رشد ۱۰۰درصدی معاملات فرابورس
در معاملات دیروز بیش از ۶۳ میلیون سهم در میان ۷هزار و ۶۷۰ نفر سهامدار جابهجا شد و ارزش ناشی از این معاملات به رقم ۲۸۴ میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال رسید که این رقم در مقایسه با معاملات روز قبل، رشدی در حدود ۱۳۵ درصد را تجربه کرد.
همچنین بیشترین حجم معاملات دیروز OTC در اختیار بازار ابزارهای نوین مالی بود، به طوری که گواهی سپرده بانک کشاورزی با جابهجایی 117هزار و 570 برگه از اوراق خود رقمی معادل 117 میلیارد و 570 میلیون ریال روانه بازار کرد و بدین ترتیب حدود 41 درصد از ارزش کل معاملات دیروز را به خود اختصاص داد. همچنین اوراق مشارکت نارنجستان و گواهی سپرده سعدی نیز هرکدام به ترتیب با مبادله 44 و 6/32 میلیارد ریال از اوراق خود رتبههای دوم و سوم را کسب کردند.
در همین راستا روزگذشته نمادهای معاملاتی افرانت، مرجانکار، بالاست، سیمان سبزوار و روان فنآور هرکدام به ترتیب با ۵، ۹۹/۴، ۸۵/۴، ۷۸/۳ و ۳۵/۳ درصد رشد بیشترین افزایش را به خود اختصاص دادند.
این در حالی است که 19 نماد دیگر از جمله نمادهای بانک دی و حقتقدم آن، باغمیشه، فولادآلیاژی یزد و آ.س.پ با افت قیمت مواجه شدند.
همچنین در این بازار امتیازات تسهیلات بانک مسکن تمامی دورهها نیز شاهد کاهش نرخ سهام خود بودند که در این میان گواهی تسهیلات مسکن دوره خردادماه بیشترین افت قیمت را تجربه کرد، به طوری که هر سهم آن با ۲۴۲ ریال کاهش به قیمت پایانی ۸۰۱ هزار و ۶۶۳ ریال رسید. روزگذشته در بازار دوم نیز ۷ نماد معاملاتی به رقابت پرداختند که در این میان بانک الکترونیکی آرین، بانک گردشکری و پتروشیمی زاگرس هرکدام به ترتیب رشد قیمت ۱۸/۳، ۹۵/۲ و ۳۷ صدم درصدی را در کارنامه خود ثبت کردند.
همچنین در این بازار حق تقدم بانک دی با جابهجایی 8/20 میلیون سهم به ارزش 7 میلیارد ریال به عنوان پرمعاملهترین نماد شناخته شد. نماد «دی» نیز با معامله 8/17 میلیون سهم رقمی معادل 5/24 میلیارد ریال روانه بازار کرد و بدین ترتیب عنوان باارزشترین نماد را کسب کرد.
همچنین در این روز ۲/۲ میلیون سهم «آرین» به ارزش ۱/۳ میلیارد ریال، ۶/۲ میلیون سهم «وگردش» به ارزش ۶/۳ میلیارد ریال و ۳/۷ میلیون سهم حق تقدم بانک گردشگری به ارزش ۶/۲میلیارد ریال خرید و فروش شد.
در بازار پایه نیز نماد 5 شرک فنآوا، بانک تات، سرمایهگذاری توسعه شمال و پتروشیمی امیرکبیر شاهد جابهجایی سهام خود بودند که تمامی آنها رشد قیمت را در کارنامه خود ثبت کردند. در این میان گروه فنآوا بیشترین افزایش قیمت را تجربه کرد و هر سهم آن با 99/4 درصد رشد به میانگین قیمت یک هزار و 136 ریال رسید.
همچنین در این نماد با معامله ۵ هزار سهم رقمی معادل ۷/۵ میلیون ریال روانه بازار شد.
بانک تات نیز با معامله 325 هزار سهم به ارزش 845 میلیون و 600 هزار ریال به عنوان باارزشترین نماد شناخته شد.
ارزش معاملات «وشمال»، «شکبیر» و حق تقدم آن نیز به ترتیب معادل ۲۵۶، ۴/۸۶ و ۲۹۲ میلیون ریال بود.
استقبال از صکوک «امید»
از سویی دیگر مدیرعامل فرابورس با اعلام خبر فروش چند دقیقه ای صکوک اجاره شرکت سرمایهگذاری امید گفت: در حالی که حجم عرضه این صکوک یکهزار و ۸۷میلیارد ریال بود، در دقایق اولیه صف خرید برای آن از ۱۵۰۰میلیارد ریال هم فراتر رفت.
مصطفی امید قائمی با اعلام این مطلب افزود: روزگذشته یک هزارو 87میلیارد ریال، اوراق اجاره واسط فروردین به منظور تامین مالی شرکت سرمایهگذاری امید در بازار فرابورس پذیرهنویسی شد که با توجه به این که مدت این پذیرهنویسی 15 روز در نظر گرفته شده بود با استقبال شدید خریداران در نخستین دقایق اولین روز پذیرهنویسی، کلیه اوراق به فروش رفت. امید قائمی در خصوص تقاضای هزارو 500میلیارد ریالی اوراق صکوک اجاره در دقایق اولیه عرضه توضیح داد: تعیین سهمیه بندی برای کد های حقیقی و حقوقی یکی از دلایل تشکیل این صف به شمار میرود.
وی ادامه داد: همچنین عرضه موفق صکوکهای ماهان و سامان را میتوان یکی دیگر از دلایل تشکیل صف خرید برای این اوراق دانست.
عرضه اوراق «ماهان»
امید قائمی در ادامه به عرصه دومین اوراق اجاره ماهان اشاره کرد و گفت: به زودی شرکت هواپیمایی ماهان برای دومینبار ۴/۹۱ میلیارد تومان اوراق اجاره ماهان را به قیمت اسمی هر ورقه ۱۰۰هزار تومان در فرابورس عرضه میکند. به گفته وی از ویژگی های اصلی این اوراق که به مدت ۵ روز در فرابورس عرضه خواهد شد، میتوان به نرخ ۱۷ درصد روزشمار، ۴ ساله، پرداخت های سود سه ماه یک بار و قابلیت بازخرید بدون نرخ جریمه و نقدشوندگی در هر زمان اشاره کرد.
22 اسفند سال گذشته برای اولینبار، شرکت هواپیمایی ماهان اوراق اجاره به ارزش 1/29 میلیارد تومان در فرابورس عرضه کرده بود.
ارسال نظر