با گشایش نماد «مسکن» در فرابورس تشکیل میشود
تیم ۷تایی ابزارهای نوین مالی
به گزارش خبرنگار ما، هیات پذیرش فرابورس در جلسه روز چهارشنبه اول تیرماه، با پذیرش اوراق مشارکت طرح مسکن مهر بانک مسکن در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس موافقت کرد و بدین ترتیب از فردا تعداد ۸ میلیون و ۹۰۰ هزار برگه از این اوراق در بازار به فروش میرسد.
این اوراق با نام و قابل معامله در فرابورس بوده و مبلغ اسمی هر برگه از آن یک میلیون ریال است که سرمایهگذاران میتوانند در مضاربی از 5 میلیون ریال نسبت به سرمایهگذاری در این اوراق اقدام کنند.
همچنین این اوراق ۵ ساله و با نرخ سود سالانه ۱۷ درصد بوده که هر سه ماه یکبار پرداخت میشود. یادآور میشود بازخرید اوراق قبل از سررسید سه ماهه با نرخ ۵/۱۶ درصد به صورت روزشمار محاسبه میشود و دارندگان در سررسیدهای سه ماهه سود ۱۷ درصد را دریافت خواهند کردند.
اوراق مزبور قابلیت معامله درفرابورس را داشته و بازارساز، تحت ضوابط قرارداد بازارسازی به نرخ اسمی در فرابورس، اوراق مزبور را خریداری خواهد کرد اما در صورت وجود خریدار با نرخ بالاتر دارندگان میتوانند این اوراق را با نرخ بیشتری بفروشند.
از سوی دیگر بانک مسکن به عنوان ضامن، سازمان حسابرسی به عنوان امین و شرکت کارگزاری بانک مسکن به عنوان بازارساز اوراق مسکن معرفی شدهاند و شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، عاملیت پرداخت سود این اوراق را برعهده گرفته است.
با گشایش نماد مزبور معاملات دست دوم اوراق در بازار ابزارهای نوین مالی آغاز میشود و دارندگان میتوانند با مراجعه به کارگزاران عضو فرابورس اقدام به خرید اوراق کنند.
سودهای ۳ماهه اوراق
بانک مسکن، سودهای 3 ماهه اوراق را روز ماقبل مواعد پرداخت سود و اصل مبلغ اوراق را نیز روز ماقبل سررسید نهایی، به حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز خواهد کرد. شرکت سپردهگذاری مرکزی سودها را در تاریخهای سررسید سودهای 3 ماهه به حساب متمرکزی که خریداران در هنگام خرید برای واریز سود معرفی کردهاند، واریز خواهد کرد و در تاریخ سررسید اصل اوراق نیز، مبلغ اصل اوراق به حساب دارندگان واریز خواهد شد. سودهای سه ماهه به دارنده اوراق در روز قبل از سررسید سودهای سه ماهه تعلق میگیرد. همچنین اصل مبلغ اوراق نیز به دارنده اوراق در روز قبل از سررسید نهایی اوراق تعلق میگیرد.
سود قطعی اوراق مشارکت نیز حداکثر ظرف ۵ ماه از تاریخ سررسید اوراق محاسبه و حداکثر ۶ ماه بعد از آن به حساب آخرین مالک اوراق (دارنده اوراق در روز قبل از سررسید نهایی) پرداخت میشود؛ در صورتی که سود پروژه از سود علیالحساب پرداختی و هزینههای تامین مالی پروژه بیشتر شود، دارندگان اوراق مشارکت تا سقف نرخ بازده داخلی واقعی طرح، در سود قطعی مشارکت خواهند کرد و در صورتی که سود پروژه کمتر از سود علیالحساب پرداختی شود، همان سود علیالحساب، قطعی تلقی خواهد شد.
تعویق در گشایش «معیار صنعت پارس»
ناظر بازار فرابورس از تعویق در بازگشایی نماد معاملاتی شرکت سرمایهگذاری معیار صنعت پارس خبر داد.
امیر هامونی در ادامه افزود: به دلیل عدم تعیین کارگزاران ناظر در سامانه معاملاتی در نماد معاملاتی شرکت سرمایهگذاری معیار صنعت پارس، گشایش نماد مزبور در بازار پایه فرابورس تا اطلاع ثانوی به تعویق میافتد.
این در حالی است که قرار بود روز یکشنبه گذشته نماد معاملاتی (معیار۱) در بازار پایه فرابورس با روش حراج تک قیمتی گشایش یابد.
عرضه و فروش «پتروشیمی زنجان»
روز یکشنبه همچنین بلوک ۲۳/۳۸ درصدی صنایع پتروشیمی زنجان در بازار سوم فرابورس عرضه و خریداری شد. در این روز تعداد ۱۳۰ میلیون و ۵۹ هزار و ۱۰۵ سهم معادل ۲۳/۳۸ درصد از سهام شرکت صنایع پتروشیمی زنجان بهطور یکجا و به صورت نقد و شرایطی (پرداخت حصه نقدی طی حداکثر ۷ روز کاری پس از تاریخ انجام معامله) به قیمت پایه هر سهم یک هزار ریال در بازار پایه فرابورس عرضه شد که در همان روز و به همان قیمت پایه یادشده به فروش رفت.
قطعیت معامله «قدس رضوی»
از سوی دیگر روز یکشنبه معامله بلوک ۴۱ درصدی از سهام شرکت صنایع غذایی قدس رضوی در بازار فرابورس به قطعیت رسید.
بنا به اعلام ناظر بازار فرابورس، تعداد دومیلیون و 50 هزار سهم معادل 41 درصد از سهام شرکت صنایع قدس رضوی، در بازار سوم فرابورس قطعی شد.
یادآور میشود بلوک مزبور در تاریخ ۱۱ مردادماه سال جاری در بازار سوم فرابورس عرضه شده و هر سهم آن به قیمت ۴ هزار و ۱۵۰ ریال و به ارزش کل ۵/۸ میلیارد ریال به فروش رفته بود.
بازار پرحجم
بازار فرابورس روز یکشنبه را با رشد معاملات سپری کرد به طوری که در این روز حجم کل سهام مبادله شده با ۳۰ درصد افزایش نسبت به معاملات روز شنبه به ۶۵ میلیون سهم رسید. همچنین در این مقایسه ارزش کل معاملات نیز با ۲۴ میلیارد افزایش به رقم ۱۷۲ میلیارد ریال رسید.
در این روز بیمه دی با جابهجایی 5/32 میلیون سهم به ارزش 65 میلیارد ریال به عنوان پرمعاملهترین و باارزشترین نماد شناخته شد.
همچنین بانک دی، سرمایهگذاری خوارزمی و آ.اس.پ نیز هرکدام به ترتیب با ۶/۹ ، ۳/۸ و ۲/۷ میلیارد ریال معامله رتبههای دوم تا چهارم را به خود اختصاص دادند.
در معاملات روز یکشنبه از 41 نماد معامله شده در بازار 25 نماد با افزایش قیمت، 11 نماد با کاهش قیمت و بقیه بدون تغییر نرخ به کار خود پایان دادند. در این راستا میتوان به افزایش نرخ نمادهای مرجانکار، آ.اس.پ، سرمایهگذاری میراث فرهنگی، بانک دی و بالاست و در مقابل افت قیمت نمادهای افرانت، سرمایهگذاری خوارزمی، بیمه دی و بانک گردشگری اشاره کرد.
روز یکشنبه در بازار ابزارهای نوین مالی نیز اوراق ۵ شرکت ماهان، نفت، نارنجستان، سامان وبانک کشاورزی شاهد جابهجایی گواهیهای خود بودند.
براین اساس میتوان به خرید و فروش 360 برگه از اوراق اجاره ماهان، دوهزار و 890برگه از اوراق مشارکت نفت، دوهزار و 890 برگه از اوراق مشارکت نارنجستان، 12هزار و 910 برگه از اوراق اجاره سامان و 16 هزار و 480 برگه از اوراق سپرده بانک کشاورزی اشاره کرد.
ارسال نظر