گروه بنگاه‌ها- مهتاب رحمتعلی: مجمع بزرگ‌ترین اپراتور خاورمیانه با تقسیم سود ۷۴۰ تومانی به ازای هر سهم، سهامداران را با رضایت راهی کرد.

به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، مجمع سالانه دومین شرکت بزرگ بازار سرمایه یعنی همراه اول برخلاف سال گذشته در فضایی بسیار آرام و با رضایتمندی سهامداران برگزار شد هرچند مفاد بندهای حسابرسی کماکان بخش مهمی از مذاکرات مجمع را به خود اختصاص داد. ۵ اظهارنظر مشروط حسابرس

در این مجمع حسابرس شرکت ۵ نکته مهم را مطرح کرد، مواردی که از سال قبل همچنان به سال بعد منتقل شده و حل نشده‌اند.

بند ۴ گزارش حسابرس، به محقق نشدن بخشی از درآمدها و هزینه‌های ناشی از سیم‌کارت‌ها و کارت شارژهای اعتباری فروخته شده اشاره داشت که مدیران شرکت در این زمینه اعلام کردند، سرمایه‌گذاری‌های لازم در این زمینه صورت گرفته، اما به لحاظ تکنولوژیک اجرای این طرح به طور کامل در سال ۹۰ به اتمام نرسید و در صورت‌های مالی میاندوره‌ای امسال این تغییر روش انجام خواهد شد.

در بند ۵ نیز در نظر نگرفتن ۱/۲۳ درصد هزینه حق‌السهم سازمان تنظیم مقررات در درآمد سال مالی ۸۹ همراه اول مطرح شده که به گفته مسوولان شرکت در این باره مقام ثالث در حال داوری است و به محض اعلام قطعی نظر مشخص می‌شود، باید رقم مزبور از این بابت که در سود تقسیم نشده به سازمان تنظیم مقررات پرداخت یا بین سهامداران توزیع شود.

اما ابهام در وصول طلب ۶/۱۹۹ میلیارد ریالی همراه اول از وزارت اقتصاد نیز موضوع بند بعدی گزارش حسابرس شرکت بود که به گفته مسوولان وزارت اقتصاد تاکنون این موضوع را نفی نکرده، اما راجع به پرداخت آن نیز اقدامی نکرده است.

بند ۷ گزارش حسابرس نیز به ابهام در کسری ۷ دهم میلیارد ریالی کارت‌های شارژ اشاره دارد که در این زمینه نیز مسوولان شرکت در حال بررسی هستند.

همچنین ابهام یک‌هزار و ۷۱۹ میلیارد ریالی در تایید اسناد تجاری، غیرتجاری و پیش‌دریافت‌ها نیز موضوع بند ۸ حسابرس بود که مدیریت مالی دلیل آن را برگزاری زودهنگام مجمع و عدم در اختیار داشتن زمان لازم برای وصول تاییدیه‌ها اعلام کرد.

افزایش ۶۶ درصدی سهم از بازار

صدوقی، مدیرعامل همراه اول در این مجمع با تشریح فعالیت‌های هیات‌مدیره در سال مالی ۹۰ یکی از مهم‌ترین اقدامات شرکت را در حوزه بازاریابی، فروش و خدمات پس از فروش در سال گذشته دانست که به افزایش سهم بازار به ۶۶ درصد انجامید.

وی جذب بیش از ۷ میلیون مشترک فعال جدید، افزایش ۸ درصدی در متوسط درآمد هر خط دائمی و رشد ۱۷ درصدی در هر خط اعتباری را از جمله مهم‌ترین فعالیت‌های شرکت در این زمینه دانست.

همراه در جایگاه ۲۶

به گفته وی، در سال ۹۰ فروش سیم‌کارت‌های اعتباری همراه اول نسبت به سال گذشته ۲۸ درصد افزایش یافته است.وی افزود: در حال حاضر، بیش از ۴۸ میلیون سیم‌کارت همراه اول توسط مشترکان رجیستر و فعال است.صدوقی با اشاره به اینکه در سال ۸۰ حدود ۴ میلیون مشترک جدید به همراه اول اضافه شد، گفت: در سال ۸۹ این رقم به ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار مشترک رسید و امسال ۷ میلیون مشترک جدید جذب شده است که بر این اساس ۱۳۰ هزار سیم‌کارت دائمی و ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار سیم‌کارت اعتباری فروخته شده است.

وی همچنین یادآور شد: در سال ۹۰ مشترکان اینترنت همراه اول نیز از ۴ میلیون به ۱۰ میلیون و مشترکان MMS نیز از ۲ میلیون به ۵ میلیون نفر افزایش یافتند.

به گفته وی، شرکت ارتباطات سیار ایران در این سال توانست جایگاه خود را در بین ۷۹۱ اپراتور دنیا و ۵۲ اپراتور منطقه همچنان حفظ کرده و در سه ماه آخر سال ۲۰۱۱ میلادی جایگاه ۲۶ را از نظر تعداد کل مشترکان و جایگاه ۱۴ را از نظر تعداد مشترکان دائمی در دنیا کسب کند.

شاخص‌های عملیاتی رو به صعود

صدوقی با اشاره به رشد فعالیت‌های شرکت در سال ۹۰ گفت: درآمد خالص شرکت در این سال نسبت به سال ۸۹ با ۲۴ درصد افزایش، سود عملیاتی با ۳۲ درصد افزایش، درآمدهای غیرعملیاتی با ۴۴ درصد افزایش و سود خالص با ۳۶ درصد افزایش همراه بود.

مدیرعامل همراه اول در ادامه با اشاره به استراتژی شرکت در ۵ سال آینده، گسترش کسب و کار در حوزه‌های جدید و تبدیل شدن به یک شرکت در کلاس جهانی، حفظ رشد کسب و کار اصلی و فراهم‌سازی بهترین تجربه برای مشتری را از ارکان این استراتژی دانست.

بنابر تصمیمات این مجمع روزنامه دنیای اقتصاد و اطلاعات به عنوان روزنامه‌های کثیرالانتشار و همچنین شرکت‌های شهریار مهستان، توسعه گسترش الکترونیک مبین، مهر اقتصاد مبین، توسعه ارتباطات جامع مبین و شرکت مخابرات ایران به عنوان اعضای هیات مدیره تعیین شدند.