فارس - مدیرعامل لاستیک پارس از سود ۳/۸میلیارد تومانی خبر داد و گفت : با توجه به سهامی عام بودن این شرکت و تعلق گرفتن محصولات به همه مصرف‌کنندگان‌‌‌، با هرگونه انحصار مقابله خواهد شد.

محمدرضا سراج‌القوم که از آبان ماه به عنوان مدیرعامل شرکت لاستیک پارس منصوب شده با اشاره به بحث‌های مربوط به فروش محصولات این شرکت گفت: برای جلوگیری از انحصار در فروش لاستیک، طی نامه‌ای از فروشندگان خود خواسته‌ایم تا نیاز خود را به صورت کتبی اعلام کنند تا از این پس تایر مورد نیاز بدون هیچ مشکلی در اختیار آنان قرار گیرد. افزون بر این با اتحادیه و تعاونی‌ها نیز وارد مذاکره شده‌ایم تا از این طریق نیز بتوانیم بخشی از نیاز بازار مصرف را بدون هیچ انحصاری پاسخگو باشیم.

وی تاکید کرد: لاستیک پارس شرکتی سهامی عام بوده و محصول آن نیز متعلق به همه مصرف‌کنندگان است، از این رو با هرگونه انحصار مقابله خواهد شد.

وی درباره آخرین وضعیت سود لاستیک پارس گفت: این شرکت در سال ۸۶ توانست به سودی معادل ۳/۸میلیارد تومان دست یابد و براساس پیش‌بینی‌ها نیز سود ۶ماهه ۸۷ شرکت در حدود ۵میلیارد تومان بود که حاکی از روند مناسب فعالیت شرکت است . این اتفاق در شرایطی رخ می‌دهد که با توجه به مشکلات و موانع موجود در صنعت تایر، بسیاری از تولیدکنندگان این محصول شرایط مناسبی ندارند و شرکت لاستیک پارس هم به لحاظ سودآوری، رتبه سوم را در بین شرکت‌های فعال در صنعت تایر دارد.

سراج‌القوم درباره مشکلات و موانع صنعت تایر گفت: از مهم‌ترین مشکلات شرکت در ۶ ماهه اول امسال افزایش شدید قیمت مواد اولیه در داخل و خارج به خصوص کائوچوی طبیعی و مصنوعی، دوده، نخ و سیم‌طوقه بود که در شهریور سال جاری به‌طور متوسط حدود ۵۰درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

وی ادامه داد : مشکل دیگر، واردات بی‌رویه لاستیک‌های بی‌کیفیت خارجی و همچنین کم اظهاری است که خطر عمده‌ای برای این صنعت داخل کشور است. البته اخیرا با هماهنگی گمرک، انجمن صنفی صنعت تایر و موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی راهکارهای موثرتری جهت مقابله با این موارد اتخاذ شده است. همچنین مشکل وصول قسمتی از مطالبات شرکت را داریم که امیدواریم از طریق تفاهم و تعامل اخذ شود، در غیر این صورت ناچار به پیگیری از مجاری حقوقی خواهیم بود. سراج القوم طرح توسعه را مهم‌ترین برنامه مدیریت جدید برای تغییر و بهبود تکنولوژی شرکت لاستیک پارس عنوان کرد و افزود: با توجه به منسوخ شدن تکنولوژی بایاس که نزدیک به دو دهه پیش در اروپا، آمریکا و ژاپن و طی ده سال اخیر در چین و کره جنوبی و حتی هندوستان نیز اتفاق افتاد، اکنون تولید با تکنولوژی بایاس به دلایل متعدد از جمله بالا بودن هزینه تمام شده مواد اولیه در کشور ما نیز به زودی از دایره تولید لاستیک خارج می‌شود، به خصوص اینکه وزارت صنایع و معادن نیز طی دهه ۸۰ سرانجام به این نتیجه رسید که دیگر پایان عمر تکنولوژی بایاس فرا رسیده و به همین علت توسعه تولید با تکنولوژی رادیال به خصوص رادیال سواری استیل بلت را در راس برنامه‌های استراتژیک خود در زمینه توسعه صنایع لاستیک قرار داده است.

وی افزود: با انجام فاز اول طرح تغییر ساختار تولیدی و تولید ۵/۲میلیون حلقه تایر رادیال، تولید تایرهای سنگین بایاس شرکت به ۲۵ هزار تن کاهش خواهد یافت و فروش شرکت از حدود ۱۰۰ میلیارد تومان به حدود ۲۴۰ میلیارد تومان خواهد رسید، به همین دلیل شرکت مهم‌ترین برنامه خود را به نتیجه رساندن این طرح قرار داده است. مدیرعامل لاستیک پارس افزود: از مهم‌ترین اقدامات و برنامه‌های مدیریت جدید توسعه صادرات و صدور تایرهای سنگین به کشورهای همجوار به خصوص عراق و افزایش صادرات به حداقل ۳۰ درصد تولیدات شرکت پس از انجام فاز ۱ و فاز ۲ طرح جدید است.

سراج‌القوم گفت: از جمله برنامه‌های مهم شرکت اصلاح اساسی در ساختار سازمانی شرکت از جمله فروش و خرید است که موجب شفاف‌سازی در این زمینه‌ها بشود.