلاع رسانی به موقع شرکتها، پیگیریهای لازم صورت گرفته است و بر همین اساس مقرر شده تا واحد مدیریت نظارت بر ناشران فرابورس از ماه جاری فعالیت خود را آغاز کند. به گفته امیر هامونی، ایجاد این واحد به انتشار به موقع اطلاعات مالی از سوی شرکتها کمک بسیاری خواهد کرد. مدیر عامل فرابورس در خصوص عدم ارائه اطلاعات مالی دورهای شرکتی مانند بیمه آرمان هم گفت: ناشران موظفند که اطلاعات مالی را ارائه کنند، اینکه شرکت بیمه آرمان یا هر شرکت دیگری اطلاعات مالی چند دوره اخیر را ارائه نکرده باشد، پیگیری میشود. وی افزود: پیگیری ارائه اطلاعات مالی نه تنها برای شرکت مذکور که برای همه شرکت هایی که اطلاعات را به موقع به بورس ارسال نکنند، صورت میگیرد. هامونی در پاسخ به این پرسش که شایعاتی مبنی بر انعقاد قرارداد شرکت بیمه آرمان و عدم اطلاعرسانی آن با توجه به رشد قیمت بالای این شرکت است، اظهار کرد: وجود اطلاعات نهانی از بندهای ماده ۴۵ قانون دستورالعمل معاملات است، مبنی بر اینکه
اطلاعات با اهمیتی که بر قیمت سهم تاثیرگذار بوده، اما به بازار ارائه نشده است، در حالی که ناشر موظف است هرگونه اطلاعات تاثیرگذار را ارائه کند، دراین خصوص نیز اداره ناشران سازمان پیگیری میکند و در مرحله دوم نیز فرابورس پیگیری خواهد کرد که این اطلاعات منتشر شود.
ارسال نظر