خبر- از نظر وضعیت اطلاعرسانی طی دو سال گذشته
۴۳ شرکت بورسی در فهرست سیاه جای دارند
موج - ۴۳ شرکت طی دو سال گذشته، از بدترین وضعیت اطلاعرسانی در بازار سرمایه برخوردار بودند.
پرویزشیریزاده سرپرست مدیریت پیگیری امور تخلفات با بیان اینکه ۴۳ شرکت طی دو سال گذشته، از بدترین وضعیت اطلاعرسانی برخوردار بودند، اظهار داشت: با ارسال دعوت نامهای به این شرکتها، برای پارهای از توضیحات درخصوص عدمرعایت مقررات مربوط به افشای اطلاعات به سازمان بورس فرا خوانده شدند.
وی به برنامه زمانبدی این شرکتها برای ارائه توضیحات به کمیته رسیدگی به تخلفات ناشران اشاره کرد که بر اساس این برنامه، تنها ۶ شرکت برای ارائه توضیحات باقی ماندهاند.
نگاه خوشبینانه
به گفته سرپرست مدیریت پیگیری امور تخلفات، از نظر این کمیته عدم افشای اطلاعات به سازمان بورس میتواند از دلیل خوشبینامه برخوردار باشد.
وی اضافه کرد: دغدغههای شرکتها در فعالیتهای اجرایی و تولید از یک سو و مسائل اقتصادی پیش آمده از سوی دیگر سبب شده است این شرکتها از ارائه اطلاعات به سازمان بورس غافل شوند.
وی با بیان سهوی بودن این نوع تخلف تصریح کرد: در واقع دغدغههای شرکتها سبب شده تا اولویت افشای اطلاعات در مرتبههای پایین قرار گیرد.
نگاه بدبینانه
شیریزاده در بیان نگاه بدبینانه در عدم ارائه اطلاعات شرکتها به سازمان بورس اظهار داشت: اشخاص حقیقی و حقوقی وابسته به شرکتها که قصد استفاده از اطلاعات را دارند، به طور تعمدی اطلاعات را به بازار دیر انعکاس میدهند.
وی با تاکید بر عمدی بودن این مساله، به منافع حاصله از این امر اشاره کرد.
دلیل آخر
وی با بیان اینکه گاهی شرکتها نقش قیم را برای سهامداران خود ایفا میکنند، گفت: اطلاعات ناشی از زیان شرکتها سبب میشود مدیران این شرکتها اطلاعات سه ماهه اول را که حاوی اخبار بد برای بازار است و منجر به منفی شدن نگاه سهامداران به سوددهی و عملکرد شرکت میشود، به امید تغییر این اطلاعات در گزارشهای سه ماهه دوم سال به بازار انعکاس ندهند.
سرپرست مدیریت پیگیری امور تخلفات ادامه داد: در حالی که بعضا شرکت در گزارشهای شش ماهه نمیتواند اطلاعات خوبی را به بازار انعکاس دهد، در نهایت در گزارشهای ۹ماهه زیان خود را اعلام میکند.
وی تصریح کرد: در حالی که سهامداران میتوانستند با اطلاعات سه ماهه اول، میزان سهام خود را با ضریب زیان کمتری به فروش رسانند.
تنها خبر خوش
شیریزاده با تاکید بر اینکه شرکتها موظف نیستند تنها خبر خوش را به سهامداران ارائه دهند، یاد آورشد: شرکتها تصور میکنند تنها مسوولیت ارائه اخبار خوب را به بازار دارند.
وی به وجود منافع شخصی در کنار ایفای نقش قیم مآبانه شرکتها برای سهامداران اشاره کرد و گفت: مدیران شرکتها با عدمارائه اخبار منفی میخواهند مانع از زیر سوال رفتن عملکردشان شوند.
ضمانتهای اجرایی
شیریزاده به بند دوم ماده ۴۹ قانون بازار سرمایه در پیشبینی جرایم عدم افشای اطلاعات اشاره کرد و گفت: بر اساس این بند قانونی، پیشبینی شده است خودداری در ارائه اطلاعات یا اسناد و مدارک مهم از سوی ناشران به سازمان یا بورسهای مربوطه، مجازات حبس تعزیری یا جزای نقدی معادل یک تا سه برابر سود یا زیان متحمل نشده را در پی دارد.
سرپرست مدیریت پیگیری امور تخلفات تصریح کرد: عدمارائه اطلاعات در این بند ماده قانونی جرم مطلق محسوب میشود.
وی با اشاره به تعریف اطلاعات قابل انتشار از سوی ناشران بر اساس بندهای یک تا پنج ماده ۴۵ قانون بازار سرمایه گفت: در صورت عدم انعکاس این اطلاعات، بر اساس ماده ۵۲ ناشران متخلف به مراجع ذیصلاح قضایی معرفی میشوند.
کمیته انضباطی در سازمان بورس
شیریزاده با بیان پیشبینی کمیته انضباطی برای رسیدگی به تخلفات بر اساس ماده ۳۵ قانون بازار سرمایه ادامه داد: پس از محرز شدن تخلفات در این کمیته انضباطی بر اساس ماده ۵۲ قانون بازار سرمایه، مجرم به دادسرا معرفی میشود. وی ادامه داد: در غیر این صورت (با تشخیص سهوی بودن تخلف)، با تذکر انضباطی، این تخلف در سوابق انضباطی مدیران شرکتها ثبت و در صورت تکرار به دادسرا ارجاع میشود.
صدور ۲ حکم در دادگاه
سرپرست مدیریت پیگیری امور تخلفات با تاکید بر جرم بودن تاخیر در ارائه اطلاعات یادآورشد: در پروندهای به دلیل تاخیر در ارائه اطلاعات، جرم استفاده از اطلاعات نهانی محقق شد که در حال حاضر پرونده مزبور در دادگاه در انتظار صدور حکم نهایی است.
وی به دریافت دو رای قطعی برای تخلفات از دادگاه اشاره کرد.
ارسال نظر