گروه بورس- همایون دارابی: بازار سهام در شرایطی ابتدای هفته آینده شاهد عرضه سهام مخابرات خواهد بود که انتشار بخشی از صورت‌های مالی شرکت تعجب بازار را برانگیخته است. دکتر رحمانی، مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار روز گذشته در مصاحبه‌ای EPS (سود هر سهم) مخابرات ایران را ۲۰ ریال عنوان کرده است که با توجه به این EPS، مخابرات حتی در رقم یک‌هزار ریال نیز دارای P/E معادل ۵۰ (۱۰برابر P/E متوسط بازار) خواهد بود. با توجه به ابهامات ابتدای اعلام ناگهانی این EPS ، شوکی را بر معامله‌گران وارد ساخته است به ویژه آنکه مساله تقسیم سود نقدی شرکت نیز با ابهام جدی مواجه خواهد شد. شگفتی از این سود اعلامی احتمالا تاثیر جدی بر عرضه اولیه این سهم خواهد گذاشت. هر چند به سختی می‌توان باور کرد شرکتی با ۴هزار و ۵۸۰میلیارد تومان سرمایه چگونه سودی تنها ۹۰میلیارد تومانی دارد و این در شرایطی است که چندین هزار میلیارد تومان وجوه عمومی در قالب ودیعه در داخل این شرکت وجود دارد.

در کنار مساله EPS مخابرات، سخنان دکتر رحمانی در بردارنده نکات مهم دیگری از جمله احتمال افزایش سهام قابل عرضه به ۱۰ درصد (۵درصد روز ابتدایی و ۵درصد به صورت خرد) خواهد بود که همین امر فشار نقدینگی مضاعف را به بازار وارد خواهد ساخت. در بازار دیروز معامله‌گران شاهد تدوام فشارهای عرضه‌ها بودند که این امر دامنگیر نمادهایی همانند کشتیرانی شد. کشتیرانی دیروز ۱۳میلیون سهم دادوستد را تجربه کرد و در بازار دیروز در تحولات سیاسی بازار در انتظار خبرهای اولیه در مورد پاسخ رسمی کشورمان به بسته پیشنهادی گروه ۱+۵ بود که قرار بود این پیشنهاد به صورت کتبی دیروز (سه‌شنبه) به طرف‌های مذاکره اعلام شود. در همین حال با ارزیابی اولیه برای پاسخ منفی تهران به این بسته، برخی از طرف‌های مذاکره به رغم دشواری‌های موجود بحث، قطعنامه جدید را مطرح ساخته‌اند.

در کنار مسائل سیاسی و تامین نقدینگی، بازار سهام این روزها درگیر تاثیرات افت بهای جهانی مواد اولیه است. دیروز بهای بیلت فولادی بازار LME (بورس فلزات لندن) تا ۸۴۰دلار در هر تن در بازار آسیای جنوب شرقی کاهش یافته است. از سویی سایت PLATTS نیز از افت بهای سنگ آهن در بازار چین خبر داد.

در بازار جهانی فلزات همچنین بهای مس به کمتر از ۸هزار دلار (۷هزار و ۶۵۷ دلار در هر تن) رسید، بهای روی نیز به زیر یک هزار و ۸۰۰ دلار معادل یک هزار و ۷۳۸ دلار رسیده است.حرکت کنونی بازار جهانی مواد خام فشار مضاعفی را به بازار وارد می‌سازد. همین مساله باعث شد در بازار دیروز به‌رغم حرکت ابتدای بازار در جمع‌آوری صف‌های فروش چادرملو، سرمایه‌گذاری امید و ملی مس فشارهای سنگینی را در وسط متحمل شدند که همین امر صف‌های فروش سرمایه‌گذاری امید و ملی مس را دوباره احیا کرد.

در بازار دیروز در گروه حمل‌ونقل کشتیرانی در حالی عرضه‌های سنگین را تجربه کرد که شاخص بالتیک (شاخص حمل‌ونقل محصولات فله دریایی) به دنبال افت بهای جهانی مواد اولیه و نفت‌خام به ۸هزار و ۲۰۹ واحد رسیده است که نسبت به حداکثر ۱۱هزار واحدی چند هفته قبل افت شدیدی را تجربه کرده است.

در گروه ساختمانی نماد سرمایه‌گذاری شاهد، دیروز پس از تعدیل EPS اخیر شرکت بازگشایی شد که ۷درصد جهش را تجربه کرد.

شرکت شاهد با توجه به تحولات اخیر به ویژه قرارداد واگذاری زمین ملارد به بنیاد تعاون نیروی انتظامی تعدیل‌های پی‌در‌پی قابل ملاحظه‌ای را صورت داده است.

در گروه بانکداری بانک پارسیان دیروز در صدر تقاضای بازار قرار گرفت. بانک پارسیان با ۷/۱۵میلیون سهم صف خرید در صدر تقاضای بازار قرار گرفت؛ هر چند شمار شرکت‌های دارای تقاضای برتر در بازار بسیار کم شده و شمار شرکت‌های با صف خرید بیش از ۱۰۰میلیون تومان به کمتر از ۱۰ شرکت رسیده است.

در گروه شرکت‌های هلدینگی سرمایه‌گذاری غدیر با انتشار آخرین گزارش پرتفوی خود آگهی دستور قضایی برای انتقال سهام پتروشیمی زاگرس را نیز منتشر کرده است. غدیر همچنین مالکیت در پتروشیمی‌های مارون و فن‌آوران را نیز در پرتفوی خود درج کرده است.