طبق بند ج سیاست‌های کلی اصل۴۴ قانون اساسی مقرر شده است، ۴۰درصد سهام بنگاه‌های اقتصادی که در اختیار دولت است، به اعضای شرکت‌های تعاونی شهرستانی با تخفیف ۵۰درصد و در اقساط ده ساله واگذار کند. شرکت‌های تعاونی شهرستانی در قالب شرکت‌های سرمایه‌گذاری هر استان تشکیل می‌شوند و اعضای دو دهک اول جامعه شهرستانی مانند روستاییان و افرادی که تحت پوشش سازمان‌های حمایتی هستند می‌توانند از تخفیف ۵۰درصدی استفاده کنند. این شرکت‌های تعاونی و شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی قادرند در سرمایه‌گذاری‌هایی که در سطح استان و شهرستان انجام می‌شود، مشارکت کنند.

این اقدام مهم، باعث می‌شود از طرفی اقشار کم درآمد جامعه صاحب دارایی شوند، هر چند میزان دارایی کم است، اما احساس داشتن برای کسانی که محتاج معیشت روزانه خود هستند می‌تواند، اقدام بزرگی باشد. از طرفی دیگر اعضای این شرکت‌های تعاونی که اکثریت قریب به اتفاق جمعیت شهر و روستا را در برخواهد گرفت، خود را در مالکیت دارایی‌های کشور سهیم می‌‌دانند، بدیهی است این احساس مالکیت ضریب امنیتی ملی را نیز افزایش خواهد داد.

اعضای شرکت‌های تعاونی شهرستانی، نه تنها از سود سهام دریافتی بهره‌مند می‌شوند که به صورت سالانه پرداخت خواهد شد، بلکه می‌توانند از طریق وثیقه‌سپاری این دارایی در سرمایه‌گذاری‌های شهرستانی که دارای توجیه فنی و اقتصادی است و نرخ برگشت سرمایه بالا است، شرکت کنند و سودی از آن خود سازند.

شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی و تعاونی شهرستانی که به صورت فراگیر و گسترده در سراسر کشور تشکیل می‌شود، ظرفیت بسیار مناسبی است که فقرزدایی به صورت ریشه‌ای پیگیری شود و بارقه‌هایی از تحقق عدالت اجتماعی در اقصی‌نقاط کشور بتابد و از طرفی دارایی‌های کشور زمینه‌ای برای سرمایه‌گذاری آتی باشد.

پورعدالتیان