گروه بورس جهانی- به گزارش اکونومیست به نقل از OECD و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، منابع شناخته شده اورانیوم در جهان کفاف یکصد سال آینده دنیا را با میزان تقاضای کنونی آن می‌کند و پیش‌بینی می‌شود نیازهای آتی از منابع تازه کشف شده تامین خواهد شد. اما تولید در خلال سال‌های آینده روندی نزولی را در پیش خواهد گرفت که این امر روی قیمت این ماده معدنی با اهمیت اثر خواهد گذاشت و باعث افزایش قیمت آن خواهد شد.

در نیمه ۲۰۰۷ قیمت اورانیوم به اوج خود رسیده و معادل ۱۳۶ دلار در هر پوند مورد معامله قرار گرفته است. اما با شروع بحران‌های اعتباری در جهان، در مقایسه با سایر کالاهای معدنی، از افت بیشتری برخوردار بود و حتی بر خلاف سایر کالاها روند بازگشت قیمت آن سرعت بسیار پایینی داشت، تا جایی که قیمت نقدی آن به حدود ۵۰ دلار در هر پوند رسید.
انهدام نیروگاه اتمی فوکوشیما در سال گذشته و به دنبال آن تصمیمات هسته‌ای بسیاری از کشورهای دنیا برای توقف خطوط تولید انرژی از طریق نیروگاه‌های هسته‌ای، میزان تقاضا را برای این ماده معدنی کاهش داده و همین موضوع قیمت را در کنترل شدید خود دارد.
شرکت کامکو که تولیدکننده ۱۶ درصد از اورانیوم جهان است، اخیرا اعلام کرده که به دلیل افزایش هزینه‌های تولید قیمت‌های زیر ۶۷ دلار از توجیه اقتصادی برخوردار نیستند. کارشناسان معتقدند: قیمت تا پایان سال جاری و به دنبال افزایش تقاضا در بازارهای نوظهور به بالای ۷۰ دلار خواهد رسید. چین، هند، کره جنوبی و روسیه، کشورهایی هستند که تقاضای خود را افزایش داده‌اند.
قرار است ظرفیت‌های تولید چین تا سال 2020 به سه برابر رقم کنونی آن برسد. کارشناسان تخمین زده‌اند، میزان تولید برق تا سال 2035 به 3 برابر رقم کنونی آن برسد که این موضوع ضرورت استفاده از انرژی هسته‌ای و بالطبع اورانیوم را گوشزد می‌کند.