انتقال فرابورسی ها به بورس کلید خورد
به گزارش خبرنگار ما، با توجه به احراز شرایط انتقال تجارت الکترونیک پارسیان از فرابورس به بورس اوراق بهادار تهران، نام این شرکت در فهرست نرخهای بورس درج شد که این درج نام در راستای مصوبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۰ هیات پذیرش اوراق بهادار و پذیرش«رپارس» در بورس اوراق بهادار تهران صورت گرفت.
به گزارش خبرنگار ما، با توجه به احراز شرایط انتقال تجارت الکترونیک پارسیان از فرابورس به بورس اوراق بهادار تهران، نام این شرکت در فهرست نرخهای بورس درج شد که این درج نام در راستای مصوبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۰ هیات پذیرش اوراق بهادار و پذیرش«رپارس» در بورس اوراق بهادار تهران صورت گرفت.
در این راستا مدیر بازار بورس به خبرنگار ما گفت: یک روز بعد از آغاز معاملات تجارت الکترونیک پارسیان در بورس، این شرکت در محاسبه شاخص کل لحاظ خواهد شد.علیصحرایی در ادامه افزود: روز یکشنبه هفته آینده، اولین روز معاملاتی «رپارس» در بورس خواهد بود، که در این روز نماد مزبور در بازار فرابورس بسته و همزمان در بورس بازگشایی میشود.
بازگشایی «معیار صنعت پارس»
از سویی دیگر امروز نماد شرکت سرمایهگذاری معیار صنعت پارس در بازار پایه فرابورس بازگشایی میشود.بازگشایی نماد مزبور بدون محدودیت دامنه نوسان بوده و قیمت پایانی معاملات براساس میانگین قیمتهای معامله شده در نظر گرفته میشود.یادآور میشود با توجه به افزایش سرمایه شرکت معیار صنعت پارس از مبلغ 10میلیارد ریال به 50 میلیارد ریال پس از بازگشایی نماد معاملاتی، نماد حق تقدم سهام نیز گشایش مییابد.
ورود دومین اوراق اجاره «ماهان»
این در حالی است که مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک ملت از عرضه دومین اوراق اجاره شرکت هواپیمایی ماهان در روز سهشنبه هفته جاری به مدت پنج روز از طریق فرابورس خبر داد.به گزارش سنا علی قاسمی افزود: شرکت هواپیمایی ماهان برای خرید پنج فروند هواپیمای ایرباس (A300-600) مبلغ 914 هزار و 250 میلیون ریال اوراق اجاره با نرخ سود 17 درصد منتشر خواهد کرد. وی با بیان اینکه سود اوراق درمقاطع سه ماهه پرداخت میشود، اظهار داشت: شرکت تامین سرمایه بانک ملت متعهد پذیره نویس، بازارگردان این اوراق و بانک ملت ضامن آن خواهند بود.قاسمی اظهار داشت: از الزامات توسعه ابزارهای مالی اسلامی میتوان به فعالیت موسسات رتبهبندی اعتباری در جهت افشای ریسک اعتباری و امکان قیمت گذاری نرخ اوراق بر اساس ریسک اعتباری و همچنین امکان حذف رکن ضامن در راستای کاهش هزینه های انتشار اوراق اشاره کرد.
وی دومین الزام را فرهنگ سازی و آموزش اعلام کرد و گفت: مفاهیم مالی و ابزارهای مالی نوین در سطح کارشناسی و مدیران بنگاههای اقتصادی کشور میتواند به استفاده از این نوع ابزارها به عنوان ابزار تامین مالی جایگزین تسهیلات بانکی در مدت کوتاهتر و نرخ مناسبتر مورد استفاده قرار گیرد.
شروع مثبت بازار
در همین راستا بازار فرابورس اولین روز کاری هفته را با شرایط مثبتی آغاز کرد به طوری که در این روز بیش از ۵۰ میلیون سهم در میان ۷هزار و ۶۴ نفر سهامدار داد و ستد شد و ارزش کل معاملات به رقم ۱۴۹ میلیارد ریال رسید.
همچنین روزگذشته از 43 نماد معامله شده در فرابورس تعداد 16 نماد با افزایش قیمت، 19 نماد با کاهش قیمت و مابقی بدون تغییر نرخ بودند. بر این اساس میتوان به رشد 5 درصدی هر سهم مرجان کار، 85/3 درصدی هر سهم آ.س.پ، 6/2 درصدی هر سهم باغمیشه و 48/1 درصدی هر سهم تجارت الکترونیک پارسیان اشاره کرد.همچنین تمامی امتیازات تسهیلات مسکن به جز تسهیلات دوره اسفندماه با رشد قیمت به کار خود پایان دادند.گواهی مسکن دوره اسفندماه نیز افت قیمت 234 ریالی هر سهم را در کارنامه خود ثبت کرد و به نرخ 804 هزار ریال رسید. از سوی دیگر روز گذشته نماد معاملاتی بیمه دی با حجم جابهجایی 5/11 میلیون سهم، رقمی معادل 24میلیارد ریال روانه بازار کرد و بدین ترتیب «ودی» به عنوان پرمعاملهترین و باارزش سهم دیروز شناخته شد.همچنین نمادهای معاملاتی آ.اس.پ و تجارت الکترونیک پارسیان نیز هرکدام با معاملات 11 و 4/9 میلیارد ریالی خود رتبههای دوم و سوم را کسب کردند.
روزگذشته در بازار دوم فرابورس نیز ۷ نماد معاملاتی بانک الکترونیکی آرین، پتروشیمی زاگرس، بانک گردشگری، بانک دی و حق تقدمهای بانکهای دی، گردشگری و آرین شاهد جابهجایی اوراق سهام خود بودند که تمامی نمادهای مزبور به جز «آرین» با افت قیمت مواجه شوند.در این روز هر سهم «آرین» با ۱۹/۱ درصد افزایش به قیمت یک هزار و ۴۴۴ ریال رسید و در مجموع یک میلیون سهم آن به ارزش ۵/۱ میلیارد ریال داد و ستد شد.همچنین نمادهای «زاگرس»، «دی» و حق تقدم بانک دی نیز به ترتیب ۵، ۱۰ و ۵/۶ میلیارد ریال روانه بازار کردند.در بازار پایه نیز بانک تات، فنآوا و پتروشیمی امیرکبیر به همراه حق تقدم آن شاهد خرید و فروش سهام خود بودند.
در این روز هر سهم «تات» با 58/1 درصد رشد به میانگین قیمت دو هزار و 643 ریال رسید و در مجموع 447هزار سهم آن به ارزش یک میلیارد و 163 میلیون ریال معامله شد و بدین ترتیب این نماد به عنوان پرمعاملهترین و باارزشترین نماد در این بخش شناخته شد.
همچنین هر سهم «فنآوا» و «شکبیر» به ترتیب ۹۵/۴ و ۶۵/۲ درصد رشد را در کارنامه خود ثبت کردند و ارزش معاملات هرکدام در پایان دیروز به رقم ۱۷۰ و ۵/۶۶ میلیون ریال رسید.
در همین راستا، بازار ابزارهای نوین مالی نیز روزگذشته را با رونق معاملات سپری کرد، به طوری که در این روز اوراق 7 شرکت ایران شرق، ماهان، سعدی، نارنجستان، نفت، سامان و بانک کشاورزی داد و ستد شد.
در جزئیات معاملات دیروز میتوان به مبادله ۲۶ هزار و ۳۴۰ برگه از اوراق سپرده بانک کشاورزی، ۱۴ هزار و ۶۳۰ برگه از اوراق اجاره سامان، ۶هزار و ۸۳۰ برگه از اوراق مشارکت نفت و ۵هزار و ۶۰۰ برگه از اوراق مشارکت نارنجستان اشاره کرد.
ارسال نظر