بیلت بورس لندن زیر سایه بحران‌ها

مرکز خدمات فولاد ایران- قیمت بیلت در بورس لندن زیر سایه سونامی ژاپن و بحران خاورمیانه و شمال آفریقا کاهش یافته است. بیلت سه ماهه روز سه شنبه ۵۳۰ تا ۵۴۰ دلار معامله شد؛ در حالی که ماه قبل ۵۴۹ تا ۵۵۶ دلار در هر تن بود. در حال حاضر رابطه بورس لندن با بازار واقعی بیلت قطع شده است. بیشتر معاملات تحویل روتردام صورت گرفته، اما حجم معاملات قابل مقایسه با جریان کالا با ترکیه یا دبی نیست.

در فصل اول سال ۲۰۱۱ حجم قراردادها نسبت به دوره مشابه سال قبل سه برابر شده است. در این سه ماهه بیش از ۶۹ هزار پارتی معادل ۵/۴ میلیون تن بیلت معامله شده در حالی که در فصل مشابه سال قبل ۱۷ هزار پارتی معامله شد.

دلیل اصلی این امر آن است که تعدادی از شرکت‌های بزرگ ساختمانی عملا هجینگ خود را از این طریق انجام می‌دهند تا ریسک تغییرات قیمت را به حداقل برسانند.

صادرات بیلت اسپانیا صفر شد

همچنین تولیدکنندگان مقاطع در اسپانیا هفته‌های اخیر موفق به دریافت هیچ سفارشی از شمال آفریقا و خاورمیانه نشده‌اند.

این در حالی است که کارخانه‌ها سعی دارند قیمت‌ها را برای بازار اسپانیا و اروپا افزایش دهند، ولی فروش بیلت آنها تقریبا به صفر رسیده است. مشکل اصلی تقویت یورو در مقابل دلار است.

در حال حاضر در این کشور بیلت تولیدی کارخانه‌ها برای تبدیل به کالای نهایی مصرف می‌شود. کارخانه‌ها بیلت را برای صادرات پیشنهاد نمی‌دهند؛ چون قیمت‌ها خیلی بالا است و حدودا ۷۰۰ دلار فوب تمام می‌شود که ناشی از کاهش ارزش دلار است. این در حالی است که ترک‌ها بیلت را ۶۴۶ تا ۶۶۰ دلار پیشنهاد می‌دهند.

قیمت بیلت سی‌آی‌اس همچنان نزولی

از سوی دیگر با توجه به مشخص نبودن آینده بازار، قیمت بیلت صادراتی سی‌آی‌اس به روند خزنده نزولی خود ادامه می‌دهد.

اگرچه موجودی انبارها کاهش یافته است، اما خریداران تمایلی برای خرید ندارند و در انتظار افت بیشتر قیمت‌ها هستند.

قیمت بیلت در مقایسه با قیمت ۶۱۰ تا ۶۳۰ دلار هر تن فوب طی هفته گذشته کاهش یافته و به ۶۰۰ تا ۶۱۵ دلار هر تن فوب رسیده است و در برخی موارد این محصول در قیمت ۵۹۵ دلار هر تن فوب دریای سیاه پیشنهاد شده است، اما خریداران به دنبال خرید در قیمت ۵۸۰ تا ۵۹۰ دلار هر تن فوب دریای سیاه هستند.

تقاضای خرید در قیمت ۵۹۰ دلار هر تن فوب کم است و بیشتر خریداران به دنبال رساندن قیمت‌ها به ۵۸۰ دلار هر تن فوب هستند.

این در حالی است که کارخانه‌ها نیز خواستار فروش در قیمت ۶۰۰ دلار هر تن هستند، اما سطح تقاضا برای خرید در این قیمت پایین است.

در پی کاهش قیمت قراضه و تاثیر بحران سیاسی جهان عرب بر منطقه، بسیاری از دست‌اندرکاران پیش‌بینی می‌کنند که قیمت بیلت در ۶۰۰ دلار هر تن فوب به تعادل برسد.

کمبود موجودی بیلت سی‌آی‌اس و احتمال افزایش تقاضا در ایران طی چند هفته آینده نیز به این امر کمک خواهد کرد.

این در حالی است که خوشبینی عده‌ای از دست‌اندرکاران به بازار با اشاره به کاهش قیمت بیلت، پایین بودن تقاضا در ایران و ادامه ناآرامی‌ها زیاد نیست.