گروه بورس- شرکت کارخانجات قند قزوین در گزارش سه ماه خود به بورس، مبلغ ۳۵۶ریال زیان به ازای هر سهم شناسایی کرد.

براساس اطلاعیه سرپرست نظارت بر ناشران اوراق بهادار، «قزوین» پیش‌بینی درآمد هر سهم سال مالی جاری را برای اولین بار با سرمایه ۴۳میلیارد و ۶۵۰میلیون ریال مبلغ ۳۹ریال اعلام کرده است که در فصل بهار این شرکت با زیان مواجه شد.

«قزوین» از فروش شکر، تفاله خشک، تصفیه شکر خام، شکر (استحصالی از شکر خام) و سایر بیش از ۳۰میلیارد و ۲۲۱میلیون ریال درآمد کسب کرد.

این شرکت در فصل بهار از ۲۰هزار و ۳۵۰تن شکر موجود در انبار خود به میزان ۵هزار و ۶۸۹تن را به فروش رسانده است. قزوین در دوره مورد گزارش تولید شکر نداشته است این در حالی است که در سال مالی قبل مقدار تولید شکر از سوی این شرکت برابر ۲۱هزار و ۳۵۶ تن بوده است.

از این رو شرکت قند قزوین در پیش‌بینی فروش شکر توانسته است نسبت به بودجه سال جاری ۶۴۹درصد از این پیش‌بینی را محقق کند.

بنابراین گزارش شرکت قند قزوین فروش امسال خود را با ۲۹درصد افزایش نسبت به سال مالی در نظر گرفته است.

این شرکت در ابتدای سال مالی ۸۶ فروش خود را مبلغ ۳۱۸میلیارد و ۹۲۸میلیون ریال پیش‌بینی کرده بود که در گزارش عملکرد واقعی شرکت، این رقم به ۲۰۸میلیارد و ۳۶۵میلیون ریال در پایان سال ۸۶ کاهش یافت. همچنین بهای تمام شده این شرکت در ابتدای سال مبلغ ۲۹۵میلیارد و ۶۶۶میلیون ریال اعلام شده بود که به مبلغ ۶/۱۹۰میلیارد ریال کاهش یافت. مطابق همین اطلاعات سود ناخالص شرکت نسبت به در نظر گرفتن مبلغ فروش و بهای تمام شده شرکت، کاهش را تجربه کرد.

این شرکت در ابتدای سال مالی ۸۶مبلغ ۵/۳میلیارد ریال سود از بابت درآمدها (هزینه‌‌ها)ی متفرقه پیش‌بینی کرده بود که در پایان سال مالی مزبور به علت زیان حاصل از تسعیر ارز معادل ۵/۱۴میلیارد ریال با هزینه‌های متفرقه در صورت‌‌های مالی خود روبه‌رو شد.

به‌طوری که هزینه‌‌های متفرقه شرکت در پایان سال ۸۶ برابر ۴/۹میلیارد ریال اعلام شد.

اگرچه مبلغ ۸/۲میلیارد ریال سود حاصل از سپرده‌های بانکی و مبلغ یک‌میلیاردو ۸۳میلیون ریال سود حاصل از فروش ضایعات و دارایی‌های ثابت بود. اما در نهایت برآیند اطلاعات مربوط برای شرکت قند قزوین زیان به همراه داشت.

مطابق اطلاعات گزارش سه‌ماه سال مالی ۸۶ شرکت قند قزوین(تاریخ ۱۴/۵/۸۶)، خالص درآمد (هزینه)‌های متفرقه برآوردی سال مالی ۸۶ به مبلغ ۵/۳میلیارد ریال (مبلغ ۸۰ریال به ازای هر سهم معادل ۳۶درصد از کل سود) عمدتا شامل سود سپرده بلندمدت بانکی به مبلغ دو میلیارد و ۶۰۰میلیون ریال و سود سپرده کوتاه‌مدت بانکی به مبلغ ۷۰۰میلیون ریال بود.

با مقایسه اطلاعیه نخست سال مالی ۸۶ و سال مالی ۸۷ نشان می‌دهد که شرکت نه تنها از بابت نرخ تسعیر ارز دچار زیان شده است، بلکه سود عایدی بابت سپرده‌های بانکی هم با کاهش مواجه بوده است.

این شرکت ابتدای سال گذشته نیز مبلغ ۱۸۹ ریال سود به ازای هر سهم پیش‌بینی کرده بود که پایان همان سال مبلغ ۳۳۰ ریال زیان شناسایی شد. مطابق صورت‌های مالی سال ۸۶، زیان انباشته شرکت در پایان سال مالی یادشده بیش از ۵/۱۴میلیارد ریال اعلام شد.

پیش‌بینی عملکرد «قزوین» برای سال مالی ۸۷ در مقایسه با عملکرد واقعی سال مالی قبل به ترتیب بهای تمام شده کالای فروش‌رفته ۲۸درصد افزایش، سود عملیاتی ۳۰درصد و سود پس از کسر مالیات ۱۶میلیارد و ۱۲۱میلیون ریال افزایش نشان می‌دهد که شرکت دلایل تغییر را افزایش در مقدار و نرخ شکر سفید، افزایش در مقدار و کاهش نرخ شکر خام، کاهش در مقدار و افزایش در نرخ تفاله خشک، افزایش قیمت مواد اولیه، دستمزد و سربار و همچنین کاهش هزینه‌های مالی به دلیل بازپرداخت بخشی از تسهیلات اعلام کرده است.