دنیای اقتصاد - سازمان خصوصی‌سازی کشور از ۱۰ مشتری خارجی بالقوه برای سهام مدیریتی شرکت مخابرات خبر داده است که به گفته وی باید منتظر ارائه مجوزهای لازم باشند

چنانچه امکان عرضه این سهام از سوی سازمان خصوصی‌سازی فراهم شود مشتری خارجی باید حداقل رقمی بالغ‌بر ۸/۵ میلیارد دلار بابت چنین معامله‌ای پرداخت کند که از یک سو بر وجود پتانسیل‌های سرمایه‌گذاری جذاب در ایران دلالت دارد و از سوی دیگر نشانگر عدم‌تاثیر تحریم‌های سیاسی بر اشتیاق فعالان اقتصادی خارجی برای سرمایه‌گذاری در ایران است.

صاحبنظران اقتصادی اعتقاد دارند در صورت رفع موانع کسب‌و‌کار در ایران که عمدتا ریشه در ریسک‌های اقتصادی و نه سیاسی دارد، سرمایه‌گذاری در ایران به دلیل پتانسیل‌های زیرساختی و موقعیت سوق‌الجیشی از جذابیت بالایی برخوردار خواهد شد.

براساس آخرین رتبه‌بندی جهانی موانع کسب‌و‌کار در ایران در سال‌های اخیر روند افزایشی داشته و رتبه سهولت کسب‌و‌کار در ایران به ۱۴۲ در بین ۱۸۱ کشور رسیده است. ۱۰‌خارجی به دنبال بلوک ۸/۵‌میلیارد دلاری «مخابرات»

گروه بورس- هادی خسروی: مشتریان خارجی شرکت مخابرات سرانجام تمایل خرید خود را به صورت علنی اعلام کردند.

روز گذشته معاون سازمان خصوصی‌سازی ومدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین از حضور ۸ تا۱۰‌مشتری خارجی برای خرید بلوک مدیریتی مخابراتی خبر دادند.

اسماعیل غلامی- معاون سازمان خصوصی‌سازی - در رابطه با متقاضیان خارجی سهام مدیریتی مخابرات اظهار داشت: تاکنون ۱۰‌مشتری خارجی از تلکام فرانسه، موبایل چین، ام‌تی‌ان آفریقای جنوبی و شرکت‌هایی از کشورهای اندونزی و هند برای خرید بلوک مدیریتی مخابرات اعلام آمادگی کردند. در همین حال محمد آرام بنیار مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین از حضور یک‌گروه از کشور اندونزی به منظور جلب موافقت برای خرید بلوک ۴۹‌درصدی مخابرات در ایران خبرداد.

وی اظهار داشت: «این گروه با توجه به پتانسیل بالای شرکت‌‌های مخابرات در دنیا و سودآوری این صنعت برای خرید این بلوک به ایران آمده‌اند.»

مد‌ت‌ها پیش از عرضه ۵‌درصد(بیش از ۳/۲میلیارد سهم) از سهام شرکت ۴ هزار و ۵۸۷‌میلیارد تومانی شرکت مخابرات که به عنوان هفتمین و بزرگترین شرکت دولتی قابل واگذاری در بورس روز ۱۹ مرداد در بازار اول بورس به قیمت هر سهم ۱۵۰‌تومان انجام شد، تعدادی از شرکت‌های خارجی فعال در صنعت مخابرات با توجه به ظرفیت‌های توسعه این صنعت در کشور و همچنین بازار مصرف مناسب خواهان خرید سهام مخابرات بوده‌اند، اما دولت هنوز در این باره و همچنین ادامه عرضه تدریجی سهام مخابرات تصمیم‌گیری نکرده است. بنابر اعلام مدیران سازمان خصوصی‌سازی در خصوص قیمت ۲۵۰تومانی هر سهم مخابرات در عرضه بلوکی، ارزش بلوک مدیریتی بالغ بر ۵‌هزار و ۷۰۰‌‌میلیارد تومان معادل ۸/۵‌میلیارد دلار خواهد بود.

همچنین صابر فیضی مدیرعامل شرکت مخابرات در پاسخ به سوال خبرنگار ما از ورود و مذاکرات خریداران خارجی اظهار بی‌اطلاعی کرد. این در حالی است که بلوک ۴۹درصدی مخابرات که ارزش مدیریتی نیز دارد، به طور قطع دارای ارزش بالایی خواهد بود.

همچنین واگذاری بلوک مدیریتی مخابرات با توجه به مسائل امنیتی مربوط به آن، نیاز به اعلام نظر مقامات ذی‌صلاح از جمله شورای عالی امنیت ملی خواهد داشت.

زمان مجمع «مخابرات» مشخص نیست

گروه بورس- اعظم شریفی: مدیرعامل مخابرات گفت: زمان برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه این شرکت هنوز مشخص نیست. به گزارش خبرنگار ما، وی با بیان اینکه صورت‌های مالی ۱۲ ماهه حسابرسی شده این شرکت هنوز آماده نیست، افزود: با توجه به اینکه صورت‌های حسابرسی شده باید حداقل ۲هفته قبل از برگزاری مجمع تهیه شود، زمان برگزاری مجمع این شرکت را نامعلوم عنوان کرد.

فیضی در خصوص پیشنهاد هیات‌مدیره مخابرات برای تقسیم سود تاکید کرد: پیشنهاد تقسیم سود شرکت برای مجمع سالانه معادل ۴۰درصد پیش‌بینی سود تلفیقی است. به این ترتیب شرکت در نظر دارد برای سال مالی منتهی به اسفندماه ۸۶ از پیش‌بینی ۲۴۰ریالی برای سود تلفیقی هر سهم، معادل ۹۶ ریال را جهت تقسیم بین سهامداران پیشنهاد کند.

مدیرعامل مخابرات در خصوص شایعه تعدیل EPS امسال مخابرات گفت: پیش‌بینی جدید هر سهم مخابرات با بررسی و تهیه ترازنامه ۶ماهه امسال اعلام خواهد شد و در حال حاضر مشخص نیست که مخابرات می‌تواند سود هر سهم را تعدیل کند یا نه.شایان ذکر است، شنبه گذشته به نقل از مدیرعامل مخابرات اعلام شده بود: مجمع این شرکت هفته آینده برگزار می‌شود.