بازار چین
رشد تولید فولاد خام در چین
مرکز خدمات فولاد ایران- افزایش قیمتها موجب شد تا تولید فولاد خام چین اوایل آگوست باز هم روندی صعودی داشته باشد و به سه ماه متوالی روند نزولی در تولید فولاد این کشور پایان دهد. در ۱۰ روز ابتدایی ماه آگوست ۱۴ میلیون و ۱۳۰ هزار تن فولاد خام تولید شد که معادل یک میلیون و ۴۱۰ هزار تن در هر روز است. این رقم نشانگر ۵ درصد افزایش نسبت به متوسط تولید ۳۴/۱ میلیون تن در هر روز ۱۱ روز پایانی جولای است. این میزان افزایش تولید دور از انتظار نبوده، چرا که قیمتهای داخلی چین از ۱۹ جولای تا کنون ۱۲ درصد رشد داشته است. فولاد سازان بزرگ از اواخر جولای تولید را به سطح قبلی باز گرداندند. از آنجایی که تعمیرات اغلب کارخانهها تا پایان آگوست به اتمام میرسد، چه بسا ماه آینده تولید از این بیشتر شود.
برخی نسبت به تاثیر احتمالی افزایش تولید بر بالا رفتن موجودی فولاد در چین نگرانند، ولی اتحادیه آهن و فولاد معتقد است چون خریدها در سپتامبر با پایان بازار راکد تابستانی بالا میرود مشکلی ایجاد نخواهد شد.
رشد ساختوساز و تقاضای فولاد در چین
انتظار میرود پس از اجرای پروژههای جدید ساختمانی سال جاری حدود ۴/۱ میلیارد مترمربع بر مساحت ساختمانهای نوساز چین افزوده شود که نشانگر رشدی ۲۲ درصدی نسبت به سال گذشته است.
اگر سازندگان به این متراژ برنامهریزی شده دست یابند، حدود ۱۵ میلیون تن بر تقاضای فولاد چین در سال جاری افزوده خواهد شد. دستیابی به این هدف به عملکرد قوی ماههای سپتامبر و اکتبر بستگی دارد که معمولا ماههای اوج ساختوساز است. در ۷ ماه نخست امسال ۶۸ درصد بر ساختوسازهای جدید چین افزوده شد که بیشتر آن مربوط به قبل از آوریل است که دولت چین محدودیتهایی بر فعالیت بخش مسکن اعمال نمود. در هر حال انتظار میرود ماههای آتی ساختوسازها افزایش چشمگیری داشته باشد و تا پایان سال بخش مسکن چین در انتظار رکود مجدد میباشد. همچنین انتظار میرود معاملات مسکن در بازار شانگهای تا پایان سال افزایش یابد.
افزایش قدرت چینیها در بازار سنگآهن
اتحادیه آهن و فولاد چین اظهار داشته که با جابهجایی تدریجی وضعیت عرضه و تقاضای سنگآهن، فولادسازان چینی قدرت تاثیرگذارتری نسبت به قبل خواهند داشت. از اوایل جولای قیمت سنگآهن روندی صعودی داشته که علت آن بهبود بازار فولاد است. سه غول معدنی دنیا نیز از این فرصت برای محکم کردن جایگاه سیستم قیمتگذاری جدید خود استفاده کردهاند.
فاصله جزئی قیمت قراردادی و نقدی سنگآهن تاثیر زیادی بر بازار این ماده اولیه نخواهد گذاشت، ولی به نظر برخی کارشناسان مشکل اینجا است که سیستم قیمتگذاری فعلی امکان افزایش سفته بازیها را بالاتر میبرد. به نظر اتحادیه آهن و فولاد چین، عرضهکنندگان سنگآهن به دنبال سوددهی بالا در کوتاهمدت هستند و در این بین دیگر همکاری متقابلی با فولادسازان ندارند و نوسانهای بازار سنگآهن را نسبت به گذشته شدیدتر نمودهاند. از طرفی این اتحادیه معتقد است فولادسازان چینی قادرند سیستم قیمتگذاری غولهای معدنی را رد کنند، چون به تدریج جایگاه عرضه و تقاضا برعکس خواهد شد. از آوریل تا ژوئن، میزان واردات سنگآهن در چین کاهش یافت؛ در حالی که تولید سنگآهن در این کشور فصل اول سال ۶/۳۷ درصد رشد داشته است.
ارسال نظر