ایسنا- یک کارگزار بورس اوراق بهادار تهران وضعیت فعلی بورس را مورد توجه قرار داد و در مورد واقعی بودن قیمت سهام شرکت‌ها گفت: هنوز بورس کشور در مقایسه با رشد سایر بازارها و قیمت‌ها بسیار عقب است و باز هم جا برای رشد دارد. زینت مرادی‌نیا با بیان اینکه رشد بورس به طور عمده متاثر از صنایع پتروشیمی، معدنی و فلزی بوده و این صنایع مورد توجه بازار است، افزود: بخش مهمی از علت اقبال بازار به این صنایع افزایش نرخ ارز است، زیرا باعث شده این صنایع از فروش بر مبنای نرخ‌های جهانی و افزایش نرخ ارز بهره ببرند.

مرادی‌نیا خاطرنشان کرد: این در حالی است که رشدی نصیب سایر صنایع همچون صنعت خودرویی، بانک‌ها، مخابرات و... نشده است و اگر ریسک سیاسی خاصی وجود نداشته باشد پیش‌بینی می‌شود که این افزایش قیمت به سایر سهم‌ها نیز تسری پیدا کند و پول خارج شده از بازار ارز و سکه، به سمت بورس سرازیر شود.

این فعال بازار سرمایه تاکید کرد: به عنوان مثال در صنعت خودرو قیمت ها در مواردی تا به کمتر از ۳۰ درصد قیمت اوایل سال ۱۳۹۰تنزل یافته و قیمت سهام بانک‌ها و مخابرات هم با کاهش شدید مواجه شده است. بنابراین افزایش شاخص متاثر از چند گروه بوده و بسیاری از شرکت‌ها نقشی در افزایش شاخص نداشته‌اند. به گفته مرادی نیا،در صورتی‌که ریسک‌های بین‌المللی و سیاسی کاهش پیدا کند و پول بیشتری وارد بورس شود، مدل تصمیم‌گیری در بورس تهران تغییر کرده و دیگر فقط پیش‌بینی سود و سود کوتاه‌مدت مبنای تصمیم‌گیری قرار نخواهد گرفت بلکه ارزش جایگزینی نیز به عوامل تاثیرگذار در تصمیم‌گیری اضافه خواهد شد زیرا در حال حاضر ارزش بازار بسیاری از شرکت‌های بورسی و بطور مشخص شرکت‌های تولید کننده سیمان، در مقابل ارزش جایگزینی آنها ناچیز است.

وی عنوان کرد: در صورتی که در بازارهای رقیب همچون ارز و سکه افزایش قیمتی متصور نباشد و چشم‌انداز این بازارها کاهشی باشد، پول‌هایی که وارد این بازارها شده است طبیعتا وارد بازار سرمایه می‌شود زیرا سرمایه‌گذار به دنبال بازدهی است.

مرادی‌نیا توقف نمادهای معاملاتی را از ریسک‌های بورس دانست و اضافه کرد: ابهام در نرخ ارز در سرمایه‌گذاری در بورس تاثیرگذار است اما اگر نرخ‌ها تثبیت شود، سرمایه بیشتری به سمت بورس وارد خواهد شد.

وی در مورد واقعی بودن یا نبودن قیمت شرکت‌ها در بورس تهران گفت: با اطلاعات موجود و فعلی قیمت شرکت‌ها غیر‌واقعی نیست ولی هر لحظه ممکن است که هر تغییر قابل توجهی بالاخص در نرخ ارز، قیمت سهام شرکت‌ها را تحت تاثیر قرار داده و در فهرست سهم‌های مورد توجه بازار تغییر ایجاد کند.

مرادی‌نیا با تاکید بر اینکه نرخ‌های بورس واقعی است و خیلی بیشتر از اینجا برای رشد وجود دارد، تصریح کرد: بورس کشور در سال های ۹۰ و ۹۱ در مقایسه با سایر بازارها از جمله ارز، سکه، مسکن و حتی اوراق با درآمد ثابت رشد نکرده است.