ایسنا - معاونت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس با توجه به تصویب دستورالعمل بازارگردانی به معنای جدید، دلایل عملیاتی نشدن آن را توضیح داد. دکتر قاسم محسنی دستورالعمل بازارگردانی جدید را مورد توجه قرار داد و گفت: با تصویب دستورالعمل بازارگردانی به معنای جدید در سازمان بورس، سه مورد تقاضا در این خصوص به شرکت بورس ارجاع شد ولی تاکنون عملیاتی نشده است.

وی به تصویب کارمزدهای بازارگردانی جدید در شورای عالی بورس اشاره کرد و گفت: با تصویب کارمزدها در شورای عالی بورس، شرکت بورس ۹۰ درصد و سازمان بورس ۱۰ درصد برای بازارگردان‌ها تخفیف قایل شده است ولی مالیات قانون سر جای خود باقی است به این ترتیب کارمزد بازارگردان برطرف شده است.

وی به دلایل عملیاتی نشدن این دستورالعمل پرداخت و گفت: متقاضیان تصور می‌کنند که بازارگردانی برای آنها سودآور نیست در صورتی که اینطور نیست و سازمان به هر طریق ممکن سعی کرده است بازارگردانی سودآور باشد.

محسنی خاطرنشان کرد: طبق دستورالعمل پذیرش که چند ماه گذشته به تصویب رسیده مقرر شد یکسال پس از تصویب این دستورالعمل، همه شرکت‌های بازار دوم بازارگردان داشته باشند که در حال حاضر چند ماه از آن تاریخ گذشته و در سال آینده وجود بازارگردان برای شرکت‌های بازار دوم الزامی می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر برای شرکت‌های بازارگردان دستورالعملی در این زمینه وجود ندارد عنوان کرد: در صورتی که در زمان مقرر شرکت‌های بازار دوم از بازارگردان استفاده نکنند از تابلو اخراج می‌شوند، زیرا دستورالعمل بازارگردانی دارند.

وی به مقایسه بازارگردانی و بازارسازی پرداخت و گفت: بازارسازی حمایت از سهم است تا قیمت کاهش نیابد در صورتی که در بازارگردانی دامنه نوسان کاهش می‌یابد و از این جهت با هم تفاوت دارند، ولی در بازار به اشتباه هر دو به یک معنا به کار برده می‌شوند.

وی یادآور شد: در دستورالعمل جدید

بازارگردانی سازمان اعلام کرده است که حاضر است دامنه نوسان و حجم مبنا را بردارد و بازارگردان را از کارمزد معاف کند و برای کارگزار هم در صورت توافق این اجازه داده شده است.

معاون نظارت بر نهادهای مالی با اشاره به اجباری شدن دستورالعمل بازارگردانی برای شرکت‌های بازار دوم تصریح کرد: در حال حاضر در دنیا برای بازارگردانی رقابت می‌شود در حالی که در کشور این موضوع جا نیفتاده است ولی اگر چند مورد از آن انجام شد و نتایج آن مشخص شود به مرور جا می‌افتد.

وی یادآور شد: بازارگردانی سودآور بوده و این سودآوری هم به بازارگردان و جو بازار کمک می‌کند بنابراین به متقاضیان توصیه می‌شود تا برای بازارگردانی تقاضای خود را مطرح کرده و به مدت دو ماه نتایج مثبت آن را مشاهده کنند.

محسنی در ادامه به آغاز فعالیت صندوق سرمایه‌گذاری یکم ایرانیان اشاره کرد و گفت: با اتمام پذیره نویسی صندوق سرمایه‌گذاری بزرگ، فعالیت این صندوق از دو هفته گذشته با ۱۳ میلیارد تومان پذیره نویسی آغاز شد.

وی عنوان کرد: فعالیت این صندوق در زمینه سرمایه‌گذاری در سهام و اوراق مشارکت و گواهی سپرده است.

معاون نظارت بر نهادهای مالی در ادامه آخرین وضعیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان را مورد توجه قرار داد و اعلام کرد: در حال حاضر سازمان بورس در حال جمع‌آوری نظرات فعالان در خصوص این صندوق است و پس از جمع‌آوری نظرات تا پایان سال در هیات مدیره تصویب و نهایی می‌شود.