خبر
دلایل رشد بازارهای جهانی در هفته گذشته
نمابورس - قیمت نفت خام و فلزات اساسی روز جمعه با تاثیرپذیری از چند عامل از جمله انتشار اخبار مثبت اقتصاد آلمان رشد کرد. قیمت مس با ۱/۸ درصد افزایش به بالای ۸ هزار و ۲۰۰ دلار در هر تن رسید. اما رشد قیمت نفت برنت به اندازهای نبود که بتواند کاهش هفتگی قیمت آن را جبران کند. این در حالی است که قیمت نفت آمریکا در مجموع هفته گذشته افزایش یافت. روز جمعه اعلام شد: شاخص اعتماد تجاری در آلمان در ماه فوریه برای ششمین ماه پی در پی افزایش یافته است. شاخص موسسه ایفو که با نظرسنجی از هفت هزار مدیر در سر تا سر آلمان حاصل میشود به بالاترین میزان از ماه ژوئیه سال ۲۰۱۱ افزایش یافته است. این خبر در کنار وضعیت مطلوب بازار کار این کشور زمینه رشد ارزش یورو در برابر دلار و افزایش قیمت مواد خام از جمله نفت را فراهم کرد.
در روزهای پایانی هفته گذشته دولت اسپانیا توانست تمام اوراق قرضه مورد نظر خود را به فروش برساند و این امر از شدت نگرانیها کاسته است، البته نرخ سود اوراق یاد شده بالا است اما تمام اوراق از سوی سرمایهگذاران خریده شد.
پیشتر تصور میشد سرمایهگذاران استقبال قابل توجهی از این اوراق نکنند و بانک مرکزی اروپا مجبور شود به خرید آنها اقدام کند.
عامل دیگر افزایش قیمت مواد خام از جمله نفت، توافق اعضای گروه بیست اقتصاد بزرگ جهان بر سر دو برابر کردن توان مالی صندوق بینالمللی پول برای وام دهی احتمالی به کشورهای بدهکار عضو بلوک یورو بود.
وزرای دارایی و روسای بانکهای مرکزی این کشورها قبول کردند توان مالی صندوق را افزایش دهند تا در صورت نیاز از این منبع نیز بتوان به متقاضیان وام داد. در بین رهبران اروپا این باور وجود دارد که افزایش توان وامدهی سبب بالا رفتن اعتماد سرمایهگذاران به آینده میشود.
به واسطه تحولات یاد شده اکنون نگرانی کمتری درباره بحران مالی در اروپا وجود دارد و طبیعی است که در چنین شرایطی قیمت مواد خام با پیشبینی رشد تقاضا افزایش مییابد. روز جمعه قیمت هر بشکه نفت برنت با ۷۸ سنت افزایش به ۸/۱۱۸ دلار رسید، قیمت نفت آمریکا نیز به ۱۰۳ دلار افزایش یافت.
در زمینه بالا باقی ماندن قیمت نفت، کاهش صادرات نفت ایران نیز موثر بوده است. سال گذشته ایران روزانه ۲/۳ میلیون بشکه نفت صادر میکرد اما اکنون این رقم به ۲/۱ میلیون بشکه کاهش یافته است.
ارسال نظر