روزهای سخت صندوقهای سرمایهگذاری
در هفته مورد گزارش، صندوق سرمایهگذاری صنعت و معدن با ثبت بازدهی ۲ درصدی در صدر فهرست صندوقها قرار گرفت. صندوقهای فیروزه و ایساتیس نیز به ترتیب با بازدهی ۷/۱ و ۳/۱ درصدی در رتبههای بعدی جای گرفتند.این در حالی است که ۵ صندوق کارگزاری بانک ملی ایران، مهر ایرانیان، پارس، کارگزاری بانک تجارت و راهنما عملکردی خنثی داشتند و عدم تغییر ارزش واحدهای سرمایهگذاری را در کارنامه خود ثبت کردند.
در همین حال، بیشتر صندوقهای سرمایهگذاری در هفته مورد گزارش با بازدهی منفی روبهرو شدند که این عملکرد از بازدهی منفی 1/0 درصدی در صندوق بیمه دی آغاز و به بازدهی منفی 3/4 درصدی صندوق بانک اقتصاد نوین ختم شد.
در هفته منتهی به ششم دیماه، شاخص کل بازار نیز عملکرد بسیار نامطلوبی داشت به طوری که با ۵۱ پله فاصله از صدر جدول، بازدهی منفی ۱/۱ درصدی را ثبت کرد. همچنین صندوقهای شاخص کارآفرین و رفاه نیز هم رتبه شاخص کل بورس ایستادند. این در حالی است که ۱۰ صندوق دیگر از جمله صندوقهای فارابی، پاسارگاد، رضوی، سهم آشنا و بورس بیمه در رتبههای پایینتر از دماسنج بازار قرار گرفتند.
زیاندهی هر کدام از صندوقهای مزبور به ترتیب معادل 2/1، 3/1، 9/1، 6/2 و 3/3 درصد بود.
سه ماهه زیانبار صندوقها
در همین حال، در سه ماهه اخیر، وضعیت عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری بسیار نامطلوب بود و به جز 7 صندوق آرین، توسعه صادرات، تجربه ایرانیان، مهر ایرانیان، یکم ایرانیان، یکم سامان و توسعه فردا، مابقی صندوقها بازدهی منفی را در کارنامه خود ثبت کردند.
در این دوره شاخص کل بورس، همراه با دو صندوق ایساتیس و صنعت و معدن هر کدام بازدهی منفی ۲/۹ درصدی را تجربه کردند و به این ترتیب ۴۴ صندوق در رتبههای بالاتر از شاخص و ۱۵ صندوق پایینتر از آن جای گرفتند.
همچنین در این دوره صندوق سرمایهگذاری بورس بیمه با ثبت بازدهی منفی 3/19 درصدی به عنوان زیاندهترین صندوق فعال شناخته شد.
کارنامه روشن فعالیت در بلندمدت
این در حالی است که از آغاز فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری تاکنون، عملکرد مثبتی برای بیشتر آنها به ثبت رسیده است به طوری که از 61 صندوق موجود تنها 8 صندوق بازدهی منفی داشتهاند.
بر این اساس، صندوق سرمایهگذاری بورسیران با عمر ۸۹۵ روزه خود، بازدهی ۴/۵۶ درصدی در سال را کسب کرده و به عنوان برترین صندوق شناخته شده است.
صندوقهای کارگزاری بانک ملی ایران، آگاه، فارابی و گنجینه بهمن نیز هر کدام با بازدهی سالانه 2/54، 5/50، 9/47 و 5/47 درصدی در رتبههای دوم تا پنجم قرار گرفتند.
یادآور میشود بازدهی صندوقها از آغاز فعالیت تاکنون نشان میدهد که عملکرد سالانه صندوقها از شروع فعالیت تا حال به چه صورت بوده است و چنانچه فردی در صندوق «الف»، اقدام به سرمایهگذاری کرده، هر سال چه میزان سود از این صندوق کسب کرده است.
ارسال نظر