پرسشوپاسخ (۸۸۹۸۰۴۵۵)
تحلیل پیام
پرسش از طریق تلفن: وضعیت شرکت صنعتی پیام را چگونه ارزیابی میکنید؟ آیا احتمال بهبود وضعیت و بازگشایی نماد در آینده وجود دارد؟ انتشار آخرین صورتهای مالی حسابرسی شده «لپیام» حکایت از تداوم مشکلات این شرکت دارد که در ادامه به چند مورد اشاره شده است:
۱ - بررسی ترازنامه تلفیقی گروه در نگاه نخست وضعیت نامناسبی را تصویر میکند که از مصادیق آن میتوان به حجم دو برابر بدهیهای جاری نسبت به داراییهای جاری و زیان انباشته تلفیقی بیش از سرمایه ثبت شده شرکت اشاره کرد. علاوهبر این حقوق صاحبان سهام منفی در ترازنامه تلفیقی عملا بر موقعیت نامناسب سهامداران شرکت دلالت دارد.
۲ - افزایش حجم تسهیلات مالی دریافتی گروه در سالمالی گذشته (از ۶/۵۷ به ۲/۶۷میلیارد تومان) که سر رسید کوتاه مدت دارد و نیز رشد هزینههای مالی (از ۵/۷ به ۱/۹میلیارد تومان) در کنار مساله جرایم تاخیر تسهیلات دریافتی، وضعیت نقدینگی گروه کارخانههای پیام را با بحران مواجه کرده است.
۳ - صورت سود و زیان تلفیقی، تداوم روند زیاندهی گروه را در سالمالی گذشته نشان میدهد. همچنین جریان خالص ورود وجه نقد ناشی از فعالیتهای عملیاتی (۴میلیارد تومان) در برابر هزینههای مالی دوره (۹میلیارد تومان) نشاندهنده توان نامناسب ایفای تعهدات در برابر وامهای دریافتی است. تداوم این وضعیت در صورت عدم انجام اقدام لازم در راستای اصلاح ساختار مالی بر دشواری امکان تداوم فعالیت شرکت میافزاید. همچنین نسبت پوشش بدهی حدود ۴درصدی گروه پیام نشاندهنده وزنه سنگین اهرم مالی در شرکت و ریسک بالای حجم بدهی در برابر توان عملیاتی شرکت است.
۴ - ترازنامه شرکت اصلی مشکلات نقدینگی و نیز حل نشدن ابهام قدیمی این گروه (واگذاری زمین آزمایش مرودشت به شرکت اصلی) را کماکان نشان میدهد. براساس صورتهای مالی، در سالمالی گذشته بدهی ۷/۲۰میلیارد تومانی به شرکت آزمایش به حدود ۵/۳۴میلیارد تومان افزایش یافته که نشان میدهد اقدامی در راستای تسویه بدهی مذکور صورت نگرفته است. البته تحقق این مساله در آینده نیز با توجه به وضعیت نقدینگی نامناسب شرکت اصلی بعید به نظر میرسد.
۵ - جریانهای نقدی ناشی از فعالیتهای عملیاتی در شرکت اصلی منجر به زیان شده است که این مساله توان ضعیف واحد تجاری مزبور در سالمالی گذشته را نشان میدهد. همچنین جریان خالص ورود وجه نقد (تلفیقی) قبل از فعالیتهای تامین مالی نشاندهنده خروج ۸میلیارد تومانی است که تداوم این روند ادامه فعالیت گروه را با مخاطره مواجه میکند.
۶ - مانده حسابهای دریافتنی شامل مبلغ ۵/۱۰میلیارد تومان اقلام راکد و سنواتی میباشد که طرف تعهدات عمدتا به تاییدیههای ارسالی پاسخ ندادهاند. متناسب با این حجم از حسابهای دریافتنی، ذخیره در حسابها منظور نشده است. همچنین بابت جرایم تاخیر تسهیلات دریافتی از بانکها حدود ۶/۳میلیارد تومان ذخیره در حساب تلفیقی منظور نشده که در صورت اعمال تعدیلات، زیان انباشته ۸/۱۸میلیارد تومانی گروه به همین میزان افزایش خواهد یافت. علاوهبر این مطابق گزارش حسابرس حدود ۹/۳میلیارد تومان کسری ذخیره مالیات در حسابها وجود دارد که در صورت اعمال تعدیلات لازم، زیان انباشته به همین میزان افزایش خواهد یافت.
۷ - عملیات تولیدی شرکتهای جام جهان نما و صنایع نما الکترونیک پیام (متعلق به شرکت اصلی) در سالهای اخیر منجر به زیان قابلملاحظهای گردیده به طوری که زیان انباشته شرکتهای مزبور در آخرین ترازنامه به ترتیب حدود ۶ و ۸ برابر سرمایه هریک از شرکتها شده است. همچنین در مهر ماه ۸۶ محل سابق کارخانه شرکت جام جهان نما به مبلغ ۱۲میلیارد تومان به یک شرکت سرمایهگذاری فروخته شده و از این بابت چند فقره چک از خریدار دریافت و اسناد مالکیت و ملک مورد معامله به خریدار تحویل گردیده است. اما تا اسفند سال گذشته به علت عدم تامین موجودی حساب بانکی از طرف خریدار مبلغی بابت چکها وصول نگردیده و اقدامات حقوقی لازم به منظور ابطال معامله در دست انجام است.
در مجموع با توجه به جمیع موارد فوق به نظر میرسد «لپیام» برای خروج از وضعیت فعلی و حل مشکلات عدیده کنونی نیازمند اقدام فوری مدیریت در جهت جلب حمایت سهامداران به منظور تزریق نقدینگی و اصلاح ساختار مالی باشد. علاوهبر این به نظر میرسد روند فعالیت کنونی شرکت نیز به منظور نزدیک شدن به توجیه اقتصادی باید مورد باز بینی و اصلاح قرار گیرد.
Shahriary_sh@yahoo.com
ارسال نظر