گروه بورس- اعظم شریفی: بازگشایی نمادهای مورد توجه بازار در این هفته ادامه یافت تا ذائقه خرید بعد از یک روز تردید همچنان پابرجا بماند. به گزارش خبرنگار ما، معامله‌گران در این هفته علاوه بر رصد اطلاعات شرکت‌ها شاهد برگزاری انتخابات آمریکا هم بودند. بر این اساس بازار با برگزاری این انتخابات انگیزه دوباره‌ای را برای حفظ نوسان‌های مثبت تجربه کرد. پس از تعدیلات قابل توجه به خصوص در گروه فلزات اساسی نمادهای معادن و فلزات و مس توانستند در صدر توجه بازار قرار گیرند، اما گروه خودرویی که با پیشروی سایپا این هفته بر مدار مثبت حرکت می‌کرد در پایان هفته با صف فروش همراه شد. در این هفته حضور معامله‌گران حقوقی برای حمایت از بازار ادامه داشت تا جایی که بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال تغییر مالکیت از حقیقی به حقوقی صورت گرفت. در این میان نمادهای شبندر، گل‌گهر، فولاد و مخابرات شاهد بیشترین خروج سهامداران حقیقی بودند. همچنین حقیقی‌ها نیز در نمادهای چادرملو، مس و «پارسان» فعالیت بیشتری داشتند.

فعالیت محدود در بازار کم‌حجم

معامله‌گران در بازار روز یکشنبه دادوستدهای کم‌حجمی را از سوی حقوقی‌ها شاهد بودند. در این بین صندوق عشایر ۸۵۰ هزار سهم فولاد و توسعه اعتماد ۵۰۰ هزار سهم بانک انصار را خریدند. از سوی دیگر ۲/۱ میلیون سهم بانک پارسیان از سوی مهرآفرینان دوران خریداری شد. همچنین گروه مالی ملت برای حمایت از بانک ملت حجم خریدهای خود را تا ۶/۴ میلیون سهم افزایش داد. در همین حال سرمایه‌گذاری بوعلی خریدار ۷۰۰ هزار سهمی شمال شرق شاهرود و خوراک دام پارس بود.

در این روز، اعتضاد غدیر با خرید ۳۰۰ هزار سهمی در پاکسان و تجلی سامانه با خرید ۵۰۰ هزار سهمی در نماد توسعه معادن روی فعال بودند. سرمایه‌گذاری سپه با خرید ۲ میلیون سهم از چادرملو حمایت کرد و ملی انفورماتیک نیز خریدار ۱۰۰ هزار سهمی داده‌پردازی بود. این در حالی است که «ومعادن» نیز در دوقلوهای سنگ‌آهنی فعال بود و بانک تجارت ۴۵ هزار سهم سیمان هرمزگان را خریداری کرد. در این روز صندوق نفت هم فروشنده ۲۰۰ هزار سهم پالایش نفت بندرعباس بود.

حمایت حقوقی‌ها برای برگشت بازار

نوسان‌های منفی روز دوشنبه باعث شد تا حقوقی‌ها در خرید و فروش‌های خود شدت عمل داشته باشند و تلاش گسترده‌ای را برای جمع‌آوری صف‌های فروش رقم بزنند. بر این اساس تنها سرمایه‌گذاری توسعه معادن کوثر فروشنده ۵۰۰ هزار سهمی بیمه دی بود و سرمایه‌گذاری سمند نیز ۶/۱میلیون سهم ایران خودرو را عرضه کرد.

اما در این روز سایر حقوقی‌ها خریدار بودند و در این بین صندوق عشایر ۵/۲ میلیون سهم فولاد و یک میلیون سهم غدیر را جمع کرد. خریدهای مهرآفرینان دوران در بانک پارسیان تا یک میلیون سهم ادامه داشت و صندوق نفت نیز خریدار یک میلیون سهمی گل‌گهر بود. در همین حال بانک تجارت علاوه بر سیمان هرمزگان از لیزینگ ایران نیز حمایت کرد. دانایان پارس با خرید ۳۰۰ هزار سهمی در نماد «آس‌پ» فعال شد و تجلی سامانه نیز ۵۰۰ هزار سهم «کروی» را به پرتفولیوی خود افزود. «ومعادن» در نمادهای سنگ‌آهنی و تدبیر در خرید سرمایه‌گذاری پردیس فعال بود. این در حالی است که صندوق آتیه کارکنان بانک ملت برای حمایت از سهام این بانک ۴/۱۱ میلیون سهم بانک ملت را به پرتفولیوی خود افزود. هامون سپاهان و سرمایه‌گذاری یمین نیز به ترتیب خریداران ۵۰۰ هزار سهمی در نمادهای «شبریز» و بانک انصار بودند. خریداری ۱۲۵ هزار سهم سرمایه‌گذاری ملت از سوی دلیران پارس هم دیگر تحول قابل رصد روز دوشنبه بود. همچنین حضور ملی انفورماتیک در نمادهای ایران کیش و داده‌پردازی نیز با خریداری سهم ادامه داشت.

بازار و موج صعودی دوباره

ورود بازار به موج صعودی یک بار دیگر از فعالیت حقوقی‌ها در روز سه‌شنبه کاست. در همین حال صندوق نفت عرضه‌کننده ۱/۲ میلیون سهمی پالایش نفت بندرعباس بود. آتیه صبا و صندوق بازنشستگی صدا و سیما نیز در نمادهای بانک ملت و تکین‌کو فروشنده بودند. این در حالی است که کارکنان بانک ملت و گروه مالی ملت در مجموع خریدار ۶ میلیون سهم بانک ملت بودند.

در همین حال مهرآفرینان دوران در بانک پارسیان خریدار بود و دانایان پارس باز هم ۵۰۰ هزار سهم «آ‌س‌پ» را از بازار جمع کرد.

افزون بر این حضور سرمایه‌گذاری فرهنگیان با خرید ۳۵۰ هزار سهم «فاراک» و تجلی سامانه در توسعه معادن روی ادامه داشت. در ادامه تحولات روز سه‌شنبه نیز دلیران پارس و سرمایه‌گذاری یمین خریدهای خود را در «وملت» و بانک انصار ادامه دادند.

در مجموع هفته جاری را می‌توان دوره‌ای برای خرید سهام از سوی معامله‌گران حقیقی و حقوقی دانست با این تفاوت که حقوقی‌ها در روزهای منفی بیشترین حجم خرید را صورت داده‌اند.