رییس «سازمان» تاکید کرد:
سرمایهگذاران خارجی از حمایتهای بورس برخوردار میشوند
ایسنا- رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در پنل خصوصیسازی و بازار سرمایه در همایش «فرصتهای سرمایهگذاری در ایران» به تشریح ساختار بازار سرمایه در ایران و جذابیتهای این بازار برای خارجیها و نیز ساختار کلی بازار سرمایه پرداخت. علی صالحآبادی از شورای عالی ضمانت سرمایهگذاری برای سیاستگذاری در زمینه بازار سرمایه به عنوان نهاد قانونگذار نام برد و گفت: شرکت تضامنی نیز به قانونگذاری و نظارت دائمی بر صدور ضمانت به سرمایهگذاران در این زمینه کمک میکند تا سرمایهگذاران از سرمایهگذاری و انتقال سود مطمئن باشند.
به گفته او در بازار سرمایه ایران مشاوران، کارگزاران و سازندگان بازار امکانات برای سرمایهگذاران فراهم کنند، همچنین نهادهای ممیزی نیز به توزیع اوراق بهادار کمک میکنند. ضمن اینکه بورس تهران قانونگذار خود است و سعی دارد به اشکال مختلف نظارت بر این کار را انجام دهد.
او خطاب به حاضران غیرایرانی پنل اظهار کرد: در ایران سود سرمایه تضمین نمیشود ولی اطلاعات شفافی به سرمایهگذاران ارائه میکنیم که برای اخذ بهترین تصمیم مفید خواهد بود.
او از IT به عنوان یکی از زیرساختهای عمده بازار سرمایه در ایران یاد کرد و با تاکید بر توسعه آن افزود: اطلاعرسانی به صورت آنلاین نیز در بازار سرمایه ایران حضوری فعال دارد و ناشران(شرکتها) میتوانند تراکنشها را به صورت غیرحضوری انجام دهند، زیرا شبکه ایجاد شده بر اساس کد است و تمامی شرکتهای پذیرفته شده در این بازار در نشانی codal.ir در دسترس متقاضیان قرار میگیرند تا بدون نیاز به کاغذبازی، در این فضا فعالیت شود.
وی از زیرساختهای تجاری نیز نام برد و افزود: ۸۶ کارپرداز در بورس وجود دارد که فرصت سرمایهگذاری در بورس را فراهم میکنند، هزینه معاملات نیز کاهش یافته و به حدود ۵/۰ درصد برای خریدار و فروشنده رسیده است. صالحآبادی همچنین اظهار کرد: ما سعی کردهایم نظارت دقیقی بر بازار سرمایه داشته باشیم. زیرا بازار ایران تحت نظارت مراجع جهانی است و به این ترتیب ما توانستهایم نوسانات بازار را کنترل کنیم.
به گفته او در بازار بورس تهران دو بازار مجزا وجود دارد که در شرکتهای گوناگون دراین بازارها طبقهبندی شدهاند و از شاخصهای مختلف از نظر اقتصادی و تجاری و دیگر شاخصها برای طبقهبندی و نظارت بر شرکتها استفاده میشود. او از صکوک به عنوان یکی از جدیدترین ابزارهای مالی اسلامی که حتی در کشورهای غیراسلامی نیز استفاده میشود یاد کرد و گفت: با اجاره صکوک و اوراق مشارکت صکوک و نیز بازارهای مشتقه و آتی و بازارهای فیوچر که در ایران به عنوان بازار آیندهنگر شناخته شده، به دنبال رسیدن به اهداف در بازار سرمایه هستیم.
او بر قوانین مبتنی بر شریعت حاکم بر بازار سرمایه ایران که از چهل سال تجربه استفاده میکند و نیز اصل ۴۴ قانون اساسی که شرکتهای دولتی را خصوصی میکند و زمینههای متفاوت پیوستن شرکتها به بورس را باعث میشود به عنوان پتانسیلهای بازار سرمایه ایران یاد کرد.
صالحآبادی همچنین خاطرنشان کرد: همه این عوامل باعث شده است در منطقه بزرگترین بورس باشیم برای تشویق شرکتها و سرمایهگذاران معافیت مالیاتی بر سود بورس در نظر گرفتهایم اما در دادوستدها فقط نیم درصد مالیات از فعالان اخذ میشود؛ با این وجود، سودی که آنان از محل رشد قیمت سهام به دست میآورند و نیز افزایش سرمایه آنان معاف از مالیات است.
وی گفت: بدهی خارجی ما صفر است و دولت در تمامی تضامین بدهیها هیچ مالیاتی نمیبندد و تمامی ابزارهای مربوط به بدهی معاف از مالیات هستند. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد محدودیتهای سرمایهگذاری خارجی در بورس ایران نیز یادآور شد: مالکیت سهام غیر استراتژیک برای خارجیها فراهم است و سرمایهگذاران باید شرایطی چون تعداد سهام را دارا باشند؛ دراین راستا، خارجیها نباید بیشتر از ۲۰ درصد از کل سهام شرکت در خصوصیسازی را در اختیار بگیرند و بیش از ۲۰ درصد از سهام شرکت نباید در اختیار خارجیها باشد. وی در مورد حمایت از سرمایهگذاران خارجی نیز تاکید کرد: سرمایهگذاران خارجی از تمام حمایتهای قانون سرمایه ایران برخوردار خواهند شد. همچنین طبق قانون ایران شرکتهای مربوطه پس از درخواست سرمایهگذاران خارجی موظفند بعد از هفت روز به متقاضیان لیسانس دهند.
در همایش فرصتهای سرمایهگذاری در ایران، رییس جمهور و وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز طی سخنرانیهای جداگانه حمایت خود را از سرمایهگذاری خارجی در بورس تهران اعلام کردند.
ارسال نظر