گذری به بازارهای جهانی
مهمترین اخبار بازارهای کالایی جهان از نگاه «دنیایاقتصاد» - ۶ شهریور ۹۱
بازار نفت و فرآوردههای نفتی: براساس گزارشهای جدید منتشر شده، پیشبینی میشود تقاضای نفت چین در سال ۲۰۱۳ از ۳ درصد در سال ۲۰۱۲ به ۵/۴ درصد در سال ۲۰۱۳ برسد. کارشناسان بر این باورند رشد اقتصادی چین تاثیر محسوسی روی چشم انداز تقاضای جهانی نفت میگذارد، به همین دلیل بانک خلق چین به منظور تقویت رشد اقتصادی در پی پیاده سازی سیاستهای مالی و پولی جدیدی است. کاهش میزان صادرات و سفارشات از جمله موضوعاتی است که بیشترین تاثیر را روی کاهش نرخ رشد اقتصادی چین گذاشته است، البته برخی اخبار نیز حاکی از آن است که تولید نفت در خلیج مکزیک به دلیل توفان استوایی ایساک با کاهش ۶/۸ درصدی روبه رو شده که همین روی تغییرات قیمتی در هفته پیش رو تاثیرگذار خواهد بود. هر بشکه نفت خام وست تگزاس در بازارهای ایالات متحده ۹۶ دلار و ۱۵ سنت بسته شد.
بازار فلزات پایه و اساسی: در شرایطی قیمت محصولات در بازار فلزات پایه طی روزهای گذشته با تحرکات اندکی همراه شد که بسیاری از موسسات و نهادهای مالی برآوردی از روند قیمتها در کوتاه مدت ندارند و همگی بر این استدلال پا میفشارند که به دلیل ریسک بالای اقتصاد جهان، آینده نامعلوم است. این در شرایطی است که شرکت بی اچ بیلیتون نیز اعلام کرده طی دو سال آینده تا ۱۰ درصد تولید خود را افزایش میدهد.
بازار فلزات گرانبها: روند مبادلات بازارهای جهانی طلا در شرایطی طی هفته گذشته به بالاترین سطح از ماه مارس تاکنون رسید که برآوردها از نوسانی شدن قیمت طلا در محدوده یک هزار و ۶۴۰ تا یک هزار و ۷۰۰ دلار به ازای هر اونس در بالاترین و پایین ترین سطح قیمتی طی هفته پیش رو حکایت دارد. قیمت طلا در شرایطی روی سطح یک هزار و ۶۷۲ دلار و ۹۰ سنت به ازای هر اونس بسته شده که کارشناسان سیاستهای اقتصادی دولتها را عامل مهمی در تغییرات قیمت طلا میدانند و حتی بر این باورند بیشتر سرمایه گذاران بازارهای سهام و کالایی منتظر سخنرانی بن برنانکه در بانک فدرال رزرو و صحبتها پیرامون جزئیات اجرای سیاستهای پولی جدید معروف به QE۳ هستند. این در حالی است که تازه ترین برآورد صندوق بین المللی پول حاکی از افزایش ۱۸ درصدی ذخایر طلا در ترکیه طی ماه ژوئیه و از سویی تاکید بر افزایش سطح ذخایر طلا توسط بانکهای مرکزی دیگر نقاط جهان دارد.
ارسال نظر