احتمال تداوم رشد قیمت جهانی مس
البته قیمت آن در طول هفته تا ۷۸۱۹ دلار نیز افزایش یافت، اما در پایان هفته ۵۴ دلار کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری رویترز که توسط کارگزاری سی ولکس کالا منتشر شده، انتشار تازه ترین گزارش اداره کار آمریکا مبنی بر افزایش آمار اشتغال در ماه نوامبر، سبب بروز چشماندازی مثبت در بین معاملهگران و سرمایهگذاران بینالمللی نسبت به روند رو به رشد اقتصادی آمریکا شد که این عامل نیز موجب شد تا با افزایش تقاضای این معاملهگران به خرید فلزات اساسی مانند مس، بهای این کالای بنیادی در هفته قبل در بازارهای جهانی با افزایش همراه شود.
در همین حال در هفته قبل به گزارش سایت چاینا ماینینگ (chinamining) به وجود آمدن دورنمای مثبت در بین سرمایهگذاران بینالمللی با توجه به احتمال موفقیت کشورهای منطقه یورو به منظور مواجهه با بحران مالی و بدهی این منطقه، با توجه به نشست سران کشورهای گروه ۲۰، این عامل موجب گردید تا با افزایش تقاضای فیزیکی برای خرید مس در بازارهای جهانی قیمت آن در هفته گذشته با افزایش قیمت در بازارهای جهانی روبهرو شود.
عوامل مهمی همچون وضعیت رشد اقتصادی جهان، اقدامات کشورهای عضو منطقه یورو به منظور مقابله با بحران بدهی به وجود آمده در این منطقه، بروز بلایای طبیعی، تنشهای سیاسی در منطقه خاورمیانه، سیاستهای تورمزدایی چین، سیاستهای فدرال رزرو آمریکا در تثبیت یا عدم تثبیت نرخ بهره بانکی، اقدامات سایر بانکهای مرکزی دنیا و نگرانیهای ناشی از افزایش نرخ تورم جهانی و نیز بروز اعتصابات کارگری در معادن مهم مس در دنیا، در تعیین روند آتی فلز مس در بازارهای جهانی تاثیرگذار خواهند بود.
همانگونه که در روند بلند مدت مس نیز مشهود است و با توجه به شواهد موجود در تحلیل تکنیکال، به نظر میرسد که فاز استراحت منفی مس به پایان رسیده است و این فلز بنیادی احتمالا در ادامه روند صعودی خود نوساناتی نیز خواهد داشت.
در هفته گذشته فلز مس روندی صعودی داشت. این پیش بینی برای هفته آینده وجود دارد که مس با روندی صعودی همراه شود.
در این صورت اگر مس بخواهد روندی صعودی داشته باشد در صورت عبور از نزدیکترین مقاومت قیمتی خود که ۷۹۵۰ دلار به ازای هر تن است، احتمالا تا سطح مقاومتی مهم ۸۱۰۰ دلار به ازای هر تن نیز صعود خواهد کرد.
در غیر این صورت چنانچه مس بخواهد با روندی نزولی همراه شود، در صورت عبور از نزدیکترین ساپورت قیمتی خود یعنی 7700 دلار، احتمال اینکه قیمت آن، تا سطح 7500 دلار به ازای هر تن نیز نزول یابد، وجود دارد.
ارسال نظر