مدیر مالی «ومعادن» در واکنش به کاهش قیمت جهانی مس
کاهش سود «فملی» در پیشبینی سود سال جاری وآینده «ومعادن» اثری ندارد
مدیرعاملی سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات درباره آخرین وضعیت این شرکت سرمایهگذاری گفت: در حال حاضر اگر پرتفوی شرکت را با قیمتهای حال حاضر بازار درنظر بگیریم، پرتفوی شرکتهای بورسی ما بابت هر سهم مبلغ ۳۵۵۰ریال است و.... NAV شرکت نیز ۳۵۰۰ریال است که ۴۶درصد کمتر از قیمت مورد معامله در بورس است. مرتضی علی اکبری در گفتوگویی افزود: هماکنون P/Eشرکت بهرقم بسیار پایین رسیده و کاهش ۲۸درصدی پیشبینی سود سال ۱۳۸۸ نسبت به سال ۱۳۸۷ عمدتا به دلیل پیشبینی همراه با احتیاط بابت کاهش خرید و فروش سهام در سال ۱۳۸۸ است که در صورت رونق بازار قطعا EPS شرکت افزایش خواهد یافت ضمن اینکه DPS شرکت ملی مس براساس بودجه ارسال شده برای سازمان بورس ۵۰درصد اعلام شده که در صورت تقسیم سود به بیش از ۵۰درصد در مجمع عمومی سال مالی ۱۳۸۷، EPS سال ۱۳۸۸ شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات افزایش خواهد یافت.
وی افزود: نظر به اینکه عمده EPS شرکت از محل سود شرکتهای تابعه و وابسته تامین میشود، لذا در خصوص EPS شرکتهای تابعه و وابسته در سال ۱۳۸۷ مشکل و یا نگرانی خاصی وجود ندارد و در خصوص EPS سال ۱۳۸۸ شرکتهای مزبور به خصوص چادرملو، گلگهر و مس که سهم بیشتری در EPS ما دارند، نیز به دلیل تمهیداتی که شرکتها اندیشیدهاند، نسبت به آن نگرانی نداریم و EPS پیشبینی شده خود را عملی خواهند کرد.
در خصوص EPS شرکت ملی مس همانطور که قبلا هم گفته شد، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات سود شرکت ملی مس را با یک سال تاخیر ثبت میکند. لذا سود تقسیم شده سال ۱۳۸۶ در سال ۸۷ ثبت شده و سود سال ۱۳۸۷ به هر مقدار که در مجمع سال ۱۳۸۸ تقسیم شود، در سال ۱۳۸۸ ثبت میشود و سود سال ۱۳۸۸ شرکت ملی مس در سال ۱۳۸۹ این شرکت ثبت خواهد شد.
پیشبینی بودجه سال ۱۳۸۸ شرکت ملی مس که نرخ فروش را با چهار هزار درنظر گرفته، با توجه به اینکه نرخ فروش داخلی بیش از نرخ صادراتی است. لذا تامین EPS شرکت مزبور در شرایط موجود جای نگرانی ندارد و این موضوع در ۶ماهه دوم سال ۱۳۸۸ صحت ادعای شرکت را بیشتر نشان خواهد داد.
مدیرمالی «ومعادن» درباره طرحهای شرکتهای تابعه و وابسته گفت: با توجه به اینکه کشور هنوز در خصوص سنگآهن و محصولات فولادی به خودکفایی نرسیده لذا کلیه طرحهای توسعه بدون وقفه در حال اجرا است که در این خصوص فولاد ارفع با حدود ۳۰درصد و دو مدول ۸۰۰هزار تنی آهن اسفنجی فولاد خراسان با حدود ۸۵درصد پیشرفت در حال انجام است و طرح گندلهسازی گلگهر نیز به زودی راهاندازی خواهد شد که با توجه به امکانات صادرات محصول با ارزش افزوده بسیار بیشتر باعث افزایش سودآوری شرکت خواهد شد.
سرمایهگذاری در این صنعت تا وقتی که کشور به خودکفایی نرسیده قابل توجیه است و این شرکت در این خصوص نگرانی ندارد، ضمن اینکه سرعت مصرف فولاد در کشور به عنوان یکی از کشورهای در حال توسعه به شکلی است که همواره باید سرمایهگذاریهای بسیار بیشتری انجام شود.
در حال حاضر حدود ۴درصد جمعیت کشور در بورس سهامدار هستند که از این ۴درصد حدود ۴۰درصد اشخاصی هستند که سرمایهگذاری راکد بلندمدت کردهاند و عملا اشخاص فعال بازار نیستند و حساب شرایط و موقعیتهایی که در محل کار و ... آنان ایجاد شده، سهامدار شدهاند که این گروه از سهامداران غیرفعال حقیقی سهم خود را در شرایط مختلف نگهداری میکنند (این اشخاص سهم ریالی آن بسیار کمتر از درصد نفرات آنان در بازار سرمایه است) و حدود ۲۵درصد سهامداران اشخاصی هستند که همیشه در بازار فعال نیستند و در مواقع خاصی که بازار رونق دارد، وارد بازار میشوند و معمولا این اشخاص هر بار که وارد بازار میشوند به دو دسته تقسیم میشوند.
نخست اشخاصی که درپی سود آتی و کوتاهمدت هستند و با حداقل سود مورد انتظار بدون اینکه طمع کنند از بازار خارج میشوند و سپس اشخاصی که معمولا موقعی وارد بازار میشوند که گران میخرند و ارزان میفروشند و سپس از بازار خارج میشوند، این دسته از اشخاص با خود عهد میکنند که دیگر وارد بازار نشوند، ولی معمولا تعدادی از این اشخاص در شرایط رونق بازار مجددا وارد بازار
میشوند.
۲۵درصد مابقی هم تحت هر شرایط و موقعیتی در بازار هستند و عملا جزو فعالان بازار محسوب میشوند، یک دسته از این اشخاص، اشخاص حقوقی هستند که خرید و فروش سهام شغل آنان محسوب میشود و همواره در شرایط مختلف با تصمیمات مقتضی، اقدام به خرید و فروش سهام میکنند و بقیه این دسته از اشخاص سهام خود را به حداقل میرسانند، ولی از بازار خارج نمیشوند و همواره شرایط بازار را با دقت زیرنظر دارند و مقداری از سرمایه خود را در محلهای دیگری بسته به موقعیت سرمایهگذاری میکنند تا در صورت اصلاح شرایط مجددا به بازار برگردند.
وی در پاسخ به این پرسش که وضعیت بازار سهام در سال ۸۸ را چگونه ارزیابی میکند، گفت: سال آینده برای اقتصاد کشور و بازار سهام سال بسیار سختی است که صبوری سهامداران قطعا با گذر از شرایط بحران اقتصاد جهانی زیان خود را جبران خواهند کرد و شرکت ما نیز با تمام تلاش خود در صدد به حداقل رساندن زیان سهامداران است و با توجه به صنعتی که سرمایهگذاری شرکت در آن متمرکز شده و محصولات این سرمایهگذاریها حداقل در کشور خودمان تقاضای خوبی دارد و نسبت به سایر سرمایهگذاریها که محصولاتشان به نرخهای جهانی مرتبط است، از ریسک بسیار کمتری برخوردار است و ما به آینده امیدوار هستیم.
ارسال نظر