آخرین وضعیت پذیرش و عرضه شرکتهای جدید در بورس
محمدرضا رستمی با بیان اینکه طبقهبندی جدید شرکتهای بورسی با ارسال نامهای به تک تک شرکتها اعلام شده، آخرین وضعیت پذیرش و عرضه سهام شرکتهای جدید در بورس و افزایش درصد سهام شناور آزاد شرکتهای حاضر در بورس را تشریح کرد.
فارس- معاون شرکت بورس آخرین وضعیت پذیرش شرکتهای حمل و نقل خلیجفارس، پالایشگاههای بندرعباس و تهران و هلدینگ خلیج فارس را تشریح کرد.
محمدرضا رستمی با بیان اینکه طبقهبندی جدید شرکتهای بورسی با ارسال نامهای به تک تک شرکتها اعلام شده، آخرین وضعیت پذیرش و عرضه سهام شرکتهای جدید در بورس و افزایش درصد سهام شناور آزاد شرکتهای حاضر در بورس را تشریح کرد. وی با اشاره به جابهجایی ۲۶ شرکت در بازارهای اول و دوم و دو تابلوی اصلی و فرعی بورس اظهار داشت: این تغییر و تحول که توسط هیات پذیرش اوراق بهادار و براساس دستورالعمل مربوطه انجام شده، با ارسال نامهای به همه ۲۶ شرکت جابهجا شده اعلام شد. از طرف دیگر مقدمات جابهجایی این تعداد شرکت در سامانه معاملاتی بورس هم فراهم شده است.
رستمی درباره پذیرش و درج نام شرکتهای جدید در بورس اظهار داشت: بعد از برگزاری همایش ملی پذیرش بنگاههای اقتصادی در بورس اوراق بهادار در سوم خرداد، شـرکتهایی درخـواست پذیرش در بورس را ارائه کردهاند که به دلیل عدم انطباق با شرایط بورس مانند حداقل سرمایه ۲۰ میلیارد تومانی و درصد سهام شناور آزاد ۱۵ و۲۰ درصدی، اکثر شرکتهای متقاضی به فرابورس معرفی شدند. وی ادامه داد: در این میان شرکت داروسازی دانا به تازگی درخواست پذیرش به بورس داده که در حال بررسی مشخصات آن هستیم. این مقام مسوول در رابطه با این سوال که تکلیف حضور بانک پاسارگاد در بورس یا فرابورس چه شد؟ پاسخ داد: مشکل حضور این بانک برای حضور در بورس به طور کامل برطرف شده و این بانک بعد از ارائه بودجه به سازمان بورس و اصلاح و بهروز رسانی امیدنامه در آیندهای نزدیک به جمع شرکتهای بورسی خواهد پیوست.
رستمی افزود: این در حالی است که با توجه به درصد سهام شناور مناسب بانک پاسارگاد، این بانک بدون عرضه اولیه در تابلوی معاملات حاضر خواهد شد.
وی با اشاره به پیگیری پذیرش شرکت لیزینگ پارسیان در بورس اوراق بهادار تهران، در خصوص آخرین وضعیت پذیرش شرکت حمل و نقل خلیج فارس توضیح داد: این شرکت با مشکل تبدیل شدن به سهامی عام و ثبت اساسنامه روبهرو بود که با مساعدت و مصوبه هیات واگذاری، این مانع و مشکل برطرف و مقرر شد بعد از ارائه و نهایی کردن اطلاعات، زمینه پذیرش و درج نام آن فراهم میشود.
وضعیت پذیرش پالایشگاههای بندرعباس و تهران
وی در ادامه اظـهـارات خـود به برنامه سازمان خصوصیسازی برای عـرضه سهام شـرکتهای پـالایـشگـاهـی مشمول اصل ۴۴ اشاره کرد و گفت: درحالی مشکل و مانع اصلی حضور پالایشگاه بندرعباس در بورس برطرف شده که در صورت ارائه صورتهای مالی منتهی به ۲۹ اسفند و بودجه سال جاری، درج نام این شرکت بزرگ با سرمایه حدود هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی انجام خواهد شد.
رستمی در خصوص پالایشگاه تهران هم توضیح داد: این شرکت که حدود ۲۰۰ تا۳۰۰ میلیارد تومان سود انباشته دارد، به دلیل برخورداری از سرمایه ۶ میلیارد تومانی، ابتدا باید اقدام به اعمال افزایش سرمایه کند که با توجه به عدم امکان سرمایهگذاری دولتی باید دید این موضوع چگونه حل خواهد شد. همچنین باید تکلیف داراییها و املاک آن مشخص شود.
معاون ناشران و امور اعضای شرکت بورس درباره آخرین وضعیت آمادهسازی هلدینگ خلیج فارس هم اظهار داشت: طبق آخرین تصمیمات اتخاذ شده در زمان حضور میرکاظمی در وزارت نفت، مقرر شده که همه تعهدات و بدهیهای داخلی و خارجی شرکتهای حاضر در این هلدینگ (حدود ۱۵ شرکت) به خود شرکتها منتقل شود. رستمی افزود: در این زمینه هرچند بانکهای داخلی با این تصمیم موافقت کردهاند، اما بعید میدانم بانکهای خارجی حاضر به قبول انتقال تعهدات به خود شرکتها باشند. بنابراین تا زمانی که این مشکل اصلی بر طرف نشود، نمیتوان شاهد حضور این هلدینگ مشمول اصل ۴۴ در بورس بود.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود به آخرین وضعیت دو شرکت هلدینگ پتروشیمی غدیر و کشتیرانی والفجر اشاره کرد و گفت: نام اصلی هلدینگ پتروشیمی غدیر، پتروشیمی گسترش نفت و گاز پارسیان است که منتظر ثبت افزایش سرمایه، اصلاح اساسنامه و نهایی شدن پرتفوی آن هستیم که در این صورت مقدمات بررسی حضور این شرکت در بورس فراهم خواهد شد.
رستمی درباره کشتیرانی والفجر هم گفت: درج نام این شرکت انجام شده و فقط باید تعهد عرضه اولیه ۱۰ درصد سهام از سوی سهامدار عمده آن (شرکت کشتیرانی) ارائه شود تا سهام آن در بورس واگذار شود.
انتقال یک شرکت از فرابورس به بورس
این مقام مسوول از انتقال یک شرکت از فرابورس به بورس خبر داد و گفت: اقدامات لازم برای حضور شرکت الکترونیک پارسیان در بورس اوراق بهادار فراهم ونهایی شده و با افزایش ۳ درصد دیگر از سهام شناور آزاد، این شرکت به جمع شرکتهای بورسی خواهد پیوست.
رستمی در خاتمه به برنامه شرکت بورس برای افزایش درصد سهام شناور آزاد شرکتهای بورسی اشاره کرد و گفت: در شرایطی برخی از شرکتهای بورسی هنوز حداقل درصد سهام شناور آزاد را رعایت نکردهاند که با هماهنگی سازمان بورس مقرر شده صدور مجوزهای جدید شرکتها مانند افزایش سرمایه و اوراق مشارکت منوط به رعایت حداقل درصد سهام شناور آزاد باشد.
ارسال نظر