سنا- دبیر کمیته فقهی سازمان بورس گفت: با راه‌اندازی صندوق وقف در بازار سرمایـه، خیران به جای وقف اموال فیزیکی خود می‌توانند اوراق بهادار وقف کنند. حجت‌الاسلام و‌المسلمین سید‌عباس موسویان با تاکید بر اینکه امکان وقف سهام از موارد مورد بحث در کمیته فقهی سازمان بورس بود، اظهار کرد: با توجه به اینکه جای خالی چنین ابزاری در بازار سرمایه احساس می‌شد و از سوی دیگر این ابزار جدید مشکلی به لحاظ شرعی نداشت، کمیته فقهی سازمان بورس با ورود صندوق وقف به بازار سرمایه موافقت کرد.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون کالاهای فیزیکی مانند بیمارستان و مدرسه از سوی خیرین وقف می‌شود، خاطرنشان کرد: با ورود این ابزار جدید مالی به بازار سرمایه، امکان وقف اوراق بهادار هم برای خیرین فراهم می‌شود.

موسویان با اشاره به ساختار این ابزار جدید مالی اظهار کرد: با بحث‌هایی که به لحاظ فقهی انجام شد و استفتائاتی که از مراجع به عمل آمد به این نتیجه رسیدیم که وقف سهام مشکل شرعی ندارد.

دبیر کمیته فقهی سازمان بورس خاطرنشان کرد: به این ترتیب در صندوق وقفی سود حاصله به نیازمندان پرداخت خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه سازمان بورس هم‌اکنون در‌صدد فراهم کردن مقدمات تشکیل صندوق وقفی در بازار سرمایه است، خاطرنشان کرد: بر همین اساس سازمان بورس آیین‌نامه‌ها و مقررات را تهیه خواهد کرد تا شرایط برای راه‌اندازی این صندوق در بازار سرمایه فراهم شود.

موسویان در پاسخ به سوالی مبنی بر امکان معامله این ابزار جدید در بازار سرمایه اظهار کرد: زمانی که سهام وقف می‌شود، دیگر قابل معامله نخواهد بود.

وی با اشاره به اساسنامه صندوق‌های وقف سهام خاطرنشان کرد: در اساسنامه این صندوق‌ها آمده است که تنها در شرایط خاص، سهام وقفی قابل معامله است که یکی از آن شرایط از بین رفتن دارایی در صورت عدم معامله یا سقوط قیمت سهام است.