گشتی در وب
نکات مهم قبل از ورود به بورس
در مطلب گشتی در وب امروز به یکی از وبلاگهای قدیمی (گروه خبرگان بورس) سری زدیم تا یکی از مطالب آموزشی این وبلاگ را مرور کنیم که به ذکر هفت نکته مهم قبل از سرمایهگذاری در بورس اختصاص دارد. ۱- بررسی موشکافانه بلند مدت از سهام مورد علاقه خود داشته باشید: به یاد داشته باشید که وقتی میخواهید سرمایهگذاری کنید دیدگاه واقعبینانه خود را در مورد سرمایهگذاری به نمایش میگذارید. تحقیقات نشان داده است که مدت زمانی را که شما صرف نگهداری سهام در دست خود و ماندن در بازار سهم میکنید، بسیار بااهمیتتر از زمان واقعی ورود شما به بازار است. بررسی بلندمدتی از نقاط بالا و پایین (سقف و کف) سهم مورد علاقه خود داشته باشید، زیرا کمک بسیاری به تصمیم در مورد زمان سرمایهگذاری شما میکند.
۲- مواظب کاهش ارزش سهام مورد علاقه خود باشید: همواره دو گروه از عوامل هستند که در کاهش ارزش سهام دخالت دارند. گروه اول وضعیت کلی اقتصاد و مواردی مانند نرخ بهره، نوسان در ارزش پول و سطح عمومی اعتماد به سهم مورد نظر در جامعه است. گروه دوم به شرکتها و موسسات عرضهکننده سهام باز میگردد. در این بخش، صورتهای مالی شرکتها اثرات ویژه در صعود و نزول قیمت سهام در بازار سرمایه دارند. زمانی که قیمت سهام یک شرکت کاهش مییابد، بهتر است سهامداران این موارد را مورد مطالعه قرار دهند تا مشخص شود عامل نزول قیمت سهم، وضعیت عمومی بازار بوده یا اینکه شرایط خاص موسسه یا شرکت عامل آن است؟ پس از مشخص شدن پاسخ این سوال؛ زمانسنجی و سرعت عمل در خرید و فروش بسیار بااهمیت است.
۳- هرگز تمامی تخممرغها را در یک سبد نریزید: انتخابهای گوناگون یا تمام تخممرغها را در یک سبد نریختن، به شما کمک میکند که ریسک کمتری در سرمایهگذاری داشته باشید. این دیدگاه در واقع همان نظریه جدید سبد سرمایهگذاری یا پرتفولیو است. سبد سرمایهگذاری به این معنی است که ارزش همه سهام مورد انتخاب با همدیگر افزایش یا کاهش نمییابند. با خریداری سهام شرکتهای متفاوت شما ریسک خود را کاهش خواهید داد، زیرا اگر در یک سهام خریداری شده دچار زیان شوید، با سود سایر شرکتها این زیان جبران خواهد شد.
۴- همواره اهداف سرمایهگذاری خود را به خاطر داشته باشید: این اهداف شامل ریسک و بازده مورد قبول شما، مدت زمان مورد نظر، بودجه و نوع بازده مورد نظرتان (به صورت سهم جایزه یا نقدی) و موارد دیگر میشود. انتخاب شما از سهام بستگی مستقیم به اهداف شما دارد. بسیاری از سهام دارای ریسکهای بالایی هستند و به همین خاطر تغییرات سود و زیان آنها بسیار بالاست و در مقابل بسیاری از سهام از حالت پایدارتری برخوردار بوده و در طول زمان سود پایینتری دارند. به خاطر داشته باشید که سرمایهگذاری با دیدگاه طولانی مدت که وجوه جاری خود را صرف خرید سهام با ریسک معقول کرده و با صبر کافی به انتظار بازده مینشیند، نفع بسیار میبرند.
۵- قیمت و ارزش را مقایسه کنید: قیمت یک سهم نقش اساسی در تصمیم سرمایهگذاری بازی میکند. ولی این سوال بسیار با اهمیت است که چه مقدار برای پرداخت یک سهم مناسب است. هر چه سرمایهگذاری شما با مطالعه بیشتری باشد، منفعت بیشتری انتظار شما را خواهد کشید. کار بعدی شما یافتن یک ارتباط منطقی میان عملکرد شرکت و قیمت بازار سهام آن است. در صورتی که مطالعات شما ارزش سهم را کمتر از قیمت آن نشان میدهد وارد سهم نشوید.
۶- چگونه میتوانیم عملکرد این شرکت را ارزیابی کنیم: برای ارزیابی سودمندی و سایر توانمندیهای بالقوه یک شرکت نیاز به تحقیق ویژهای دارید. بر این اساس عملکرد مالی گذشته و برنامه پیشبینی شده شرکت را مورد ارزیابی قرار دهید. همچنین سهم بالقوه شرکت در بازار را مورد شناسایی قرار دهید. اینکه یک شرکت چه سهمی از بازار فعالیت کل کشور را در اختیار دارد از اهمیت برخوردار است. از سوی دیگر ارزیابی میزان رقابتپذیری محصولات یا خدمات ارائه شده، و نیز شناسایی ساختار مدیریتی شرکت از لحاظ کیفیت، تجربه و خوشنامی از نکات قابل توجه است.
۷- در گزارش سالیانه بهدنبال چه چیزی باشیم: از طریق بررسی گزارش هیات مدیره، پیشنهادات و ملاحظات شرکت را در مورد نحوه فعالیت در حوزه دادوستد تجاری مورد مطالعه قرار دهید و موارد زیر را بررسی کنید:
- تقسیم سود: آیا تا حالا شرکت به صورت واقعی سود سهام پرداخت کرده یا خیر. از مطالعه عملکرد شرکت در گذشته جواب این سوال به راحتی قابل برداشت است.
- بدهیها: آیا تغییری در میزان بدهیهای شرکت صورت گرفته است؟ شرکتهایی که بدهی دارند حتما سرمایهگذاران بدی نخواهند بود. سازمانها نیز مانند سایر افراد میزان بدهی خود را افزایش میدهند تا سرمایهگذاریهای تازه ایجاد کنند و سود بیشتر بهدست آورند. ولی باید به خاطر داشت میزان بدهی از دارایی بیشتر نشود.
- رقابت: آیا شرکت مورد بررسی بر کل بازار چیره شده و یا سهم زیادی از بازار را از آن خود کرده است؟ بهدنبال شرکتهای بزرگ قدرتمند باشید. شرکتهای تازه، سرمایهگذاریهای جدید هستند و اصولا ریسک بالاتری دارند. عملکرد شرکت را با دیگر رقبا مورد ارزیابی و مقایسه قرار دهید.
- ریسک: عمده ریسک و مخاطره شرکت چیست؟ آیا قادر است به راحتی آن را مدیریت کند، یا در این رابطه مشکلی وجود دارد؟
- جریان نقدینگی: بررسی کنید که جریان نقدی در گزارشات سال گذشته شرکت چگونه ایجاد شده است؟ آیا از عملیات خاص شرکت ایجاد شده است؟ این گزارش را با گزارش سودآوری ارائه شده مقایسه کنید. اگر جریان نقدینگی از سودآوری شرکت کمتر بود، حتما شرکت از محل بدهیها به تامین نقدینگی پرداخته است. موارد فوق از جمله مطالبی است که افراد موفق قبل از ورود به بازار سرمایه مدنظر قرار دادهاند.
منبع: http://khobreganebourse.persianblog.ir
* مطالب گشتی در وب صرفا به انعکاس نظرات فعالان بازار در دنیای مجازی میپردازد و مفاد آن لزوما مورد تایید روزنامه دنیای اقتصاد نیست.
ارسال نظر