قله ۳۳ هزار هم فتح شد
هشت رکورد بورس ۹۱
دنیای اقتصاد- رکوردشکنی شاخص در پاییز امسال گویا پایانی نمیشناسد. پس از عبور تاریخی شاخص از مرزهای ۳۰هزار در مهرماه و ۳۱هزار در آبانماه، در آذرماه نیز علاوه بر ثبت رکورد ۳۲ هزار واحدی در چند روز گذشته، دیروز شاخص از مرز ۳۳هزار واحدی هم گذشت. روند رو به رشد معاملات بورس در آذرماه به دلیل حاکم شدن جو روانی و سیاسی آرام، ثبات بازار ارز و سکه، افزایش قیمتهای جهانی، ورود نقدینگی و رکود بازارهای موازی در روزهای اخیر سرعت بیشتری به خود گرفته است.
سناریوهای ارزی بازار سهام
دنیای اقتصاد- رکوردشکنی شاخص در پاییز امسال گویا پایانی نمیشناسد. پس از عبور تاریخی شاخص از مرزهای ۳۰هزار در مهرماه و ۳۱هزار در آبانماه، در آذرماه نیز علاوه بر ثبت رکورد ۳۲ هزار واحدی در چند روز گذشته، دیروز شاخص از مرز ۳۳هزار واحدی هم گذشت. روند رو به رشد معاملات بورس در آذرماه به دلیل حاکم شدن جو روانی و سیاسی آرام، ثبات بازار ارز و سکه، افزایش قیمتهای جهانی، ورود نقدینگی و رکود بازارهای موازی در روزهای اخیر سرعت بیشتری به خود گرفته است. جنب پل حافظ
... واینک شاخص ۳۳هزار واحدی
گروه بورس- همایون دارابی: رکورد شکنی شاخص در پاییز امسال گویا پایانی نمیشناسد؛ پس از عبور تاریخی شاخص از مرزهای ۳۰هزار در مهرماه و۳۱هزار در آبانماه امسال، اینک شاخص از مرز ۳۳هزار واحد نیز گذشت.
شاید برای معاملهگران در نیمه نخست امسال و در شرایطی که شاخص در هفته سوم مردادماه به زیر ۲۴هزار واحد نیز عقبنشینی کرده بود، تصور شاخص ۳۳هزار واحدی، تنها تلقی یک شوخی تلخ را داشت، اما شاخص از آن زمان تاکنون ۹هزار و ۱۵۰واحد رشد کرده است و پایانی نیز نمیشناسد. هر چند که دیروز شاخص با عبور از مرز ۳۳هزار واحد شاهد افزایش عرضهها و افزایش احتمال ورود بازار به یک دوره از استراحت است. اما برای بیشتر معاملهگران نوسانات و قیمتهای کنونی همچنان جذاب است. از دیدگاه این گروه از معاملهگران بازار سهام به دلیل افزایش سود آوری ناشی از تغییر نرخ دلار در برابر ریال، رکود بازارهای موازی و همچنین آرامش سیاسی در حال تغییر نسبت پی بر ای و قبول پی بر ای بالاتر است. هر چند همچنان سود بالای بانکی پارادوکس نامتقارنی را در صحنه سرمایهگذاری کشور شکل داده است، اما برای بازار مثبت امیدواری به شناسایی سود ناشی از خرید و فروش بر دیدگاه بلندمدت سرمایهگذاری غلبه کرده و همین امر چالش احتمال رشد پی بر ای بازار را فراهم کرده است.
چرا از فرصت عرضههای اولیه استفاده نمیشود؟
در همین حال بازار سهام همچنان شاهد افزایش ورود نقدینگی به دلیل بازدهی مناسب است؛ در این شرایط افزایش سهم معاملهگران حقیقی و رشد ارزش معاملات نشاندهنده وجود نقدینگی فعال در بازار است. بیشتر کارشناسان این شرایط را برای انجام عرضههای اولیه و اجرای اصل ۴۴ و پرهیز از نگرانی بروز حباب در بازار مطلوب میدانند. از دیدگاه این کارشناسان، مسوولان بازار باید هر چه سریعتر و پیش از بروز نگرانی از تغییر شتاب دار قیمتها اقدام به عرضه سهام جدید در بازار کنند.در حال حاضر لیست قابل توجهی از شرکتها در انتظار ورود به بازار به ویژه فرابورس به سر میبرند که عرضه اولیه این شرکتها از جمله بانک سامان، بانک خاورمیانه، نفت جی، پتروشیمی خراسان، نفت پاسارگاد، پالایشگاه لاوان و در نهایت هلدینگ خلیج فارس و سیمان آبیک و همچنین دهها شرکت دیگر در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی از جمله ملی حفاری و شرکتهای تامین اجتماعی میتواند به تقویت بازار به دور از بروز نگرانی کمک کند. در بازار دیروز همچنین در کنار رکوردشکنی شاخص، ارزش بازار سهام نیز با رشد قابل ملاحظهای مواجه شد، به طوری ارزش بورس تهران از سطح ۱۵۰هزار میلیارد تومان عبور کرده است، حال آنکه این عدد مردادماه امسال نزدیک به ۱۱۰هزار میلیارد تومان بود.
در بازار سهام دیروز در تحولات مهم و در مسایل سیاسی پیشنهاد دولت برای ادغام وزارتخانه راه و شهرسازی با وزارت ارتباطات در کنار خروج تقی پور از کابینه از اهمیت برخوردار بود.تقی پور به ویژه به دلیل مخالفت گسترده با خصوصیسازی در این وزارتخانه و به ویژه مسائلی که در جریان خصوصیسازی پست بانک رخ داد، مورد انتقاد کارشناسان بازار سهام بود.
در همین حال دیروز در مسائل اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص برنامه دولت برای فاز دوم هدفمندی یارانهها نیز گفت: هدفمندی یک برنامه پایدار و میان مدت برای کشور است که تداوم خواهد داشت.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه صندوق توسعه ملی به دنبال خارج کردن منابع نفت از اقتصاد نیست، گفت: این صندوق به دنبال جلوگیری از افزایش پایه پولی در اقتصاد است.
وی با تاکید بر اینکه در قانون تاسیس صندوق توسعه ملی پیش بینی شده که بتواند در بازارهای مالی سرمایهگذاری کند، از عدم شفافیت این ظرفیت سخن گفت و اظهار کرد: نگاه صندوق باید به اثربخشی عملکرد در اقتصاد باشد و نه کسب سود که البته به همین صورت نیز است.
صندوق توسعه سرمایهگذاری هم میآید
در همین حال، معاون سازمان بورس روز گذشته از تاسیس «صندوق توسعه سرمایهگذاری بازار سرمایه ایران» برای کاهش ریسک و ثبات بازار سهام با مشارکت چندین شرکت سرمایهگذاری و برگزاری مجمع موسس در سهشنبه جاری خبر داد.
سیدعلی حسینی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به برنامههای توسعهای و حمایتی سازمان بورس از بازار سرمایه اظهارکرد: یکی از این برنامههایی که در حال نهایی شدن است راهاندازی صندوق توسعه بازار سرمایه است که با مشارکت اولیه شرکتهای سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، سرمایهگذاری سایپا، صندوق عشایر و سرمایهگذاریهای تدبیر و غدیر تاسیس میشود.
وی ادامه داد: به همین منظور مجمع هیات موسس این صندوق نوین سه شنبه جاری برگزار میشود و به زودی عملیات آن آغاز میشود. سرمایه اولیه صندوق هم ۲۳ میلیارد تومان است که با مشارکت سایر اعضای حقوقی بازار سرمایه به مرور افزایش مییابد.
به گفته معاون نظارت بر بورسها و بازارها، این صندوق با دریافت مجوز از سازمان بورس از مصادیق صندوقهای سرمایهگذاری موضوع بند۲۰ ماده یک قانون بازار اوراق بهادار و بند ه ماده یک قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید محسوب شده و طبق ماده دو قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید نزد مرجع ثبت شرکتها به ثبت میرسد.
حسینی در رابطه با هدف از تاسیس صندوق توسعه بازار سرمایه هم توضیح داد: این صندوق به منظور استفاده از فرصتهای موجود ، متعادل کننده بازار دربرهههای هیجانی و ایجاد ثبات و در مجموع برای کاهش ریسک عمومی و کلی بازار تاسیس میشود.
وی ادامه داد: طبق ماده سه اساسنامه، هدف از تشکیل این صندوق جمعآوری وجوه از سرمایهگذاران و اختصاص آنها به خرید انواع داراییهای موضوع ماده چهار به منظور تحقق سه هدف است.اول افزایش اعتماد سرمایهگذاران در بورس و فرابورس و افزایش تعادل از طریق خرید اوراق بهاداردر شرایطی که به علت حاکمیت جو روانی، عرضه اوراق بهادار در این بازارها افزایش و قیمت آنها بیش از حد منصفانه کاهش یافته و همچنین فروش اوراق بهادار در شرایطی که در اثر افزایش غیرمنطقی تقاضا، قیمت اوراق بهادار از قیمتهای منصفانه و عادلانه فاصله یافته و نگرانی از تشکیل حبابهای قیمت وجود دارد.
حسینی ادامه داد: افزایش نقدشوندگی اوراق بهادار پذیرفته شده در بورس تهران یا فرابورس ایران و تحدید نوسان قیمت آنها و کاهش ریسک سرمایهگذاری، بهرهگیری از صرفهجوییهای ناشی از مقیاس و تامین منافع بلندمدت سرمایهگذاران هم دو هدف تعریف شده برای «صندوق توسعه سرمایهگذاری بازار سرمایه ایران» است.
در بازار دیروز همچنان صدرنشینی نمادهای فلزی ادامه داشت؛ در این گروه، افزایش قیمت جهانی فلزات رنگین از جمله مس، سرب و روی موجب شد تا نمادهای وابسته به این گروه رشد کنند. اما در نماد ملی مس در حالی معاملهگران رشد قیمتی را تجربه کردند که در بورس کالا ۷۸۰ تن مس مفتول شرکت ملی مس ایران با نرخ ۲۲۶۹۳ تومان در هر کیلو به صورت نقدی عرضه شد که نسبت به معاملات قبلی (عرضه با قیمت ۲۲۷۴۶ تومان) با کاهش جزئی روبهرو شد.
همچنین۱۰۰۰ تن مس کاتد شرکت در برابر عرضه ۱۲۰۰ تنی با نرخ ۲۲۱۵۰ تومان و به صورت نقدی به فروش رسیدکه نسبت به معاملات قبلی (عرضه با نرخ ۲۲۱۹۳ تومان) با کاهش ۴۳ تومانی در هر کیلو مواجه بود.
افزون بر این، ۷۲۵۰۰ تن شمش بلوم فخوز در حالی که عرضه نیز به همین مقدار بود با نرخ ۱۵۰۰ تومان (قیمت پایه اعلام شده) عرضه شد که نسبت به معاملات قبلی تغییری نداشت. حال آنکه ۵۰ هزار تن تختال شرکت نیز بدون تغییر قیمت نسبت به معاملات قبلی در قیمت ۱۲۵۰ تومان به فروش رسید. عرضه تختال در این روز ۷۰ هزار تن بود که تقاضای ۵۰ هزار تنی برای آن شکل گرفت. معاملات «فخوز» به صورت سلف و با موعد تحویل ۳۰ آذرماه انجام شد.
از سوی دیگر در گروه تولیدکنندگان سرب و روی نمادهای اصلی در حالی با صف خرید همراه بودند که گزارش شرکت معادن بافق و تعدیل فوقالعاده سود این شرکت نظرها را به سوی گروه سرب و روی تغییر داده است. دیروز کبافق در شرایطی با رشد قیمتی نزدیک به ۲۰درصد مواجه شد که این شرکت با سرمایهای بالغ بر ۵ میلیارد و ۶۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای هر سهم در سال مالی منتهی به اسفند ۹۱ مبلغ ۲۰۵ تومان عایدی خالص در نظر گرفته که در ۶ماهه نخست تنها ۲۶ درصد از آن را محقق کرده است.
روز گذشته در گروه شرکتهای هلدینگی، سرمایهگذاری غدیر در حالی برای برگزاری مجمع افزایش سرمایه متوقف شد که «وغدیر» همزمان با بسته شدن نماد به اعلام سود سال جاری خود نیز پرداخت. غدیر سود هر سهم سال مالی ۹۱ خود را از ۱۱۶ تومان به ۱۲۲ تومان افزایش داده است و در اولین پیشبینی سود سال ۹۲ نیز ۱۳۴۲ ریال اعلام کرده است. در گروه غذایی، قند پیرانشهر هم گزارش قابل توجهی را منتشر کرد.
قپیرا در عملکرد سه ماهه، در گزارشی محافظهکارانه سود هر سهم سال مالی منتهی به تیرماه ۹۲ خود را ۱۱۴۷ ریال اعلام کرده است که نسبت به اولین پیش بینی تغییری نداشته است. البته شرکت در سه ماهه ۵۰۷ ریال آن، معادل ۴۴ درصد آن را پوشش داده است که به نوعی تعدیل مثبت شرکت در گزارشهای آتی را قطعی کرده است.
در گروه برقی با اعلام کاهش سه تومانی سود هر سهم شرکت بورسی لامپ پارس شهاب، این شرکت بورسی از برنامه افزایش سرمایه ۱۵۰درصدی خود خبر داد.
در گروه حملونقل، وضعیت نامناسب این صنعت دیروز دامنگیر حمل و نقل پتروشیمی نیز شد و «حپترو» در اطلاعیهای اعلام کرده است که با توجه به شرایط اقتصادی داخلی و تحریم مواد پتروشیمی و اثر مستقیم بر روی درآمد ترخیص این شرکت پیش بینی میشود که معادل ۱۵ درصد از سود پیش بینی شده سال جاری شرکت محقق نشود.
حپترو در آخرین گزارش مالی خود بر اساس عملکرد شش ماهه سود هر سهم خود را ۹۱ ریال اعلام کرده و در نیمه نخست سال نیز ۳ ریال آن را محقق کرده است.
در مجموع بازار سهام دیروز شرایط مطلوبی را تجربه کرد. هرچند عرضهها در این بازار رو به افزایش بود. در بازار دیروز شاخص ۳۷۱واحد رشد کرد و به سطح ۳۳هزار و ۱۱۳واحد رسید. ارزش معاملات هم در این روز با توجه به جابهجایی یک بلوک ۱۷۵میلیون سهمی پالایشگاه بندرعباس در پایان معاملات به ۲۰۱میلیارد تومان رسید. از ۲۳۶نمادی که به روی تابلو رفتند نیز ۱۱۲نماد با کاهش قیمت و ۱۱۹نماد با رشد ارزش دادوستد شدند و بقیه نمادها تغییر قیمتی نداشتند.
۸ رکورد شاخص کل بورس در سال ۹۱
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران که بیانگر بازدهی سرمایهگذاران است، معاملات خود را در سال ۹۱ با افزایش ۳۷۴ واحدی آغاز کرد تا این متغیر مهم بازار سهام ارتفاع ۲۶ هزار واحد را بعد از حدود یک سال پس بگیرد.
به گزارش سنا، دماسنج بازار سهام روز ۲۷ فروردین ماه امسال در پی نتایج مثبت نشست گروه ۱+۵ و ایران از مرز ۲۷ هزار واحد عبور کرد و رکورد ۲۷ هزار و ۲۸۱ واحد را به ثبت رساند اما فعالان بازار سرمایه بیش از پنج ماه انتظار کشیدند تا رکورد شاخص بورس تهران دوباره شکسته شود.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران روز چهارم مهرماه از مرز ۲۷ هزار و ۴۰۰ واحد گذشت و روز بعد قله ۲۸ هزار واحد را فتح کرد.
براساس این گزارش، شاخص کل بورس تهران روز نهم مهرماه نیز وارد فاز ۲۹ هزار واحد شد و در طول دو هفته، چهار بار خط مقاومتی خود را شکست اما در نهایت از این کانال عبور کرد. روند رکوردزنی های دماسنج بازار سهام روز سیام مهرماه امسال ادامه یافت به طوری که شاخص کل در دقایق اولیه بازار با ۲۰۰ واحد افزایش از ارتفاع ۳۰ هزار واحد عبور کرد.
شاخص کل بازار سهام در آبانماه امسال با فرازونشیبهای زیادی روبهرو شد به طوریکه روز ششم آبان ماه وارد فاز ۳۱ هزار واحد شد اما سه بار به کانال ۳۰ هزار واحد بازگشت و در نهایت در روز ۲۳ آبان ماه از ارتفاع ۳۱ هزار واحد عبور کرد.
در همین حال شاخص کل بازار سهام روز هفتم آذرماه رکورد ۳۲ هزار واحد را شکست و پس از سه روز کاری ارتفاع ۳۳ هزار واحد را فتح کرد تا رکورد جدیدی در تاریخ ۴۶ ساله بورس تهران به ثبت برسد.
ارسال نظر