گروه بنگاه‌ها: مهتاب رحمتعلی: 10 درصد از سهام شرکت زرین معدن آسیا معادل 6 میلیون سهم این شرکت روز دوشنبه توسط سهامدار عمده در بازار دوم فرابورس عرضه خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ما، شرکت زرین معدن آسیا در حالی درآمد هر سهم امسال را با سرمایه ۶۰ میلیارد ریالی به طور خالص مبلغ ۱۴۸۰ ریال پیش‌بینی کرده که در مقایسه با سال مالی قبل رشد ۵/۶۲ درصدی را به ثبت رسانده است. همچنین زرین معدن آسیا در عملکرد دوره ۶ ماهه منتهی به شهریورماه با تحقق ۶۸۶ ریال سود به ازای هر سهم معادل ۴۶ درصد از درآمد هر سهم امسال را پوشش داده است. این در حالی است که با توجه به بهره برداری از طرح شماره یک توسعه از ابتدای سال ۱۳۹۱، ظرفیت تولیدی شرکت از ۲۰۰ هزار تن در سال به ۳۰۰ هزار تن کنسانتره ارتقا یافته است و انتظار می‌رود با توجه به افزایش ظرفیت و همچنین افزایش نرخ فروش محصولات، سودآوری شرکت نیز از رشد قابل توجهی برخوردار باشد.
شرکت زرین معدن آسیا (سهامی خاص) در تاریخ 19/8/83 تحت شماره 234281 در اداره ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسیده و به موجب آگهی تغییرات شماره 43179 مورخ 8/12/84 و صورتجلسه هیات مدیره مورخ 7/6/84 آدرس دفتر مرکزی به زنجان انتقال و در تاریخ 3/12/84 تحت شماره 6285 در اداره ثبت شرکت‌های زنجان به ثبت رسیده است. شرکت زرین معدن آسیا به استناد صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده مورخ 10/2/86 از سهامی خاص به سهامی عام تغییر یافته است.
به استناد صورتجلسه مجمع عمومی فوق‌العاده سرمایه شرکت زرین معدن آسیا از مبلغ ۴۰ میلیارد ریال به مبلغ ۶۰ میلیارد ریال منقسم به ۶۰ میلیون سهم عادی یکهزار ریالی از محل مطالبات حال شده سهامداران افزایش یافته و در اداره ثبت اسناد و املاک زنجان به ثبت رسیده است. کلیه سهامداران شرکت از بخش خصوصی و از متخصصین صنعت سرب و روی کشور هستند.
چشم‌انداز و استراتژی زرین معدن آسیا
در سند راهبردی شرکت زرین معدن آسیا، شعار محوری مبتنی بر ماموریت شرکت، «خلق ارزش برای کلیه ذی‌نفعان» شامل مشتریان، سهامداران، همکاران و تامین‌کنندگان مواد اولیه و تجهیزات شرکت در کنار دولت و جامعه تعریف شده است.
همچنین این شرکت در سند راهبردی خود، چشم‌انداز 20 ساله شرکت را تبدیل شدن به «بزرگ‌ترین هلدینگ صنعت روی خاورمیانه» تعریف کرده است.


استراتژی‌های کسب و کار
جهت دستیابی به چشم انداز تعیین شده، مدیریت شرکت با تاکید بر شناخت محیط بازار رقابتی و همچنین قابلیت‌ها و امکانات خود، استراتژی‌های تجاری و عملیاتی را با رویکرد ایجاد مزیت رقابتی پایدار طراحی و تدوین کرده است. از جمله مهم‌ترین استراتژی‌های کسب و کار شرکت، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- رهبری بهای تمام شده: بازنگری مداوم در فرآیند‌های تولیدی با تاکید بر بهره‌وری و کارآیی عملیاتی، استفاده از روش‌ها و تکنولوژی‌های نوین تولید، نوآوری در کل فرآیندهای زنجیره ارزش، استقرار واحد‌های تولیدی در بهترین فاصله از معدن و بازار مصرف از جمله مواردی هستند که شرکت می‌تواند به واسطه قیمت تمام شده محصول از مزیت رقابتی برخوردار گردد.
۲- تمرکز: حوزه فعالیت شرکت، صنعت روی از مرحله استخراج تا مرحله تولید شمش تعریف شده است؛ بنابراین مدیریت شرکت با تمرکز بر این صنعت از طریق به‌کارگیری تخصص، دانش فنی و مهارت، توانسته است نوآوری‌های جدیدی هم در حوزه محصول و هم در حوزه فرآیندهای تولید به نام خود به ثبت برساند و عملیاتی سازد.
استراتژی‌های عملیاتی
شرکت زرین معدن آسیا هم اکنون دارای یکی از برترین تکنولوژی‌های تولید کنسانتره سرب و روی در منطقه می‌باشد و هم این امر باعث افزایش راندمان تولید به نسبت رقبا، هم از لحاظ عیار کنسانتره و هم از لحاظ بهای تمام شده محصول گردیده است.
شرکت بر اساس آخرین پروانه بهره برداری اخذ شده از سازمان صنایع استان، قادر به تولید سالانه 300 هزار تن کنسانتره شامل 230 هزار تن کنسانتره روی و 70 هزار تن کنسانتره سرب می‌باشد.
شرکت با استقرار به روز ترین سیستم‌های تحقیق و توسعه، تامین مواد و تجهیزات، تولید، کنترل کیفیت، و پشتیبانی و فروش، از جمله شرکت‌های پیشرو در صنعت روی به حساب می‌آید و طی برنامه سه ساله در نظر دارد ضمن بهسازی مداوم سیستم‌های تولید و پشتیبانی فعلی، ظرفیت تولید خود را تا مرز یک میلیون تن در سال ارتقا بخشد.
این در حالی است که مدیریت شرکت، با توجه به وجود رقبای بسیار زیاد در این صنعت، اقدام به تدوین استراتژی‌های بازاریابی متناسب، با توجه به قابلیت‌ها و شایستگی‌های محوری با رویکرد تنوع محصول، توسعه بازار و افزایش سهم بازار، کرده است.
تامین مواد اولیه: عمده مواد اولیه شرکت شامل ماده معدنی از طریق شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران تامین می‌گردد. لیکن شرکت در نظر دارد تا با خرید و مشارکت در کنسرسیوم‌های همکار اقدام به تامین خاک از معادن غیر وابسته به سیستم دولتی نماید و تاکنون اقداماتی نیز در این خصوص صورت گرفته یا در حال انجام تحقیقات و مذاکره است.
تاثیر نرخ ارز و قیمت‌های جهانی بر عملکرد «فرزین»
هر گونه افزایش یا کاهش در نرخ ارز و نرخ جهانی روی در LME، مستقیما بر روی قیمت محصولات و خرید مواد اولیه شرکت تاثیرگذار است؛ اما با توجه به اینکه ارقام حاصل از فروش بزرگ‌تر از ارقام پرداختی بابت خرید مواد اولیه هستند، قدر مطلق این اعداد باعث سودآوری بیشتر شرکت خواهد شد.