از سوی یک کارشناس خبره اعلام شد
شرط رسیدن شاخص به ۴۰ هزار واحد
گروه بورس- مجید اسکندری: مدیر سابق امور بینالملل بورس اوراق بهادار تهران درخصوص تاثیر تورم بر بورس و احتمال اعلام تعدیلهای سنگین از سوی شرکتهای بورسی گفت: تاثیر تورم کنونی بخشی از آثار خود را در بورس نشان داده است و چنانچه پیشبینیهای بازار این باشد که تورم و فشار قیمتی کالاها ادامهدار باشد، به طور قطع در بلندمدت تاثیر خود را در بورس خواهد گذاشت. ابوالفضل شهرآبادی در گفتوگو با دنیای اقتصاد افزود: اینکه انتظار تعدیلهای مثبت سنگین را داشته باشیم، غیرمنطقی خواهد بود، زیرا افزایش شدید قیمتها مطمئنا در قدرت خرید مردم و کاهش تقاضا تاثیرگذار خواهد بود و آثار این دو، تا حدی یکدیگر را خنثی خواهد کرد و پیشبینی این است که تعدیلهای مثبت سنگین برای سال مالی آتی قابل انتظار نخواهد بود.
این استاد دانشگاه درباره تاثیر مثبت تورم بر شرکتهای بورسی گفت: این موضوع را میتوان از چند بعد مورد بررسی قرار داد، یکی از بعد قیمت فروش که به طور قطع به نفع شرکتهای بورسی است و دیگر از بعد مواد اولیه، تجهیزات و دستگاههای مورد نیاز و هزینههای سربار که به نظر بنده، در مجموع تورم به نفع هیچ کشور، صنایع اصلی و واحدهای تجاری بزرگ و کوچک نخواهد بود.
وی تاکید کرد: اگر بخشی از تورم به دلیل توسعه اقتصادی و طرحهای عمرانی بزرگ در کشور باشد، میتوان آن را مثبت دانست زیرا در بلندمدت تاثیر مثبت بر اقتصاد دارد، ولی تورم همراه با رکود اقتصادی بسیار مضر است.
شهرآبادی درباره تاثیر تورم در رشد بهای تمامشده شرکتها باوجود ثابت بودن نرخ حاملهای انرژی گفت: معنی و مفهوم تورم در اقتصاد افزایش سطح عمومی قیمتها در طول یک زمان مشخص است. افزایش هزینههای شرکت یا بهای تمامشده شرکت نیز بستگی به ترکیب هزینههای آن دارد. اگر فرض کنیم تورم در جامعه رشد کند، ولی نرخ حاملهای انرژی ثابت باشد باید اثرگذاری این موضوع بر هر شرکت خاص مورد بحث قرار گیرد و نمیتوان یک نظریه کلی مطرح کرد.
رسیدن شاخص به ۴۰ هزار واحد در شرایط آرام
این کارشناس ارشد بازار سرمایه درخصوص توصیه به سرمایهگذاران برای خرید سهام به دلیل امکان رسیدن شاخص به ۴۰ هزار واحد گفت: اینکه شاخص بیش از ۳۰ درصد رشد کند یا اینکه سرمایهگذاران را به خرید سهام توصیه کنیم موضوعی است که نیاز به بررسی همهجانبه حوادث احتمالی آتی دارد.
وی توضیح داد: باید بررسی شود آیا نرخ تورم، بار دیگر رشد خواهد کرد؟ آیا شرایط اقتصادی و سیاسی جهان باثبات خواهد ماند؟ آیا در مورد مذاکرات هستهای ایران نتایج قابل ملاحظهای مشاهده خواهد شد؟ و چندین مورد دیگر که آینده اقتصادی کشور و در نتیجه آن آیینه تمام نمای آن یعنی بورس را تحت شعاع قرار خواهد داد، باید مورد بررسی کارشناسان قرار گیرد.
شهرآبادی یادآور شد: موضوع مهم این است که رشد شاخص در بالای ۳۰ هزار واحد میتواند در میانمدت به ۴۰ هزار واحد نیز برسد، ولی به شرایط کاملا آرام و مناسب نیاز دارد.
وی درباره اولویت سرمایهگذاری در بازارهای مختلف گفت: موضوعی که در مورد نوع سرمایهگذاری مطرح است، دیدگاه فرد سرمایهگذار و قابلیتهای نقدشوندگی آن است.
برخی از افراد به طور ذاتی سهامدار بوده و تمایل چندانی برای ورود به بازارهای موازی بورس اوراق بهادار ندارند، ولی موضوعی که باید به آن توجه داشت این است که سرمایهگذاری در طلا فعلا مطلوبیت چندانی برای سرمایهگذاران ایجاد نمیکند، زیرا در سال ۹۱ رشد قیمت بالایی را تجربه کرده است. در مورد مسکن هم نرخ تورم باعث افزایش بهای تمامشده مسکنهای نوساز شده و قیمت واحدها را به اوج رسانده است و کمتر کسی توانایی خرید آن را دارد، پس ممکن است قیمت مسکن رشد کند، ولی رونق معاملات آن بسیار بعید به نظر میرسد. بنابراین سرمایهگذاری در سهام به دلیل وجود عرضه و تقاضا در آن و قابلیت نقدشوندگی، بسیار مطلوب خواهد بود و توصیه به خرید سهام بنیادی مطلوب است.
شهرآبادی درباره گزارشهای ۹ماهه و ۱۲ماهه شرکتها پیشبینی کرد: به نظر میرسد گزارشهای ۹ و ۱۲ ماهه با تداوم شرایط فعلی مشابه عملکرد ۶ ماهه باشد.
وی درباره گروههای برتر بورسی برای سرمایهگذاری و نیز صنایع پرریسک توضیح داد: سهام شرکتهایی که صادرات محصولات آنها با مشکلات کمتری روبهرو بوده و ارزآوری مناسب دارند بهترین گزینه خواهد بود. بنابراین، سرمایهگذاران در شرکتهای معدنی و پتروشیمی و نیز هلدینگهای فعال در این دو صنعت کمترین ریسک و در مقابل شرکتهای خودرویی و نیز پیمانکاری بیشترین ریسک را دارند.
ارسال نظر