پتانسیل‌های رشد پیش روی صنعت فولاد ایران

مرکز خدمات فولاد ایران- به گزارش استیل اوربیس، در حاشیه چهل و پنجمین گردهمایی سالانه انجمن جهانی فولاد که روزچهارشنبه هفته گذشته برگزار شد، یک کارشناس صنعت فولاد ایران اظهار کرد: تحریم‌های اقتصادی اروپا و آمریکا تاثیر محدودی بر صنعت فولاد ایران داشته است. وی خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان داخلی از جمله فولاد مبارکه، فولاد خوزستان و ذوب‌آهن اصفهان اخیرا تولید را به بالاتر از ظرفیت اولیه رسانده‌اند.در ارزیابی علل رشد تولید فولاد ایران، این تحلیل‌گر اظهار کرد: ایران ۱۴ میلیون تن فولاد در سال تولید می‌کند و مصرف سالانه فولاد آن ۲۲ تا ۲۴ میلیون تن است. این اختلاف میان میزان تولید و مصرف، پتانسیل کافی را برای افزایش تولید فولاد کشور فراهم می‌سازد.از طرفی دولت ایران سیاست کاهش صادرات را در پیش دارد و در این بین برخی از تولیدکنندگان ایرانی در نقاطی واقعند که امکان عرضه به بازار‌های صادرات را دارند از جمله فولاد هرمزگان در بندرعباس که نزدیک بازار خلیج فارس است و می‌تواند این بازار را در دست گیرد. به نظر این تحلیلگر افزایش صادرات فولاد ایران می‌تواند توازن مطلوبی بین واردات و صادرات فولاد ایجاد کند.

افق مبهم بازار آمریکا

بر این اساس، این در شرایطی است که بازار آمریکا در حال ابهام به سر می‌برد، مدیریت شرکت آرسلورمیتال به دقت بازار آمریکا را زیر نظر دارد. قیمت‌های نقدی در آمریکا رو به کاهش است، چشم‌انداز اقتصاد روشن نیست و اعتماد به بازار هر روز پایین می‌آید. با این حال شرکت آرسلورمیتال به دوره میان مدت امیدوار است.این شرکت در کنفرانس اروپا با اعلام موارد فوق مدیریت این شرکت تاکید کرده با توجه به مشکلات اقتصادی آمریکا، مسائل سیاسی و مشکلات تامین شغل و کاهش کربن و مسائل زیست محیطی از مواردی است که آرسلورمیتال به آن توجه دارد. متغیر‌های زیادی پیش‌بینی‌های این فولادساز را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به همین علت آنها چشم‌انداز ۶ ماه تا یک سال آینده را نمی‌توانند روشن ببینند.

سهم فولاد در ساخت اتومبیل

از سوی دیگر تلاش‌های کاهش مصرف سوخت باعث شده که تولید‌کنندگان اتومبیل برای پایین آوردن وزن اتومبیل به کالاهای جانشین فولاد روی بیاورند. در نشست هفته گذشته در پاریس گفته شد تولید کنندگان فولاد در نظر دارند وزن متوسط هر وسیله نقلیه شخصی را تا سال ۲۰۲۰ معادل ۲۰۰ کیلو پایین بیاورند. این به معنای آن است که سهم وزنی ۶۰ درصدی فولاد در هر اتومبیل به ۳۵ درصد افت خواهد کرد. جانشین فولاد، آلومینیوم و پلاستیک خواهد بود.

پیش بینی می‌شود تقاضای اتومبیل در سال‌های آینده ثابت بماند که ناشی از افزایش فروش در کشورهای در حال توسعه است.