گروه بورس - درحالی کارشناس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس از صدور 71هزارو 700واحد جدید در صندوق‌های سرمایه‌گذاری خبر می‌دهد که آمارها حاکی از تمرکز 92درصدی این واحدها در صندوق‌ها با درآمد ثابت است.

به گزارش خبرنگار ما، صندوق سرمایه‌گذاری کارآفرین که درآمد ثابتی را برای واحدهای سرمایه‌گذاری خود تضمین کرده، طی هفته گذشته توانسته معادل 66هزارو 508واحد از 71هزارو 700واحد سرمایه‌گذاری را به خود اختصاص می‌دهد.
در کنار این صندوق که درآمد ثابت دارد، سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری که تضمینی برای سرمایه‌گذاران خود ندارند، تنها موفق شده‌اند ۵هزارو ۱۹۲واحد را جذب خود کند.
این آمارها نشان می‌دهد که هنوز سرمایه‌گذاران بورس تهران ریسک‌گریز هستند و با سرمایه‌گذاری در جاهایی که حداقل ریسک را دارد به نوعی منتظر روزهای بهتر برای بورس تهران هستند.
«ایمان مقدسیان»، کارشناس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما در مورد فعالیت هفته گذشته صندوق‌ها گفت:
طی 30روز منتهی به دوم اردیبهشت ماه امسال، سه صندوق سرمایه‌گذاری پاسارگاد، نهایت‌نگر و بانک ملی بیشترین بازدهی را به
دست آوردند.
صندوق سرمایه‌گذاری کارگزاری بانک ملی 11، صندوق سرمایه‌گذاری پاسارگاد 8 و صندوق سرمایه‌گذاری نهایت نگر 7درصد بازدهی کسب کردند.
وی ادامه داد: در هفته گذشته نیز بیشترین بازده متعلق به صندوق سرمایه‌گذاری کارگزاری بانک ملی با نزدیک به ۶ درصد بازدهی بود تا بدین ترتیب بازده از ابتدای تاسیس این صندوق طی مدت کمتر از یکسال بالغ بر ۱۰۰ درصد شود.
وی در مورد بازدهی از ابتدای تاسیس گفت: از لحاظ بازدهی از ابتدای تاسیس تا دوم اردیبهشت‌ماه پس از صندوق سرمایه‌گذاری کارگزاری بانک ملی، سه صندوق سهم آشنا، پیشتاز و خبرگان پر بازده ترین صندوق‌‌‌ها هستند. بازدهی از ابتدای تاسیس این سه صندوق به ترتیب 44،38 و 32 درصد است.
وی افزود: این در حالی است که صندوق سرمایه‌گذاری پیشتاز در ماه اخیر رشد ارزشی را چه به لحاظ رشد ارزش خالص دارایی‌ها و چه به لحاظ صدور واحدهای جدید سرمایه‌گذاری تجربه کرده است.
«مقدسیان» ارزش صندوق‌های سرمایه‌گذاری را 674میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: رشد ارزش صندوق‌های سرمایه‌گذاری ناشی از شرایط نسبتا مناسب بازار و عملکرد مناسب مدیران سرمایه‌گذاری بیشتر صندوق‌های سرمایه‌گذاری بوده است.
وی یادآور شد: البته بخشی از این رشد ارزش هم به خاطر ورود سرمایه‌گذاران جدید و تزریق نقدینگی از سوی سرمایه‌گذاران عمدتا حقیقی بوده، به طوری که در هفته منتهی به دوم اردیبهشت‌ماه صندوق سرمایه‌گذاری کارآفرین ۶۶هزارو ۵۰۸، صندوق سرمایه‌گذاری یکم ایرانیان ۴۷۱۷، صندوق سرمایه‌گذاری پیشتاز ۲۷۶ و صندوق سرمایه‌گذاری سهم آشنا ۱۹۹ واحد به مجموع تعداد واحدهای سرمایه‌گذاریشان اضافه شد.
وی ادامه داد: تعداد سرمایه‌گذاران حقیقی صندوق‌های سرمایه‌گذاری 1397 نفر است که 897 نفر از این افراد در صندوق‌‌های سرمایه‌گذاری در سهام حضور دارند.
وی خاطرنشان کرد: در بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری، صندوق سرمایه‌گذاری کارآفرین با ۵۰۰ سرمایه‌گذار بیشترین تعداد سرمایه‌گذار حقیقی را دارد. پس از این صندوق ‌ صندوق‌های سرمایه‌گذاری یکم ایرانیان و پیشتاز بیشترین تعداد سرمایه‌گذار حقیقی را دارند.