فارس - رییس سازمان خصوصی‌سازی با اعلام جزئیات دومین جلسه شورای عالی اصل ۴۴ از تصویب ۶ آئین نامه از ۸ آئین نامه مربوط به این شورا خبر داد.

غلامرضا حیدری کرد زنگنه با اشاره به برگزاری دومین جلسه شورای عالی اصل ۴۴ با حضور رییس جمهور که از ساعت

۹ و سی دقیقه تا ۱۲ و ۱۵ دقیقه ظهر روز یکشنبه به طول انجامید، اظهار داشت: شورای عالی اصل‌۴۴ بر اساس قانون باید ۸ آئین نامه مربوط به سیاست‌‌های اجرایی اصل ۴۴ را تصویب کند که روز یکشنبه ۶ آئین نامه مورد تصویب قرار گرفت. وی با بیان اینکه این آئین نامه‌ها قبلا در کمیسیون تخصصی فرعی بررسی شده بود، ادامه داد: این شورا در دومین جلسه خود آئین‌نامه‌های اجرایی توزیع سهام عدالت، شیوه‌های قیمت‌گذاری بنگاه‌ها و نحوه اعمال شیوه‌های مذکور، نحوه واگذاری سهام ترجیحی و نظام اقساطی واگذاری، آئین نامه دریافت بهای حقوق واگذاری‌‌، نحوه هزینه کرد اعتبارات مربوط به آموزش، ترغیب و تشویق کارکنان سازمان خصوصی‌سازی و همچنین آئین نامه مشوق‌های مالی و غیر مالی را مورد تصویب قرار داد. به گفته وی، وزیر اقتصاد بعد از اصلاحات مربوطه این آئین‌نامه‌ها را ابلاغ خواهد کرد.

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه در این جلسه به جز رییس سازمان صدا و سیما همه اعضای شورا عالی اصل ۴۴ حاضر بودند، خاطرنشان کرد: در جلسه بعدی دو آئین نامه باقی مانده نیز مورد بررسی و تصویب خواهد گرفت. حیدری کرد زنگنه در برابر این سئوال که بعد از تصویب این ۸ آئین نامه‌‌، شورای عالی اصل ۴۴ چه فعالیت دیگری خواهد داشت، پاسخ داد: بعد از این مرحله، این شورا باید شاخص‌هایی را بر اساس قانون تصویب کند که با تکیه بر آنها بتواند نظارت بر اجرای مصوبات و قانون اصل ۴۴ را اعمال کند.

وی در خصوص زمان برگزاری سومین جلسه شورای عالی اصل ۴۴ نیز گفت: طبق آئین نامه اجرایی نحوه اداره جلسات این شورا، حداقل هر سه ماه یکبار جلسه‌ای باید تشکیل شود اما اگر نیاز باشد جلسه فوق‌العاده‌ای نیز برگزار می‌شود.

به گفته وی، درحالی تشکیل کمیسیون تخصصی شورای عالی اجرای سیاست‌‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در اولین جلسه این شورا(۶ آذرماه ) مصوب شده که زمان برگزاری سومین جلسه تاکنون مشخص نشده است.

براساس این گزارش، اعضای شورای عالی اصل ۴۴ حداقل ۲۴ عضو دارد که شامل رییس جمهور یا معاون اول وی (به‌عنوان رییس شورا)‌‌، وزیر اقتصاد (‌به عنوان دبیر شورای اصل ۴۴)‌‌، وزرای تعاون‌‌، دادگستری، اطلاعات، وزیر یا وزرای وزارتخانه‌های مربوطه‌‌، روسای سازمان‌‌های مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و بانک مرکزی‌‌، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، دادستان کل کشور، روسای سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات کشور، سه نفر از نمایندگان مجلس به انتخاب مجلس‌‌، روسای سازمان صدا و سیما و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، رییس اتاق تعاون مرکزی‌‌، سه نفر خبره و صاحب نظر اقتصادی از بخش‌های خصوصی و تعاونی به پیشنهاد وزیر اقتصاد و با حکم رییس جمهور و روسای سازمان خصوصی‌سازی و سازمان بورس و اوراق بهادار اعضای این شورای عالی به شمار می‌‌‌روند.

این در حالی است که براساس وظایف و اختیارات تعریف شده‌‌، این شورا در خصوص تبیین سیاست‌‌ها و خط مشی‌های اجرایی سالانه، نظارت بر فرآیند اجرای قوانین و مقررات مرتبط با سیاست‌‌های کلی اصل ‌چهل ‌و چهارم‌ قانون اساسی، سازماندهی فعالیت‌‌های

فرهنگی ـ تبلیغاتی برای اجرای سیاست‌‌های کلی اصل‌ چهل‌ و چهارم قانون اساسی، تصویب آئین‌نامه‌ها، دستورالعمل‌ها، نظام‌نامه‌ها و ضوابطی که در این قانون مرجع تصویب آن این شورا است، تدوین سازوکارهای جلوگیری از نفوذ و سیطره بیگانگان بر اقتصاد ملی، تبیین نقش سیاست‌‌گذاری و هدایت و نظارت دولت، ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌‌های اجرایی در اجرای سیاست‌‌های کلی اصل ‌۴۴ قانون اساسی و تمهیدات لازم برای تشویق عموم به سرمایه‌گذاری و کارآفرینی و بهبود فضای کسب و کار تصمیم گیری می‌‌‌کند.