بورس آتی
قراردادهای آتی در صف فروش
به گزارش خبرنگار ما، بازار دیروز آتی زیر سایه سنگین افت قیمتها در بازار نقدی بود و در آن صفهای فروش در نمادهای مختلف نشانگر خروج معاملهگران و عجله در بستن موقعیتهای باز بود، بهخصوص در نماد «فملی» که بیشترین تعداد موقعیتهای بازار در قراردادهای مختلف را دارا است، هجوم فروشندگان بیشتر خودنمایی میکرد.
عقبنشینی کامل خریداران در معاملات دیروز از یک رو و فضای هیجانی فروش از سوی دیگر موجب شد تا معاملهگران با انجام معاملات معکوس، اقدام به بستن موقعیتهای باز خود کنند.
روز گذشته ۵۸ قرارداد به ارزش دو میلیارد و ۴۴۲ میلیون و ۶۰۰ هزار ریال معامله شد که به دو قرارداد «فملی» شهریور و اردیبهشت تعلق داشت. بر این اساس قیمت تسویه «فملی» شهریور با ۶۴۹ ریال کاهش به ۱۶ هزار و ۲۰۰ ریال و قیمت تسویه «فملی» اردیبهشت به ۱۳ هزار و ۹۲۰ ریال کاهش یافت.در عین حال «اخابر»، «فولاد»، «وغدیر» اردیبهشتماه، دارای صفهای فروش سنگینی بودند که معاملهای رادر پی نداشت.
راهاندازی سامانه یکپارچه تا هفته آینده
در همین حال مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس از راهاندازی سامانه یکپارچه معاملات تا هفته آینده خبر داد. محمودرضا خواجه نصیری افزود: در جلسات متعدد با شرکت بورس، سپردهگذاری مرکزی و مدیریت فناوری بورس، ۹۰ درصد از مراحل یکپارچهسازی سامانه معاملات را تکمیل کردهایم؛ به نحوی که مدیریت فناوری بورس اقدامات فنی و شرکتهای بورس و سپردهگذاری مراحل اجرایی را صورت دهند. بر این اساس تا هفته آینده این امکان برقرار خواهد شد تا سامانه معاملات آتی و سهام یکپارچه شوند.
خواجه نصیری در پاسخ به این سوال که فرآیند نظارتی بر معاملات بازار آتی چگونه است، گفت: فرآیند نظارت در بازار آتی از طریق ناظر بازار و سازمان بورس صورت میگیرد؛ به نحوی که اگر قیمتها برخلاف جریان حرکتی در بازار سهام باشند سازمان و ناظر بازار نسبت به ابطال معاملات اقدام کنند. این در حالی است که تاکنون موارد اینچنینی در معاملات آتی دیده نشده است.
خواجه نصیری با اشاره به حجم پایین معاملات آتی گفت: امیدواریم راهاندازی این سامانه دسترسی به مطالعات بازار آتی را راحتتر کند تا از ظرفیتهای این بازار استفاده بیشتری شود.
ارسال نظر